żona pisze:bromkabeata, lepiej idź do lekarza i nie czekaj na wolny termin z wizytą. powiedz, że masz nagłą sprawę, a jak nie orzyjmą to idź na pogotowie. Niech zrobią USg, żeby wykluczyć problemy. Może to być rzeczywiście od zagnieżdżania się jajeczka, ale trzeba wszystko sprawdzić. ja krwawiłam dosyc obficie dwa razy w pierwszym trymestrze i dwa razy leżałam w szpitalu, ale dzięki temu dziś mam wciaż maleństwo pod serduchem!
3mam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
zupełnie sie z tobą kochana zgodze bo ja tez miałam tak jak ty i dzieki bogu trzeci miesiac juz nie plamie bo tez raz byłam w szpitalu na podtrzymaniu a pozniej znowu zaczełam, plamic i zgłosiłam sie do szpitala o 2 w nocy i jest ok narazie ...
[ Dodano: 2008-04-07, 16:32 ]anna9 pisze:Jestem obecnie w 5 tyg. ciąży. Byłam na usg i lekarz widział zarodek ale nie mam ciałka żółtego ponieważ zrobiła się z niego torbiel. Jestem cały czas na duphastonie 3x2 tabl i luteinie dopochwowej 3x2tabl. Juz raz poroniłam i mam problemy z prolaktyną. Odstawiłam bromokryptyne jak tylko dowiedziałam sie o ciąży.
Jednakże od kilku dni plamie wiec zaczelam brac exacyl 3x1 tabl. Mam pytanie czy takie krwawienie doprowadzi do poronienia? Czy bardzo przejmować sie tym brakiem ciałka żółtego - czy ta torbiel szkodzi? Jak długo brac exacyl?
Leż w domu cały czac nie rob nic ja miałam problemy tez bo poroniłam tylko lezenie mnie uratowało zero wstawania....