Awatar użytkownika
Aginka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 maja 2009, 10:28

Witam wszystkich - a szczególnie chorowitka :ico_nienie: przeganiamy choroby

Kristi, ale mnie zaskoczyłaś możliwą ciążą :-)

Gabi, :ico_brawa_01: gratuluje dostania sie do przedszkola - wiem jak sie cieszysz ..... :-D
wkleję obiecane zdjecia - ale zdjęcia robiłam dziś telefonem bo kabelka sie jeszce nie doszukałam .... (także zdjęcia są fatalne ) dorzucę również zdjęcie z cyklu - jak i gdzie zasypiam ....

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

01 maja 2009, 10:39

Aginko no fajne, ale powiem Wam ze jestem w szoku jak dzieciaczki potrafia zasnac :ico_szoking: mój Antek w zyciu tak nie zasnal hehe :ico_haha_01:
On tylko jak w loeczku spokojnie lezy to zasnie :-D

Awatar użytkownika
Aginka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 maja 2009, 11:12

On tylko jak w loeczku spokojnie lezy to zasnie

za to moja sama w łożku jeszcze nigdy nie zasnęła :-D a w łózeczku nie przespała nigdy nocy - a godziny które w nim spędziła można by poskładać w jedną dobę także ....

[ Dodano: 2009-05-01, 11:37 ]
oj... tak czytam o tych przedszkolach .... moja Ryba też bedzie chodziła na 9 godzin do przedszkola - i to od razu w pierwszy dzień będzie musiała tyle godzin tam spędzić.... bo chyba nie dostane urlopu poczatkiem września .... a od 8 do 10 czerwca idziemy do przedszkola na zajecia adaptacyjne .... zobaczymy jak to bedzie ....
Zdaje sobie sprawę że codziennie rano bedzie koszmarnie i z płaczem bedzie tam szła.... no ale cóż .... :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Aginka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 maja 2009, 17:41

niedawno czekalam az sie urodzi, a tu juz moje "maleństwo" idzie do przedszkola...
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: tak tak ....i wcale Cię / Was nie pocieszę - dopiero jak dziecko idzie do przedszkola a później do szkoły to czas biegnie coraz szybciej - od wywiadówki do wywiadówki , dopiero kupowałam książki - już trzeba nowe :ico_olaboga: apropo wywiadówek - wczoraj byłam na wywiadówce u Kapika - ma super oceny - tylko 3 czwórki i to z "+" a reszta to piątki i szóstki :-D

[ Dodano: 2009-05-01, 17:47 ]
no i pokaze wiecej zdjęć z podróżownia na "tadzie" :ico_haha_01:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2009-05-01, 21:35 ]
acha - pamietacie domki które Wam pokazywałam ???? widziałam jeden na żywo (są w realu) - kurcze - są małe .... no teraz tak na ten seson i może przyszłe lato byłyby dobre ( w co wątpię )- więc chyba nie ma sensu .... chyba tylko kupie zjeżdzalnię :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 maja 2009, 21:36

Dobry wieczor :-)
Oj dopiero teraz mam czas,dzieci mi spia a ja nareszcie moge byc na Kompie. Dzisiaj byl super dzien.. Bylismy na Maifest,MaiBaum,to znaczy dokladnie taki majowy fest tam mozna sie bylo napic,zjesc i posiedziec na swiezym powietrzu,a wczesniej to ludzie w takich super ubiorach bajerskich stawiali takie oromnie duze drzewo metalowe to drzewo mialo 22 metry i mowie wam jakie to drzewo bylo duzeee Porobilismy duzo zdjec,i takie drzewko Bayern stawia raz na 5 lat,a ze ja wlasnie jestem dzisiaj 5 lat zyje juz w Niemczech i 5 lat Polska jest w Uni Europejskiej wiec poszlismy i widzialam na zywo jak takie drzewko stawiaja.Moge tez wkleic pare zdjec ale to pozniej przy okazjii. I tak to ogulnie pozniej poszlismy do tesciow i byly kluski z miesem i pozniej zrobilismy sobie Grilla,tesciowie sobie kupili nowego grilla i trzeba bylo go wyprobowac. No a pozniej przyszli na tego grilla koledzy tesciow i taki pan przyszedl ze swoimi organami i spiewal i gral polskie piosenki a my z tesciowa spiewalismy oj fajnie bylo sobie tak pogadac i pospiewac po polsku :-D Dzieci sie ladnie wybawily i Nicolka tylko bawila sie woda deszczowka a Marcusek takimi drewienkami przekladal je i mial zabawe.
A mojego okresu dalej niemam .. I tesc mi nawet powiedzial dzisiaj ze wyladnialam.. a ja w szoku.. :-D :ico_szoking: nic mu przeciez nie mowilam o tym ze mi sie spoznia @.. sama niewiem..w kazdym razie nie czuje wogule zeby @ mial mi przyjsc?? Narazie czekam dalej.. :ico_haha_02:

Magda dziekuje za tak szczere i mile slowa.Masz racje my z mezem Nie naduzywamy tego ze mamy tesciow blisko bo po co .. ciesze sie tylko ze jak potrzebuje tesciowa czy tescia to zawsze sa chetni do pomocy i to wazne ale zeby tak caly czas im dzieci podrzucac to niee.. takiego czegos niema.. Trzymam kciuki ze Antos dostanie sie do przedszkola.

Aginka super ma Malwinka pozy zasypiania,i swietne fotki bardzo dobrze sobie Malwinka radzi na tym qaudzie,super sprytna. A z ta moja mozliwa ciaza to sama jestem w szoku i .. nie myslalam ze tak szybko mozna byc :ico_ciezarowka: jeszcze nic nie wiadomo.. ale..??

