Są określone min i max zarobków jakie muszą spełniać mieszkańcy by dostać mieszkanie TBS.Jeśli się normę przekroczy to są tam jakieś paragrafy żę TBS ma prawo podwyższać opłaty.I później w czasie rozmowy doznałam szoku. Powiedziała ze muszą ukrywać faktyczny dochód bo jakby dowiedzieli sie ile zarabiają to TBS podnosi czynsz
My co dwa lata dostajemy pismo do wypełnienia ile wynoszą zarobki i ile osób zamieszkuje u nas.Póki co jeszcze nie musieliśmy wpisywać nieprawdziwych danych,a swoją drogą to zarobki mają być zgodne z pitem bo TBS ma niby prawo to sprawdzić.
No to chyba dawno to mieszkanie dostali bo w tej chwili u mnie w Łodzi za mieszanie 33m2 kaucja wynosi 4150zł + partycypacja 45.995zł,za mieszkanie takie jak moje czyli 53m2 kaucja 6426zł i partycypacja 71.084zł. (to są obecne dane,które podaje zgodnie z informacjami ze strony łódzkiego TBS).My 3 lata temu jak płaciliśmy kaucje to wynosiła 5tyś,także lekko skoczyły opłaty w górę.Kaucja hmm nie pamietam ale coś mi chodzi po głowie 40.000zl i czynsz ma 1.000zl za dwupoziomowe i łącznie ma 100m kwadratowych.
No i za 100m2 płacą 1000zł ??? Ja mam 53 m2 i za 3 osoby płacimy 779zł czynszu miesięcznie.