Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 cze 2008, 21:43

O proszę jaka mała złośnica :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 cze 2008, 21:51

No mecz o bani...ja ze złości zażyczyłam sobie popcorn :ico_haha_01:

Ale Mili uśmiech ma :-D
No Kamizela, wydaje mi się, że to Ty musisz stanowczo sobie postanowić, a Wiktor z bólem ale się dostosuje...uważam, że to mądra decyzja...i dasz radę, ale wytrwałości Ci teraz potrzeba.
KUlka sianem???

A ja się dziwię , o czym Wy piszecie? usypianie dziecka? czyli co, siedzicie i trzymacie? głaszczecie czy jak? ja kładę małą i wychodzę. ewentualnie jak wyrzuci smoczki i płacze to wchodzę, podaję i wychodzę. I śpi...

idę dalej się stresować...

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 cze 2008, 21:52

kamizela, a ja mimo iz bardzo krotko karmilam baaaardzo dobrze cie rozumiem :-D to bardzo ciezkie

sliczne fociaki i czekam na te z roczku jak sie pieknie panna prezentowala

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 cze 2008, 21:53

jagódko cieszę się, że mnie rozumiesz :-)

zborra no moje dziecko niestety samo nie usypia

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 cze 2008, 21:55

no widzisz zborra jakie masz pieknie wytresowane dziecko :) a ty jeszcze na nia narzekasz
ja swoja w dzien woze w wozku tzn idziemy na spacer i ona zasypia
a czesto lezy mi na rekach i jej spiewam
ciezko ma zasypiac w dzien a mnie zalezy zeby zasnela mniej wiecej o stalych porach bo potem jest caly rytm dnia zakłocony

ale wieczorem jak nie zasnie przy butli to chwile z nia siedze przytule pospiewam pocałuje i odkładam
jak bardzo placze to przychodze a
oczywiscie tatusiowi nie udalo sie jej uspic sama zasnela

[ Dodano: 2008-06-08, 21:56 ]
kamizela, ale moja tez zadko
ty jeszcze go karmisz a ja na szczescie juz nie bo ten cycek na spanie to jednak bardzo duze przywiazanie i dla dziecka i jednak dla mamy

fajnie sie tak przytulic :ico_haha_02:

[ Dodano: 2008-06-08, 21:58 ]
ale ja swoja przytulam jak daje jej butle i jest straszna przylepa

dzisiaj mielismy inuguracje piaskownycy oczywiscie moje dziecko sie boi troszke

a wiecie cos zaczelo mnie niepokoic
przeczytajcie tutaj moze cos doradzicie

http://www.tik-tak.pl/forum_dla_rodzico ... php?t=4838

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 cze 2008, 22:05

kamizela, musisz może zacząć współpracę z mężem, niech on Cię na jakiś czas zastąpi przy usypianiu albo w dzień w wózek i na spacer, mój Karol tak zasypia jak mnie nie ma, na spacerze z babcią albo ciocią. A Lady Mili szybko zapomniała, o yła młodsza, z malutkimi dzieciaczkami jest mniejszy prolem. Chociaż właśnie ten okrez kamizela, do odstawienia od piersi jest najtrudniejszy, bo to etap właśnie buntu, silnych protestów. Ale próbuj, powoli powoli uda się napewno. Moja siostra wiem, że drastycznie posypała pierś chyba solą :-D
A ja tam jeszcze będę się cyckać z moim Karolkiem nam jest razem tak dobrze :-D

Pzyszłam w przerwie meczu, zgrałam zdjęcia i też teraz Wam pokaże mały fotoreportaż z niedzielnego popołudnia Sikorek :-D

Piękna nasza Wisła!!
Obrazek

Obrazek

Znaleźliśmy górę piasku wiślanego, ale frajda.

Obrazek

Z kamyczków wybieraliśmy muszelki.
Obrazek

Kwiatuszki też wąchaliśmy.
Obrazek

A tatuś w tym czasie rybki sobie łowił
Obrazek

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 cze 2008, 22:08

Sikorko Wiktor też usypia mi na spacerach - ostatnio kładłam go w domu bo na dworze lula tylko godzinke a w domu 2, i ja coś w tym czasie mogę zrobić.

Karolek wyglada na starszego na tych fotkach :ico_haha_01: Oczka ma cud-miód :ico_brawa_01:

jagódko nie mam pojęcia co ci doradzić - dzieci czasami mają swoje typowe tylko dla nich zachowania - ale jeśli to cię niepokoi to może skonsultuj się z neurologiem
Ostatnio zmieniony 08 cze 2008, 22:12 przez kamizela, łącznie zmieniany 1 raz.

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 cze 2008, 22:11

to ja najpierw wkleje te fociaki
tu probujemy zdmuchnac swieczke
Obrazek
a wyszło nam to z raczka w torcie
Obrazek
tu wyprobowujemy nowy pojazd
Obrazek
tu przed kosciołkiem dumna panna
Obrazek
no i moja mala modelka - to zdjecie chyba wysle do jakies gazety dla dzieci i rodzicow, moze sie zalapiemy na jakas okładke :ico_oczko:
Obrazek
Obrazek

jagodka a pytałas lekarza o ta sytuacje??ja w sumie nie wiem co poradzic, bo u Milenki nie zaobserwowalam takich odruchów :ico_noniewiem:

jesli chodzi o usypianie to u mnie wyglada to tak jak u Zborry, po kapieli mała pije mleczko, a potem ja kłade do łózka i wychodze, jak marudzi czy wypluje smoka to wracam klade ja spowrotem i zas wychodze i powtarzam to az zasnie, ale zazwyczaj zasypia od razu
a w południe to musze ja wziac połozyc na podusi i przytulis do siebie, zazwyczaj ja jeszcze lekko kołysze, nie mija 5 min i mala spi

a jak ci nasi nie zaczna "grac" to szwaby nam jeszcze z 2 szczela :ico_olaboga: :ico_zly:

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 cze 2008, 22:12

kamizela, to dokładnie tak jak mój Karol w domu na łóżku ciągnie 2 - 3 godziny a w wózku 1 godzinkę i dlatego jak mnie nie ma to dwa spacery ze spaniem muszą być, jeden przed południem, a drugi popołudniu, żeby swoje odespał i nie był marudny wieczorkiem. A jak jestem to zawsze w domu śpimy, bo właśnie ja mam wtedy czas dla siebie.

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 cze 2008, 22:13

dobra, bo normalnie osiwieję zaraz z nerwów...
to na słodkie odprężenie, drogie ciocie...moje słońce w prawie bikini :ico_haha_01:
Obrazek
Obrazek
i buty
Obrazek
Obrazek

a na deser/....
Obrazek

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”