Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 lis 2007, 20:15

Lalka, witaj znowu!

eSKa
4000 - letni staruszek

27 lis 2007, 22:12

Lalka super że jesteś, pisz często i duzo :ico_oczko: A gdzie ty byłaś jak cie nie było? :ico_haha_01:
Ciesze sie ze Hanusia zdrowo rośnie, śliczna dziewczyneczka :ico_brawa_01:

Ja na chwile wskoczyłam, bo teraz męzul karmi wykąpanego Olka i za chwile mały pójdzie spać a tata pewnie znowu będzie okupował kompa wiec potem nie będe miała już dojscia. Myślałam że będzie dużo do czytania a tu kilka króciutkich pościków i tyle :ico_placzek:
Dzisiaj czuje sie jak staruszka, bolą mnie plecy, a przez te moje nadgarstki to za niedługo nie będe umiala Olusia podnieść :ico_olaboga: Czasem jak mi cos tam przeskoczy to mam wrażenie ze zaraz go upuszcze.

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 lis 2007, 00:04

dzięki dziewczyny za kolejne miłe przyjęcie :-D
ja dziś smaa bo mąż pojechał do szczecina,ale wykąpałam,nakarmiłam i połozyłam spać Hanusię..dziś sama usypia bo normalnie to ja lulam ;) ale widac że sama szybciej zaśnie
bo jak kładę się koło niej to marudzi
dziś moja koleżanka urodziła córeczkę Lenkę :-D jeszcze znajoma rodzi blizniaki i jeszcze jedna kolezanka córeczkę i to na tyle w tym roku jeśli chodzi o koleżanki bo ogólnie to 8 kolezanke ...nieźle...

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

28 lis 2007, 08:56

witam wszystkich
ja juz na nogach bo Szymek nie da mi dłużej pospać :ico_placzek: :ico_spanko:
dzisiaj jade do lekarki rodzinnej po II dawke szczepionki
no i w piatek szczepienie

[ Dodano: 2007-11-28, 07:59 ]
miałam wam jeszcze odpisać na pytanka: :ico_oczko:

eSKa pisze:Jak tam Eve były fajerwerki :ico_haha_01:

ano były były :ico_wstydzioch:

Mama_Zuzi pisze:ja mysle ze twoj maz chyba nie dal im sie za bardzo zregenerowac hahaha :-D

no akurat cyce nie tyka, chyba sie boi ze mógłby sie zakrztusić....hahahahaah :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lis 2007, 10:20

Hej o poranku :-)

Wczoraj juz nie weszlam na tt bo wczoraj wlasnie odbylam Podroz Sentymentalna ;-) powaznie. Wreszcie zalogowalam sie i mialam na tyle cierpliwosci aby przezyc obciazone serwery na portalu Nasza-klasa.pl Znalazlam moja klase i smialam sie plakalam na przemian. Tyle lat nie widzialam tych ludzi, a tam i ich zdjecia, i ich dzieciaczkow, mezow, zon... nasze studniowkowe wspoamnienia rowniez sa... No i w ogole tak sie wzruszylam.... Jaka szkoda ze te czasy juz nigdy nie wroca.... :-( Byly takie piekne... jak chodzilam do Lo mama mi mowila zebym sie cieszyla tymi chwilami bo bede kiedys wspominac Liceum jako najpiekniejszy okres mojej mlodosci... a ja sie z niej smialam i mowilam ze to niemozliwe.... No i ? Faktycznie tak jest...

Lalka, sliczna twoje Hanusia, taka do schrupania :-)

eve81 pisze:no akurat cyce nie tyka, chyba sie boi ze mógłby sie zakrztusić....hahahahaah :-D

zapomnialam :ico_smiechbig: faktycznie by sie facet jeszcze traumy nabawil ;-)

Dominisia pewnie zabawia tesciowke :-)

Awatar użytkownika
eve81

28 lis 2007, 10:24

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

28 lis 2007, 11:29

Witam dziewczynki , znów mnie troszkę nie było :) Przepraszam

Lalka jak miło znów Cię widziec :)

Dominisia nie żartuj że Cię tutaj przez miesiąc nie będzie!! Takiej długiej nieobecnosci chyba żadna z Nas nie zniesie :ico_nienie: !!

eSKa ale Oluś fajnie wyglada w tym wiaderku :) Brawa za przespanie nocki :ico_brawa_01:

eve Czyżby była to zakazana strefa..? nonono filnik :) Jak kawałek materiału może wywołać uśmiech na buzi dziecka!

mama_zuzi1980, też odbyłabym taka podróż i chyba spróbuje sie tam zalogowac ale watpię żebym znalzła swoja klase bo to raczej leniuchy i pewnie nawet Nas tam nie umiescili :)

Mała lezy w łóżeczku i próbuje zasnąć tylko jak wypadnie jej smoczek to strasznie sie drze, ogólnie daje sobie radę :]

