Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lis 2009, 10:31

Witam
jako trzecia :-)
PATI - miło Cię widzieć... wszystkie o Tobie pamiętamy... :ico_noniewiem:
wiem wiem :-) ja tez sie ciesze, ze powoli znow zaczynam pisac :-)

Maly siedzu na sofie, oglada VIVE i gryzie paste do zebow a ja weszlam na chwilke chociaz sie przywitac.

Gie, no to widze, ze nie jestem sama, ja tez nie mam pojecia jak mam na jego zachowanie reagowac. W foteliku do karmienia tez wywija mi numery i tez latam z nicm po calym mieszkanku, zeby go nakarmic.
Od jakiegos czasu to takie numery nam odstawia na zakupach, ze wstyd z nim gdzies jechac, wyje w wozku, chce wszystko brac co lezy w koszu, a jak nie dostanie to wyje, az robi sie purpurowy, dalam mu ostatnio cos z wozka, a przy kasie babka sie patrzyla na mnie jak na idiotke i sie pytala go czy mu smakuje,a co ja mam zrobic jak on tak wyje :ico_olaboga: :ico_olaboga:
Boje sie, ze on ma ADHD :ico_placzek:
Wczoraj zapisalam sie na stronke Vitalii i wykupilam miesieczna diete (49 zl) Zamierzam na powaznie sie za siebie wziac, bo przybieram i przybieram i jak tak dalej pojdzie, to niedlugo zaczne sie toczyc... :ico_placzek: :ico_placzek:

tez bym z checia cos takiego zrobila dla siebie, bo tyje i tyje, zre za przeproszeniem i nie moge sie opamietac,, nie moge na siebie patrzec :ico_placzek:

moja kolezanka z grupy sie tak odchudzala (tez dieta opracowana specjalnie dla niej) i w 19 tyg. zrzucila 26 kg :ico_szoking:
o kurna, efekt powalajacy, ja bym chciala tak 10-12 kg zrzucic, ale nie moge sie zmobilizowac i niestety lenistwo.
dziewczyny ani nie zmuszam ani nie zabraniam iść P. do tej pracy.
ale kochana nikt tego nie powiedzial.
Tylko ja uwazam, ze chlopowi nie wypada siedziec w domu na nonono :ico_noniewiem:
siedzi dorosly chlop w domu i nie dosc, ze nie spieszy Mu sie do pracy, to jeszcze Ty musisz oddawac dziecko do Niani i za to placic??????
zgadzam sie z tym, powinien chociaz zajac sie dzieckiem, w sumie to ja myslalam, ze on siedzi z Majka :ico_noniewiem:
w nocy budzi sie ciagle z placzem i nie wiadomo o co jej chodzi... to nie wyglada na taki placz, jakby cos ja bolalo...
u nas to samo, tylko nie zawsze, ale tez juz kilka razy sie nam tak zdarzylo, ze wyje i wyje a ja nie wiem o co chodzi

A ostatnio od kilku tygodni nie chce w ogole mi pic mleka na noc, wypija tylko 100 ml, juz io tak samo mlako pije, bo jak dodawalam kaszke to w ogole nie pij, nie wiem czemu tak jest i tak tylko pioje raz dziennie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

04 lis 2009, 10:35

witam....

Pati85, własnie kochana,pamietamy o Tobie wszystkie :ico_nienie:
jezewli chodzi o zachowanie Erika,mysle ze to normalne w tym wileku...zreszta sama widzisz,GIE ma podobne problemy...ja równiez....poprostu musimy to przeczekac.Gorzej jak dzieciaki beda odstawiac takie numery w starszym wieku...(3-4latka).Ja kiedys widziałam taka bezradna matke,w Realu....dziecko prawdopodobnie nie sdostało to co chciało...i jak oszałałe rzucało sie na podloge...masakra.A matka....szkoda słow....całtkowicie nie wiedziała co ma robic.Złapała mega buraka i próbowała uspokoic tego dzieciora.
Oby nam to sie nigdy nie przydazyło :ico_sorki: :ico_sorki:
dziękuję... już ten "brzydki" mi się znudził...
hehhhe...powiem Ci cos w sekrecie :ico_oczko:
mój młodszy syn kiedys podszedł do kompa i mowi...Jaka brzydka ta pani... :ico_szoking:
Co do pracy - może to i lepszy taki system... będziesz co drugi dzień miała wolne, więcej można zrobić...
no zobaczymy,mam nadzieje ze dam rade :ico_sorki: :ico_oczko:
Wczoraj zapisalam sie na stronke Vitalii i wykupilam miesieczna diete (49 zl) Zamierzam na powaznie sie za siebie wziac, bo przybieram i przybieram i jak tak dalej pojdzie, to niedlugo zaczne sie toczyc...
a nie bedzie nie taktem,jak zapytam ile wazysz obecnie...?

