Strona 2 z 3

: 27 sty 2008, 13:36
autor: lilo
Mi ostatnio koleżanka podpowiedziała jak można nieco ubogacić
Placki ziemniaczane
- jak się chce coś treściwego szybko zjeść - podsmażyć placek z jednej strony, odwrócić - położyć na niego pokrojoną kiełbaskę, posypać żółtym serem, przykryć i smażyć aż ser sie roztopi a druga strona podsmaży.
Można dodać inne dodatki wedle uznania - to coś a'la pizza - całkiem smaczne :ico_oczko:

: 01 lut 2008, 10:14
autor: Dona
mama-emilki pisze:Mój taki szybki i tani obiad "byle co" to mortadel a la kotlety Grube plastry obtoczone w jajku i bułce i usmażone. Pyszne


Zgadzam się w 100%, ja czasem robię z tym takie domowe hamburgery

: 04 lut 2008, 08:29
autor: Dona
mama-emilki pisze:Dona, hamburgery, czyli z bułką robisz tak?


Tak, wkładam do tego do srodka jakies warzywka i suróweczkę, polewam np. keczupem i wsio. Pychotka np. na wczesną kolacyjkę

: 05 lut 2008, 15:35
autor: Zulcia
Pychotka dziewczynki.Mój mężuś smaży mortadellę,a na wierzch kładzie ser żółty i z ketchupem na kolacje jemy :ico_oczko: Zamiast parówek na gorąco.A Wasze wersję muszę koniecznie spróbować,tanie a jakie dobre :ico_haha_02: Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-02-05, 14:36 ]
Zapomniałam napisać,że smaży w jajku i bułce,albo w cieście :ico_oczko:

: 08 lut 2008, 22:52
autor: agatio
A jak mnie zostana ziemniaki to na drugi dzień je gniote dodaje jajko i kiszoną kapuste pokrojona soli pieprz do smaku, i natke pietruszki wszystko zagniatam formuje kotleciki obtaczam w bułce i smaże na patelni i podaje s surówka :ico_haha_02:

: 09 lut 2008, 09:53
autor: Dona
agatio, a ta kapusta będzie miękka? I czy trzeba jej duzo?

: 09 lut 2008, 16:26
autor: agatio
Ja tak robię na oko ale robi się taka pół miękka nie musi być idealnie miękka przeciez surówki też się robi z kwaszonej :ico_haha_02:

: 28 lut 2008, 22:38
autor: Zulcia
To jak już mowa o ziemniaczkach,to jak mi zostaną,to dodaję jajko,mąkę i wychodzi ciasto na kopytka.Robię z tego placuszki i smażę na patelni.Smakują super same jak i dodatek do sosu lub mięsa.

: 11 mar 2008, 00:23
autor: justyna
Oj, podobaja mi sie te kotleciki z ziemniakow i kapusty kiszonej!musze wyprobowac koniecznie! Mi jak zostana z obiadu ziemniaki to robie taka blyskawiczna zapiekanke:ukladam je na zmiane z warzywami, co tam mi zostalo:brokuly alno fasolka szparagowa, a jak nic nie zostalo to z daje gotowca z mrozonki, np warzywa w sosie maslanym z frosty, czasem wrzucam jeszcze podsmazona kielbaske

: 08 kwie 2008, 18:16
autor: jagodka24
a ja uwielbiam jak robie jajecznice
tzn podsmazam szyneczke dodaje pomidorka potem jajeczka i do tego zółty serek
potem odkrawam wierzch ze starej bułki i wydrążam miąż ze srodka
wpycham tam ta jajecznice i do piekarnika
niesamowicie dobre