Gabi chetnie sie zrewaznzuje.. moj zawod to sprzedawca,normalnie moj zawod to moja pasja,ja juz od malego uwielbialam sprzedawac i wyciagalam babci wszystko z lodowki,bralam karty(jako pieniadze ) i wymyslalam sobie klientow i sprzedawalam. Pozatym to ja bardzo lubialam ten stary typ sprzedazy,male sklepy,lada i klient mam dobra pamiec wiec i zapamietywalam wszystkie kody,a kasa fiskalna super .. no i tylko skonczylam zawodowke ale zawod mam i to moj ulubiony.

Moja Nicolka to raczej tez niema takiego czegos zeby zasypiac w takich smiesznych pozach.. czasami jej sie zdarzalo i zdarza ale to tak sporadycznie :-> Ok ja teraz szybko sobie nowe foteczki na kompa wrzuce i pozniej wam tez wkleje.. Jak chcecie.. :ico_haha_02:

[ Dodano: 2009-05-01, 21:37 ]
Aginak ta zjezdzalnia to super pomysl,moje dzieci tez maja zjezdzalnie taka wieksza i maja zabawe i radosc.

Awatar użytkownika
Aginka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 maja 2009, 21:43

moje dzieci tez maja zjezdzalnie taka wieksza i maja zabawe i radosc.
ja takiej dużej nie mam gdzie ustawić ..... choć mój brat chciał mi dać pojego dzieciach - ale nieeee.... to za duży sprzęt ....

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 maja 2009, 21:44

Aginka jak uwazasz,ale mimo wszystko to fajnie taka zjezdzalnie miec i to bardzo praktyczne :-)

Awatar użytkownika
Aginka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 maja 2009, 21:45

A z ta moja mozliwa ciaza to sama jestem w szoku i .. nie myslalam ze tak szybko mozna byc jeszcze nic nie wiadomo

Kristi, a powiedz .... chciałabyś ?????

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 maja 2009, 21:58

Aginka jak to powiedziec.. Zawsze chcialam miec dzieci,mam parke i ciesze sie i normalnie juz nie planowalismy dzieci tylko jakby sie zdarzylo to wiadomo bedzie i bedzie tak samo kochane jak moja pozostala dwojka ale takie inne uczucie takie przejecie i troche sie boje jak sobie poradze itd.. Moj maz mysli juz ze bedzie musial dodatkowa prace sobie poszukac,oczywiscie bede sie cieszyc jak bede w ciazy ale to takie nieplanowane i bede tez kochac moje trzecie dzieciatko tylko brak mi slow narazie.. ale mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi i co czuje i mysle :-)

[ Dodano: 2009-05-01, 22:03 ]
A teraz kilka foteczek :
Obrazek
Obrazek
I juz drzewko majowe Stoi :->
Obrazek
A tu Ja i Nicolka i nasza nowa Kumpelka :
Obrazek

[ Dodano: 2009-05-01, 22:05 ]
Aginko ale mysle ze chyba bym chciala.. Naprawde,czuje sie taka ladna.. zobaczymy.. :ico_haha_02:

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

01 maja 2009, 22:48

CZeść kochane baboski
:-D
U nas dzisiaj słodki dzionek był, okazało się ze wypłata zapłacona , więc żeśmy z Tolkiem sobie w autobus wsiedli i pojechaliśmy do Oxfordu, pół dnia tam spędziliśmy i zakupki zrobiłam, troszkę pospacerowaliśmy sobie, plac zabaw zaliczyliśmy, kupiłam sobie trzy bluzk , ładny cień do powiek, lakierek do paznokietków, a Tolkowi bluzeczkę i oczywiście książeczki z Jego ukochanym strażakiem samem.
Fajnie i milutko dzień spędzony... i fajne zdrowe zmęczenie nas chwyciło.

A mojego B nadal nie ma buuu będzie dopiero ok 00
Najezdził się dzisiaj biedaczysko...

No i ciesze się bo może pójdę na kurs do Children centre w Oxfordzie
Tytuł "Jak zrozumiec trzylatka?!"
Fajne co?
Poza tym napewno kontakt z innymi mamami będę miała a i Tolek pobawi się w tym czasie z dziećmi, no same plusyyyy.
Czuję że szybciej z tej deprechy wyjdę niż mi się wydaje...

Do tego moja kochana koleżanka trzy dni temu urodziła zdrowego synka...a było cięzko bo pod koniec miała ostrą infekcję
Na szczeście wszystko dobrze się skończyło :ico_oczko:

Aginko, fajne zdjęcia na tym quadzie :ico_brawa_01:
Zdaje sobie sprawę że codziennie rano bedzie koszmarnie i z płaczem bedzie tam szła.... no ale cóż ....

no kazda z nas sobie zdaje z tego sprawę, no niestety, jakoś to musimy przejść :ico_oczko:
U nas ze spaniem sa całe rytuały, kapiel, kolacja, buziaczki, bajka, ukochane maskotki musza byc itd.

Gabi u nas jest identiko, tylko często gęsto w łózku musi być wóz strażacki strażaka sama :ico_haha_01:
...ale czytałam że TE RYTUAŁY są dla dziecka bardzo wazne, one pomagaja dziecku czuć się bezpiecznie :-)
Bo codzień to samo, jakaś stabilizacja :ico_oczko:

Aginko zjeżdzalnia ta która pokazywałas też była fajna...a jak domki Ci sie nie podobają...to może jeszcze na cos innego popatrz .

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”