maly sie w poprzek polozyl na brzuchu a ja z jego tylka sobie poduszke zrobilam i tak spalam
a Wy co bedziecie robic??
ja na odwrót. najpierw na ciepło a tort poźniej.
A co zrobie to nie wiem. Mąż myślał żeby zamówic żarcie z kateringu
Mika u nas często gęsto na pierwsze danie robi się zupe prowansalską z groszkiem, kukurydzą i czerwoną fasolką a na drugie to różnie albo ziemniaki albo frytki i jakaś surówka i mięsko. Najlepiej karczek w sosie
[ Dodano: 2009-02-02, 11:05 ]
Sałataka z Brokułami
2szt brakułów ugotowac w wodzie z dodatkiem warzywka, odcedzic, i oderwac same kwiatki, gdy ostygnie ułozyc na dnie miski,
na brokuły położyc:
-5 ugotowantych na twardo jajek pokrojonych w kostke
-1 papryke czerwona pokrojona w kostke( moze byc rzodkiewka
-szczypiorek lub natka pietruszki( moze byc drobno skrojona cebula lub por
-ser feta pokrojony w kostke
wszytko zalac duzym jogurtem naturalnym z dodatkiem sosu sałatkowego ziołowo-koperkowego.
sałatka z paluszkow krabowch opakowanie okolo 10-20 sztuk
wszystko pokroic w kostke, dodac fasole czerwona z puszki i kukurydze , troche drobno posieknego pora do wszystkiego dosac majonez 3 łyżki i czosnku ale tego z torebki oczywiscie do smaku wszystko wymieszac i jesc pycha
sałatka gyros:
Pierś z kurczaka (0,5 kg)pokroic w kosteczkę, usmażyć na patelni z dużą ilością przyprawy gyros. Ułożyć na dnie szklanego naczynia i polać keczupem i majonezem (zrobić kleksy), Kolejną warstwę ułożyć z odsczonej kukurydzy (1 puszka). Następnie warstwa pokrojonych w kostkę ogórków konserwowych. Znów polać keczupem i majonezem. Na wierzch położyc pokrojoną kapustę pekińską
[ Dodano: 2009-02-02, 11:07 ]
A co do tego kebaba to ja kupuję w biedronce taki gotowy kebab turecki z kurczaka - pycha jest i taki mięciutki.