Są określone min i max zarobków jakie muszą spełniać mieszkańcy by dostać mieszkanie TBS.Jeśli się normę przekroczy to są tam jakieś paragrafy żę TBS ma prawo podwyższać opłaty.I później w czasie rozmowy doznałam szoku. Powiedziała ze muszą ukrywać faktyczny dochód bo jakby dowiedzieli sie ile zarabiają to TBS podnosi czynsz![]()
My co dwa lata dostajemy pismo do wypełnienia ile wynoszą zarobki i ile osób zamieszkuje u nas.Póki co jeszcze nie musieliśmy wpisywać nieprawdziwych danych,a swoją drogą to zarobki mają być zgodne z pitem bo TBS ma niby prawo to sprawdzić.

No to chyba dawno to mieszkanie dostali bo w tej chwili u mnie w Łodzi za mieszanie 33m2 kaucja wynosi 4150zł + partycypacja 45.995zł,za mieszkanie takie jak moje czyli 53m2 kaucja 6426zł i partycypacja 71.084zł. (to są obecne dane,które podaje zgodnie z informacjami ze strony łódzkiego TBS).My 3 lata temu jak płaciliśmy kaucje to wynosiła 5tyś,także lekko skoczyły opłaty w górę.Kaucja hmm nie pamietam ale coś mi chodzi po głowie 40.000zl i czynsz ma 1.000zl za dwupoziomowe i łącznie ma 100m kwadratowych.
No i za 100m2 płacą 1000zł ??? Ja mam 53 m2 i za 3 osoby płacimy 779zł czynszu miesięcznie.