bo ja znowu przytyłam i waze 78 kg,przy wzrocie 175 cm :ico_olaboga: :ico_placzek:
do lekkich nie naleze :ico_noniewiem:
ale jakos nie mam motywacji aby sie ponownie zaczac odchudzac...ja sie chyba tym poprostu zmeczyłam...
nie mam sily wiecznie walczyc ze soba...pogodzilam sie z tym ze nie bede juz nigdy wygladac jak kiedys...(a byl ze mnie suchy badyl,same gnaty... :ico_noniewiem: )
oczywiscie chcialabym zrzucic chociaz 5 kg,dla lepszego samopoczucia...ale jakos nie mam do tego głowy...
do tego pracuje w restauracji,nie jest wiec lekko.

ale zycze Ci oczywiscie abys osiagnela swoj cel :ico_oczko:
bede trzymac kciuki.
dla mnie to troche dziwne... narzekasz przeciez, ze wkurza Cie, ze siedzi w domu i niczego nie szuka, a jak juz ktos mu cos zaproponowal, a On nie chce isc, to mowisz, ze trudno...
tutaj zgodze sie z Toba w 100%...dla mnie to tez dziwne...
wiadomo jak jest teraz na rynku pracy.Przeciez moze sobie w miedzy czasie szukac czegos lepszego...a 2000 zl,piechota nie chodzi.

Jezeli chodzi o mojego K.ma naprawde wiele wad...ale jest bardzo pracowity....czasem nawet mnie z tym wkurza...
ale próbuje załatac te nasze dziury w domowym budzecie....

jeszcze placic niance 400 zł....kiedy maz siedzi w domu :ico_szoking:
nie ogaraniam...sorry

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lis 2009, 11:13

Pati85, własnie kochana,pamietamy o Tobie wszystkie :ico_nienie:
dzieki dzieki :-)
Ja kiedys widziałam taka bezradna matke,w Realu....dziecko prawdopodobnie nie sdostało to co chciało...i jak oszałałe rzucało sie na podloge...masakra.A
tez kiedysx widzialam, oby nas to nie spotkalo.

Erik jak tez czegos nie dostanie to tez odstawia numery, tak wyje, ze malo co sie nie zanosi, nie przestanie dopoki mu tego nie dam :ico_olaboga: przewaznie wtedy daje mu chrupki, miski, lyzeczki :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 lis 2009, 11:48

Witam

Oj widzę,że nasze dzieciaczki mają podobne charakterki, walczą o swoje jak prawdziwe lwy :ico_oczko: , u nas jest podobnie choć jeszcze nie aż tak żle jak u Ciebie Pati
Erik jak tez czegos nie dostanie to tez odstawia numery, tak wyje, ze malo co sie nie zanosi, nie przestanie dopoki mu tego nie dam :ico_olaboga:
Jeśli coś chce czego nie mogę Jej dać zadowala się czymś innym.

