Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

18 lip 2008, 20:33

ananke, dziękuję za odpowiedz :-)
ależ proszę :-)

Awatar użytkownika
perelka25
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

18 lip 2008, 21:19

malutka a czemu USG miloby byc szkodliwe? pierwsze slysze ja osttanio mialam robione co chwile i lekarz mi nic o takim czyms nie wspomnial :ico_szoking: .....ja normalnie USG mam przy kazdej miesiecznej wizycie ...chyba bym umarla gdyby mialo to dluzej trwac

a ja dzisiaj jestem strasznie nieznosna nic tylko na wszystkich krzycze ....wszyscy maja mnie dosc :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-07-18, 21:20 ]
ananke to u was jak w PL tylko 3 USG sa darmowe?

[ Dodano: 2008-07-18, 21:23 ]
anake co kraj to obyczaj ja pierwsze slysze by bylo szkodliwe USG a mialam juz je 8 razy ...teraz dalas mi do myslenia :ico_szoking:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

18 lip 2008, 22:58

ananke to u was jak w PL tylko 3 USG sa darmowe?
hmm, dokładnie dwa.... chyba, ze coś się dzieje albo wypatrzą jakąś ich zdaniem, nieprawidłowość to potrafią umawiać do kliniki częściej
anake co kraj to obyczaj ja pierwsze slysze by bylo szkodliwe USG a
no wiesz, ja to tu dzielę wszystko przez trzy :-D dziwi mnie do sześcianu, że maja tak doskonały sprzęt np do usg, czy możliwiści badań krwi, żeby wykryć zespół Downa, a np. przy porodach nie nacinają kobiet tylko używają kleszczy :ico_noniewiem: albo kobietom karmiącym piersią niczego nie zabraniają do jedzenia, gdzie w Polsce nalega się na specjalne diety dla karmiących...
także ja wiesz... zagubiona, wystraszona :-) łapię informacje i staram się brać to na własny rozum i doświadczenia z Polski, z syna :-)

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

19 lip 2008, 09:23

Witam dziewczynki..ja wczoraj dostałam reprymende od mamusi ze pewnie mało jem i dlatego dzidzia jest mała..ale to nieprawda - stram sie odzywiac dobrze ..
co do USG to ja mam przy kazdej miesiacznej wizycie...i ciesze sie bo tak o bym chyab za bardzo sie zamrtwiała..bo ja np nie czuje rcuhców dzidziusia a wczoraj na usg tak smiesznie podskakiwał ze uśmilismy sie z niego :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

19 lip 2008, 09:30

Marcia77, nooo, juz dziś mam nadzieję pogodniej będzie u Ciebie :-) bo naprawdę niewiele możemy zrobić żeby dzidzie rosły czy tez nie rosły... a jak się dobrze odżywiasz, nie pijesz, nie ćpasz i nie balujesz to nie masz żadnych podstaw do zmartwień - zobaczysz, za miesiąc będzie dzidzia większa :ico_haha_02:
.bo ja np nie czuje rcuhców dzidziusia a wczoraj na usg tak smiesznie podskakiwał ze uśmilismy sie z niego :ico_haha_01:
Kochana, znaczy że już trenuje, żeby kopniaki, które będzie Ci posyłał były suprrr :-) jeszcze kilka tygodni... u mnie to druga ciąża, więc dlatego szybciej...

Styczniówki, jakie plany na weekend? bo ja znów wycieczkę muszę zaplanować na dziś i na jutro :-) lekko mam lenia, szczególnie na dziś i w sumie to dziś mam ochotę tylko na spokojne zakupy... za to na jutro wyszukam coś extra :-) marzy mi się zwiedzić Balmoral, ale niestety troszkę za daleko, jak na nasze możliwości finansowe...

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

19 lip 2008, 09:39

Styczniówki, jakie plany na weekend?
ja wybieram sie na zakupy bo u nas sie zrobiło pochmurno i zmino i nie mam co na siebie włożyc..bo ja narazie to kupowalam sobie tuniczki takie na ramiaczkach...poźniej wizyta u mamusi kt juz przygotowała dla mnie cała fure jedzenia..ech..ona jest kochana :-)
wybieramy sie dzis tez do kina ..a jutro jak bedzie pogoda to mamy zamiar jechac do bielska na jakis zlot militarny bo moj kochany ma na tym punkcie małego hopla :-D

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

19 lip 2008, 09:43

Marcia77, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: zlot militarny brzmi suprrr :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: moje Chłopaki tez uwielbiaja takie klimaty, ja zresztą też :-) to czekam na fotki, jeżeli pojedziecie :-)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lip 2008, 10:00

Witam wszystkich :-) , ja się dziś nie wyspałam, bo mój mąż strasznie chrapał :-| ,od rana pada deszcz. Ogarnę trochę mieszkanie i pojadę do miasta, a potem........? zobaczymy . Pozdrawiam. Miłego dnia!

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

19 lip 2008, 10:40

I ja się witam:) Wysprzątałam sobie,ugotowałam,Mały śpi,więc mam święty spokój na razie.Po południu wybieram się do mamuski bo moja babcia przyjeżdża z Bielska i trzeba się witać:)
ananke, zazdroszczę Wam tych rodzinnych wycieczek.Mojego męża to cięzko gdziekolwiek wyciągnąć,taki z Niego domator :ico_olaboga: A poza tym w weekendy ma mecze więc i tak nic z tego :ico_noniewiem:
Dobra opuszczam Was na chwilkę i idę sobie :ico_kawa: zrobić,bo coś mnie głowa boli.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

19 lip 2008, 10:46

ananke, zazdroszczę Wam tych rodzinnych wycieczek.Mojego męża to cięzko gdziekolwiek wyciągnąć,taki z Niego domator :ico_olaboga:
heh :-) szczerze Ci powiem, że w Polsce tyle nie jeżdziliśmy, bo najnormalniej na świecie kasy nie było to raz, a dwa, że w każdy weekend trza było się zameldować na obiadku u mojej mamy i K. rodziców - a teraz mamy weekendu dla siebie :-D tak, jak zawsze chcieliśmy...
no i wiesz, to jeszcze zależy właśnie od lubości :-) my w domu lubimy siedzieć, jak pada :-) a i to ostatnio nam nie przeszkadza :-) teraz juz wiemy, że w Szkocji tak jest, że u nas może padać, a nawet 10 mil dalej świecić słonko, o czym się przekonaliśmy w ostatni weekend
no i sama historia Szkocji sprzyja zwiedzaniu.... mnóstwo zamków, opactw, klasztorów i ruin mają, mnóstwo muzeum, mnóstwo wystaw i imprez...
ja mam np. 3 mile do pałacu, w którym urodziła się Maria Stewart, Królowa Szkotów, o której nawet filmy kręcili...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”