Byłam wczoraj u lekarza www.babula.com.pl możecie zajrzeć, leżałam na fotelu jakieś 30 minut okazało miałam usuwaną ziarninę która powstała po od nici jakimi zostałam pozszywana, to nic groźnego ale gin. stwierdził ze faktycznie mam uczulenie na nici... a w szpitalu to olali!! Powiedział że musze odstawić karmienie piersia i wtedy zaczął się horror prosiłam i błagałam żeby mi tego nie zakazywał no i wybłagałam czeka mnie tygodniowa kuracja Condyliną silna trucizną która wypala i niśczy DNA tkanek, mam to stosować 3 razy w poniedziałek środe i piątek i tylko przez tydzień i przez 12 godzxin po tym nie moge karmić. Więc M jak dziś wróci ( bo wraca dziś) kupimy dobry laktator i woreczki na mleko do mrożenia no i przez najbliższy tydzień bede miedzy karmieniami gromadzić swój pokarm. Potem w poniedziałek cały dzień Karmić w 20:00 tym się leczyć i w nocy podawać pokarm z butelki a we wtorek od 10 już karmić piersią i w środę wieczorem znów to samo. Ale to nie koniec zmartwień, czeka mnie test na to jaki to typ wirusa, typów jes około 60 i niektóre wywołuja raka niektóre nie, wiec wszystko przedemną, i teraz najgorsze :ico_placzek: jak byłam przed porodem jakies 2 tygodnie w szpitalu to przy wypisie ordynator powiedział że zastanawia się czy powinnam rodzić siłami natury bo zauważył ze chyba mam tego wirusa HPV ale powiedział ze mamy jeszcze 2 tygodnie, przy porodzie o tym mówiłam ale nikt się tym nie zainteresował nawet wypis pokazywałam że nie powinnam rodzić ale nikt mnie nie słuchał... Marcelina poprzez poród mogła zostać zarażona i musi pewnie tez przejść specjalistyczne badania bo u niej wirus może rozwinąc się w drogach oddechowych :ico_placzek: Lekarz był zaskoczony ze nikt nie zwrócił uwagi na to co było napisane w wypisie... dlatego jeśli dojdzie do badań Małej to udam się do Dyretora szpitala w Bochni i złożę skargę na ordynatora o narażenie zdrowia i zycia, oraz o zaniedbanie przy porodzie... jeśli się okarze że Mała jest chora mogłabym się procesować ze szpitalem ale z nimi wygrac się nie da. jestem trochę skołowana tym wszytskim, bo najgorsze dopiero przede mna, M tez się chyab trochę wkurzył na to jak mu napisałam że rodziłam naturalnie choć byo to w moim przypadku kategorycznie zabronione.

No nic jakoś to bedzie Dziewczynki czy mozecie mi polecić jakis fajny laktator...? Bo naprawdę mam jeden ale jest taki za 33zł i strasznie do nonono!! Chciałabym taki z tym klipsem ale nie wiem jaki... Proszę polećcie mi coś!!

Obrazek

Obrazek

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lis 2007, 11:51

Jezuu Justynka, mam ciary na plecach !!! Trzymam od teraz wiec mocne kciuki za to zeby Marcelinka nie miala tego wirusa... a wiesz moze jakie jest prawdapodobienstwo? No i oczywiscie za Ciebie tez, zeby to byl taki typ ktory nie wywoluje nowotwora... Ja sie w ogole za glowe lapie o ta sluzbe zdrowia :ico_olaboga: Niby tyle badan w ciazy, skacza nad ta ciezarna jakby ze szkla byla a potem takie zaniedbanie :ico_nienie: Nie moge w to uwierzyc, wszystko co najgorsze cisnie mi sie na usta..... :ico_zly: :ico_placzek: :ico_olaboga:

Jejku, nie moge wyjsc z tego portalu nasza-klasa, non stop z kims pisze, z kims z kim sie nie slyszalam od 8 lat. Ale czad :-)

Awatar użytkownika
eve81

28 lis 2007, 12:08

Justyna_Bochnia, mnie tez ciary przeszly jak czytalam Twojego posta, baaardzo mocno bede myslec o was zeby jednak wszystko sie dobrze skonczylo :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
dla mnie nie do pomyslenia sa takie zaniedbania i to w szpitalu gdzie powinni pomagac :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-11-28, 12:12 ]
Justyna_Bochnia, czy Marceli na tej drugiej fotce przygląda sie żywy pies???

[ Dodano: 2007-11-28, 12:12 ]
Justyna_Bochnia pisze:czy mozecie mi polecić jakis fajny laktator...?

ja polecam avent isis
drogi ale super odciąga

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lis 2007, 14:41

Justyna_Bochnia, oj, kurczę nawet nie wiem, co napisać! Trzymaj się dzielnie, my tu wszystkie ciepło myślimy i trzymamy kciku, żeby wszystko było dobrze. A będzie napewno! Aż się wierzyć nie chce,że Was obie narożono na takie niebezpieczeństwo :ico_olaboga:

mama_zuzi1980, wklej linka do tej stronki! Kiedyś tam "byłam", ale nikogo nie znalazłam, ale może teraz znajdę kogoś.

eve81, Szymuś ma takiego samego pajacyka jak Zuzia! I chyba kiedyś eSKa też pisała,że Oluś też ma takie wdzianko.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”