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lis 2009, 13:08

Łłłooo matkooo, ale naskrobalyscie jak mnie nie bylo... :ico_olaboga: :ico_brawa_01: to się oczywiście chwali :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

PATI - u nas ten sam problem... jak jestesmy na zakupach, to musze Malej cos ciagle dawac nowego do zabawy, a to jakies ciastka, a to cos tam jeszcze innego, bo inaczej wyciaga raczki do polek, albo obraca mi sie w tym sklepowym wozku na wszystkie strony i boje sie, ze kiedys mi z niego wyjdzie...
Ale przy ludziach (np. wlasnie kasjerkach) usmiecha sie od ucha do ucha, przesyla buziaczki, etc. Nikt nie chce uwierzyc, ze to diabel wcielony!! :ico_noniewiem:

Co do odchudzania - myslisz, ze mi sie chce?? Ale juz normalnie patrzec na siebie nie moge, a teraz, jak sie zrobilo tak zimno - jem jeszcze wiecej, w ogole moglabym tylko siedziec i cos co chwila wcianac, czy w pracy, czy w domu... obled... :ico_olaboga:
hehhhe...powiem Ci cos w sekrecie
mój młodszy syn kiedys podszedł do kompa i mowi...Jaka brzydka ta pani...
hhehhee.... milo z Jego strony - usmialam sie :ico_smiechbig:
a nie bedzie nie taktem,jak zapytam ile wazysz obecnie...?
nie, nie bedzie nietaktem... troche sie wstydze, ale trudno... waze teraz juz prawie 72 kg :ico_placzek: Nikt mi nie chce w to uwierzyc... No bo gruba przeciez nie jestem, ale widze sie w lustrze... mam juz niezla oponke i te paskudne boczki... ggrr.... :ico_noniewiem: Chcialabym kiedys jeszcze moc sie pokazac publicznie w kostiumie kapielowym... :-D
ale zycze Ci oczywiscie abys osiagnela swoj cel
bede trzymac kciuki.
senkju :ico_sorki: :ico_sorki:

wlasnie uzupelnialam informacje na stronce Vitalii - jesooo, ile tego... zeby dobrali smaczna diete, trzeba pozaznaczac jakie produkty i dania sie lubi... bylo tego chyba z 70 stron!! Ale juz skonczylam... w niedziele dostane diete i liste zakupow i mam nadzieje - zdaze zaczac od poniedzialku...
Jezeli chodzi o mojego K.ma naprawde wiele wad...ale jest bardzo pracowity....czasem nawet mnie z tym wkurza...
tak samo jest z moim Panem - ciagle narzeka, ze nie ma chwili odpoczynku, bo ciagle praca, albo cos tam - a jak przychodzi moment, ze moze odpoczac, to i tak zawsze sie za cos zlapie... Przeciez oprocz tego, ze tez pracuje po 12 godz., to jeszcze cale lato walczyl na dzialce z wycinka drzew, koszeniem trawy i przewozeniem garazu, a w miedzyczasie zrobil jeszcze 2 ogromne szafy wnekowe w nowym domu rodzicow naszych znajomych - skad On bierze na to sile...?? Nie wiem...
Witam
witaj, witaj :)

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

04 lis 2009, 14:41

nie wiem jak u Was...ale u mnie padał snieg :ico_szoking:

ciemno i ponuroooooooooooo... :ico_placzek:
włacze sobie jakis film...

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lis 2009, 14:57

no u mnie nie pada ani śnieg, ani deszcz, ale tez szaro, buro, zimno, smutno i ponuro... :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

jesooo, mam nadzieje, ze w tym roku nie dopadanie mnie ta apatia jesienno-zimowa, jak co roku praktycznie... :ico_noniewiem:

PATI - a Ty nie chcesz się zacząć ze mną odchudzać?? Może raźniej nam będzie... :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 lis 2009, 15:19

u mnie padał snieg
u nas rano też był śnieg a teraz od 2 godzin pada, a raczej leje :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 lis 2009, 16:58

witam..

Pati85, witaj! nikt o Tobie nie zapomnial :-)
u nas podobnie, w sensie zachowanie malego czasami mnie dobija...
jak czegos chce, a nie dostanie, to potrafi sie rzucic na podloge i uderzac w nia glowa (wtedy jeszcze bardziej zaczyna plakac), chce w ten sposob wymusic na nas branie go na rece (w chwili, gdy sie go podniesie, od razu przestaje ryczec... postawisz na ziemie - znowu to samo)... zreszta, jak go probujesz postawic na podloge, to sie tak wygina i rzuca, jakby byl z gumy.... trzeba bardzo uwazac na niego :ico_noniewiem:

