Strona 2 z 3
: 30 sty 2008, 13:15
autor: jasma
: 30 sty 2008, 16:36
autor: Zulcia
aniulek wypróbowałam Twój przepis bez drożdży i jest super.Robi się szybciutko i pycha
: 30 sty 2008, 18:50
autor: aniulek
: 12 lut 2008, 18:52
autor: jagodka24
a jakie dajecie sosy na to ciasto
bo o ile z ciastem nie byloby problemu to nigdy nie umiem zrobic takiego sosu jak w pizzerii
: 14 lut 2008, 21:31
autor: meggi24
Moj sos to: przecier pomidorowy z kartonika (najlepiej taki lepszy, wloski), w sezonie zas swieze pomidory, czosnek i ziola, najlepiej swieze (ja mam zawsze w zamrazalce).
: 14 lut 2008, 23:13
autor: jagodka24
a nie jest to za bardzo plynne?
: 18 lut 2008, 20:49
autor: meggi24
Jak robie z pomidorow to nie, jesli chodzi o ten z przecieru to niektore sa wystarczajaco geste. A jak robie wieksza ilosc sosu to mozna zrobic go z puszki pomidorow i uzupelnic przecierem
: 18 lut 2008, 21:34
autor: Ewcik
o widzę że wątek dla mnie
mój przepis jest banalny
2szklanki mąki
1/2szklanki wody
drożdże (najlepiej w proszku, ale zwykłe też są ok)
sól
łyżka oleju
ze wszystkiego wyrabiam ciasto, bez robienia zaczynu. Odstawiam na pół godzinki. W tym czasie przygotowuję farsz. Co kto chce. Najczęściej są to pieczarki, jakieś mięsko cebula, papryka i duuuuuuuuużo żółtego sera. Na wysmarowaną olejem blachę rozciągam ciasto. W brzegi zawijam ser, wierzch smaruję koncentratem albo keczupem a na to warzywka i mięsko posypuję startym serem + ziołami. I myk na +/- 30 min do piekarnika
: 19 lut 2008, 17:37
autor: meggi24
Ewcik, ja robie praktycznie tak samo tylko zamiast oleju dodaje oliwy.
: 20 lut 2008, 01:03
autor: asiav01
A w ilu stopniach zwykle pieczecie pizzę? Ja robię to w najwyższej temperaturze mojego piekarnika, bo słyszałam, że prawdziwą włoską pizzę piecze się w 350 stopniach, ale wiadomo że w zwykłym piekarniku nie ma takiej.