Strona 2 z 3

: 30 sty 2008, 13:15
autor: jasma
delicja pisze:jasma ale mnie rozbawiłaś tym przepisem, ale wypróbuję oczywiście :ico_haha_02:


:ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: smacznego :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:

: 30 sty 2008, 16:36
autor: Zulcia
aniulek wypróbowałam Twój przepis bez drożdży i jest super.Robi się szybciutko i pycha :-D

: 30 sty 2008, 18:50
autor: aniulek
Zulcia, to bardzo się cieszę :-D :-D :-D

: 12 lut 2008, 18:52
autor: jagodka24
a jakie dajecie sosy na to ciasto
bo o ile z ciastem nie byloby problemu to nigdy nie umiem zrobic takiego sosu jak w pizzerii

: 14 lut 2008, 21:31
autor: meggi24
Moj sos to: przecier pomidorowy z kartonika (najlepiej taki lepszy, wloski), w sezonie zas swieze pomidory, czosnek i ziola, najlepiej swieze (ja mam zawsze w zamrazalce).

: 14 lut 2008, 23:13
autor: jagodka24
a nie jest to za bardzo plynne?

: 18 lut 2008, 20:49
autor: meggi24
Jak robie z pomidorow to nie, jesli chodzi o ten z przecieru to niektore sa wystarczajaco geste. A jak robie wieksza ilosc sosu to mozna zrobic go z puszki pomidorow i uzupelnic przecierem

: 18 lut 2008, 21:34
autor: Ewcik
o widzę że wątek dla mnie
mój przepis jest banalny
2szklanki mąki
1/2szklanki wody
drożdże (najlepiej w proszku, ale zwykłe też są ok)
sól
łyżka oleju

ze wszystkiego wyrabiam ciasto, bez robienia zaczynu. Odstawiam na pół godzinki. W tym czasie przygotowuję farsz. Co kto chce. Najczęściej są to pieczarki, jakieś mięsko cebula, papryka i duuuuuuuuużo żółtego sera. Na wysmarowaną olejem blachę rozciągam ciasto. W brzegi zawijam ser, wierzch smaruję koncentratem albo keczupem a na to warzywka i mięsko posypuję startym serem + ziołami. I myk na +/- 30 min do piekarnika

: 19 lut 2008, 17:37
autor: meggi24
Ewcik, ja robie praktycznie tak samo tylko zamiast oleju dodaje oliwy.

: 20 lut 2008, 01:03
autor: asiav01
A w ilu stopniach zwykle pieczecie pizzę? Ja robię to w najwyższej temperaturze mojego piekarnika, bo słyszałam, że prawdziwą włoską pizzę piecze się w 350 stopniach, ale wiadomo że w zwykłym piekarniku nie ma takiej.