ja jeszcze nie zostalam pobita (no, oprocz tego lima po okiem, ale to byl przypadek), za to pogryziona - owszem.... juz nie wiem, jak mam temu zaradzic, Jasper gryzie po nogach, a jak mowie mu "nie wolno", to podobnie jak Wasze dzieci - smieje sie i kreci glowa (jak na "nie") - czyli tez rozumie, ale ma to gdzies

w sklepie - co tu duzo pisac... dokladnie jak u Was... wychyla sie z wozka, straca przedmioty na polkach... dzisiaj np. oderwal plakat przyczepiony do kosza z bananami w markecie :ico_noniewiem: nie zauwazylam, ze go ciagle trzymal i jak ruszylam z wozkiem, to ten caly plakat sie odkleil (Taki dluuugi byl) no i oczywiscie wszystkie galy sie na nas skierowaly :ico_noniewiem:
przy kasjerkach (podobnie jak Zuzia), usmiecha sie, zaczepia, robi pa-pa.... szkoda, ze przy mnie nie jest taki grzeczniutki ;-)

aha, Pati85, Jasper na kolacje tez pije samo mleko (nie chce z kaszka), pije ok.240ml i to jest w sumie jedyne mleko, ktore dostaje pod postacia samego mleka... (ale glupie zdanie hehe)

Jagna30, fajnie, ze bedziesz mogla wiecej zarobic, ale tez pewnie przez te 2 dni z rzedu (pracujace) bedziesz padac z nog... ale za to pozniej 2 dni przerwy :ico_sorki:

Aha, mialam Wam napisac... czytam teraz ksiazke Smazone Zielone Pomidory ( Fannie Flagg) - ksiazka jest rewelacyjna! polecam!!
(sage Zmierzchu juz dawno skonczylam... powiem szczerze, ze po 4 tomach "lyknietych" na raz, mialam juz pozniej przesyt... ale i tak nie zmienia to fakty, ze jestem fanka Stephenie Meyer) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-11-04, 16:04 ]
Gie, bardzo ladny nowy avatar :ico_brawa_01:
usmialam sie z tekstu synka Jagny :-D

GRRRRRRRR w ogole, to mi sie "a" zepsulo na klawiaturze i za kazdym razem musze brac dlugopis i wciskac ten klawisz koncowka...

le chyb od terz nie bede sobie tym glowy zwrcc ... i tk rozumiecie, co do Ws pisze, nie? :-D

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lis 2009, 17:08

PATI - a Ty nie chcesz się zacząć ze mną odchudzać?? Może raźniej nam będzie... :ico_sorki:
no pewnie ze bym chciala, ale ja nie dam rady, tez jakas dietke bym zastosowala :ico_noniewiem:
mam nadzieje, ze w tym roku nie dopadanie mnie ta apatia jesienno-zimowa, jak co roku praktycznie... :ico_noniewiem:
ja mam to samo, czasami mam juz napady, ale na bank bedzie i w tym roku,, buuuuuuuuuuuuuu jak ja nie nawidze jesnieni :ico_placzek:
Pati85, Jasper na kolacje tez pije samo mleko (nie chce z kaszka), pije ok.240ml
kurcze widzisz, Jasperek wypija 240 a moj Erik gora 100 wczoraj wypil 80 ml nie wiem czemu tak sie dzieje, pamietam jak wypijal mi po 250 ml mleka, a teraz, beczy, wypluwa, warywa butelke rekami i ledwo wypija 100 ml, nawet w nocy nie chce mleka, probowalam mu juz na spiocha dawac, ale efekt jest ten sam, jak poczuje ze mleko, to od razu wypluwa i jak probuje mu dac na sile to placze.

Widze, ze mamy podobne problemy z naszymi pociechami :ico_olaboga: :ico_olaboga:

[ Dodano: 2009-11-04, 16:10 ]
Gie, bardzo ladny nowy avatar :ico_brawa_01:
tez to chcialam napisac i zapomnialam, jak na amten patrzylam to jakos mi nie pasowal do Ciebie Gie :-)
I super fotka Su :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
usmialam sie z tekstu synka Jagny :-D
ja tez :-D

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”