Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 maja 2008, 21:02

aniu ja Ci tylko napisalam opinie mojego (tzn Hani) pediatry,zabronilam nam tych zeli stosowac.
trzymam kciuki zeby Helenke przestalo bolec,Hanusia tez marudna,dwojki jej ida
osita sliczny fasolek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Ostatnio zmieniony 16 maja 2008, 04:10 przez Lalka, łącznie zmieniany 1 raz.

caro
Trzy tysiące lat minęło...

14 maja 2008, 21:10

Cześć dziewczyny :-) ja też byłam dziś na USG z mężulkiem, wzruszylam się oczywiście jak cholera :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

Obrazek

u nas też znowu etap ząbków, w listopadzie wyszł mu 2 w grudniu też 2 i dopiero teraz następny i to dziwne czwórka dolna :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

a chorobom mówimy stanowcze NIE

no lęcę, bo głodna znowu jestem :-D

Awatar użytkownika
ania1980
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

15 maja 2008, 08:20

caro, osita, śliczne fasolinki! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: My też mamy fotkę z usg, ale na razie nie mam gdzie zeskanować, więc się nie pochwalę.
Lalka, w porządku - jak widać co pediatra to opinnia :ico_oczko: U nas żel się sprawdza, tyle ze na krótko. A Hanusia dużo ząbków już ma?? Bo Helence dopiero jeden wyszedł, ale zdaje się że następne zaraz się pokażą. U nas na ząbkowanie nałożyła się jeszcze zapalenie oskrzeli więc dlatego Lenka taka marudna ....

Dziewczyny, czy macie "życzenia" odnośnie płci Waszych Bąbelków???

Awatar użytkownika
tosia

15 maja 2008, 10:25

Dziewczyny Fasolinki przecudne, no i najważniejsze że zdrowe. My w przyszły piątek też idziemy do lekarza na usg :i już nie możemy się doczekać, tym bardziej, że będziemy tam w trójkę (Tatuś chce wreszcie zobaczyć swoją Truskawkę). Co do płci - wolelibyśmy chłopca, ale jeśli będzie dziewczynka też będzie cudnie :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
osita

15 maja 2008, 11:23

jak widać co pediatra to opinnia :ico_oczko:
to prawda... ale nam tez nie zalecano zelu, bo mimo ze pomaga, to tez utwardza dziasla i zabki maja wieksze problemy zeby sie przebic. zalecano nam smarowanie paracetamolem (lub ibuprofenem) dziaselek, zamiast zelu, i pomagalo i wydaje mi sie ze nawet na dluzej :ico_sorki:
caro, ale duza dzidzia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: podobna do ciebie, nie?? to dziewczynka jest :ico_oczko: :ico_haha_01:
Dziewczyny, czy macie "życzenia" odnośnie płci Waszych Bąbelków???
ja bym chciala druga dziewczynke, a mezu woli chlopca, czyli zawsze bedzie ktoras ze stron bardziej szczesliwa :ico_oczko: narazie wiekszosc zdecydowana obstawia chlopca, tylko ja z cora obstawiamy dziewczynke :-D

Awatar użytkownika
zirca
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

15 maja 2008, 14:19

Kochane!! Dzidzusie rozkosznie piękne!!!! :ico_brawa_01: wklejajcie zdjęcia :ico_sorki:

Awatar użytkownika
ania1980
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

15 maja 2008, 14:53

osita, paracetamolem smarowałam też, ale mam w syropku i Helence tak smakuje, że od razu go zlizała hihi :-D Co do płci, to myślałam, że Ty może chcesz chłopaczka, bo masz już córcię. Ja właśnie dlatego chciałabym syneczka, ale w sumie druga dziewczyneczka też będzie super. Dla nas najważniejsze jest to, że Helenka nie będzie jedynaczką i że między dziećmi będzie niewielka różnica wieku :-)
tosia, zrób sobie suwaczek :-) . Fajnie, że razem idziecie na usg. My byliśmy we czwórkę hihi - z Helenką. Ale tak się rozkrzyczała, że mąż musiał z Nią wyjść. Na szczęście zdążył Bąbelka zobaczyć.
caro, przypomniało mi się, że pytałaś gdzie nad morze jedziemy. No więc jeszcze nie mamy konkretnych planów, znajomi coś nam polecają, ja rozglądałam się na necie, ale jeszcze nie podjęliśmy decyzji. Mój mąż chce na chwilę nad morze a stamtąd jeszcze do Szwecji... zobaczymy, nie mówię nie aczkowliek jestem dość sceptycznie nastawiona do takiej wyprawy. W końcu ja będę w 5 czy tam 6 m-cu i do tego jeszcze Heleneczka, która będzie miała tylko 14 m-cy.
A tak w ogóle, to jak macie na imię??Ja jak nietrudno się domyślić - Ania :ico_oczko:
Nie pisałam Wam jeszcze, że powinformowałam mojego bezpośredniego przełożonego, że jestem w ciąży. Zrobiłam to telefonicznie (ze względu na to, że już ponad 2 tygodnie jestem na zwolnieniu lekarskim). Zareagował bardzo fajnie - powiedział, że zdrowie najważniejsze (on coś o tym wie, bo sam ma dwójkę dzieci - córka jest niepełnosprawna, a syn nadpobudliwy...). Obawiam się tylko reakcji szefa, ale pewnie już wie. Na szczęście nie widuję go codziennie, bo ja pracuję na lotnisku, a szef w sztabie siedzi (czytaj 6 km ode mnie hihi).

caro

15 maja 2008, 15:04

ja tylko na chwileczkę, bo mały usnął, a ja też jakaś zmeczona jestem i idę się położyć

ja bym chciała dziewczynkę, ale jak będzie drugi seneczek to też będę się cieszyć, meżuś obstawia księżniczkę :-)

a ja jestem Karolina :-)

Awatar użytkownika
tosia

15 maja 2008, 21:39

A ja jestem Kasia:)

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 maja 2008, 03:08

ania Hania ma dwie dolne jedynki, i teraz jej dwojki dolne ida...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”