Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 lis 2009, 17:42

Pati85, rzeczywiscie, Erik je jeszcze wiecej niz Jasper :-D (i chyba wiecej tez wazy)... tak sobie mysle, ze to dobrze, ze chlopaki maja taki apetyt... naczytalam sie ostatnio o niejadkach i o mamach biegajacych z lyzeczka za dziecmi i az sie przerazilam, ze to moze az tak wygladac :ico_chory: :ico_sorki:

Gie, no wlasnie.. a propos tego, co wyzej napisalam, wspolczuje..
pamietam tez, ze mowilas, ze macie krzeselko do karmienia bez pasow - wiem, ze ciezko jest nakarmic w nim dziecko (bo mala wie, ze moze z niego uciec)... takie z szelkami sa zdecydowanie lepsze, bo przypniesz i nie ma wyboru - musi siedziec :-D

Buciki sliczne i na pewno sie sprawdza (za taka cene, to by nie smialy sie nie sprawdzic) :-)
a co do nowych umiejetnosci Su, to jestem pelna podziwu! ale z niej zdolniacha... u nas nie ma znaczacych postepow, maly dalej jest na etapie swojego gadania (baba, mama, dada itp.), nie nazywa przedmiotow, po prostu tak sobie gada do siebie :ico_noniewiem:
zreszta, on jest zbyt narwany na nauke, zawsze gdzies leci, cos robi, czegos dotyka... nie sposob usiasc z nim spokojnie i cos mu pokazac, bo jak usiadziesz przy nim, to Ci wchodzi na glowe (doslownie!) :ico_olaboga:

margarita83, szacun dla Was! ze tak sie spolecznie udzielacie... no wlasnie, nie wspomnialas, ze P. ma pelne rece roboty... ale fakt faktem, ze roboty, ktora dochodu nie przynosi :ico_noniewiem:
powodzenia z opiekunkami... ja tez bym sie bala zostawic dziecko z obca osoba :ico_chory: ale mowiac to, mam zamiar wyslac Jaspiego do przedszkola, a tam przeciez tez sa obce osoby... tylko, ze wydaje mi sie to jakos bardziej nadzorowane, sama nie wiem...

[ Dodano: 2009-11-05, 16:46 ]
aha, Gie, wspolczuje rabnietego palucha...domyslam sie, jak musi bolec
umiesz nim ruszyc? bo chyba go nie zlamalas, nie? wydaje mi sie, ze sobie go porzadnie obilas :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lis 2009, 20:18

SHOO - mi tez sie wydaje, ze w przedszkolu, czy zlobku jest bezpieczniej, niz zatrudniajac obca Nianie... Jesli chodzi o Nianie - jednak nikt nie ma nad nia nadzoru - zostaje z dzieckiem kompletnie sama i nie ma jej jak skontrolowac... :ico_noniewiem: Ja sobie mysle, ze gdybym musiala juz zatrudnic kogos obcego do opieki nad Su, to chyba bym pomontowala jakies kamery w calym mieszkaniu i powiedziala Niani, ze jak bede w pracy, to bede je caly czas widziec... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
naczytalam sie ostatnio o niejadkach i o mamach biegajacych z lyzeczka za dziecmi i az sie przerazilam, ze to moze az tak wygladac
u nas jeszcze nie jest az tak zle, ale sadze, ze to sie moze kiedys zmienic... :ico_placzek:
aha, Gie, wspolczuje rabnietego palucha...domyslam sie, jak musi bolec
umiesz nim ruszyc? bo chyba go nie zlamalas, nie? wydaje mi sie, ze sobie go porzadnie obilas
nie ruszam nim, bo sie boje :-D Mysle, ze zlamany nie jest, bo jednak chodze, w prawdzie kulejac, ale jednak... Pewnie jest wybity, albo moze zwichniety... nie wiem...

co do umiejetnosci Su- pisalam juz kiedys, ze ona kuma bardzo szybko, zazwyczaj wystarczy jej pokazac cos raz, dwa razy i ona juz powtarza...
Mama, tata, baba, dada, niania, nie, pa pa - sa na porzadku dziennym...
teraz wlasnie wola "aj doo nooo", usiluje zawolac psa "kkaaatooo" (Kastor), mowi Ania..., wola "a ty ty...", jak sie przewroci, to sama mowi "bach", a jak ja biore na rece, albo wyjmuje z lozeczka, to mowi "oppaa", albo "hhoppaa" etc.

czesci ciala rozpoznaje bezblednie - oczka, uszka, nosek, usteczka, nozke, raczke, brzuszek, pepuszek (nazywa go "pipi" :-D )

musze Wam to ponagrywac...

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 lis 2009, 20:49

margarita83, szacun dla Was! ze tak sie spolecznie udzielacie... no wlasnie, nie wspomnialas, ze P. ma pelne rece roboty...
dzięki kochana :-)
Moi rodzicie udzielali się społecznie całe życie i jak poszłam z P ze dwa razy na trening to odrazu zrodziły się pomysły i teraz działamy. W klubie jest ok. 20 zrzeszonych zawodników którzy zdobywają medale, są to dzieci w wieku do 16 lat, z reguły "trudna" młodzież. Jest też z nami policjantka, która zajmuje sie resocjalizacją trudnej młodzieży, nauczyciel w-f (trener) i były zawodnik który ma swoja działalność i drobinę sponsoruje klub. No i my z P. właściwie nic nie znaczące osoby, ale czynnie działające ;-)

Tak na dobrą sprawę to P. nie ma czasu pójść do pracy :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: - hehe

No co do bucików - bardzo drogie jak dla mnie :-|
My kupiliśmy Majce w CCC, kosztowały 49,99 zl, też są ze skórki, ocieplane, mają miękka podeszwę i są super :-) Kurtki ma dwie, P. kupił jej w komisie odzieżowym w Częstochowie, jedna była jeszcze z metkami czyli nowiutka, cocobello przecudna, a druga taka sobie ala płaszczyk, używana, ale na co dzień może być ;-)
może znajdę jakąś fotę to podeslę :DD

[ Dodano: 2009-11-05, 19:53 ]
co do umiejętności Majki to nie jest taka rozgadana jak Zuzia, daleko jej do niej ;-)
Bardzo dużo rozumie, jak mówię przynieś kubeczek mama zrobi picie, to idzie i bezbłędnie przynosi kubeczek, jak mówię szukamy dydusia to pada na kolana i szuka pod meblami (wygląda to słodko), tany tany to ulubione jej zajęcie same widziałyście :-), no i w sumie to jest posłuszna :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

05 lis 2009, 21:00

No Gie buciki sliczne :)

Gie, a Zuzia faktycznie szybko sie uczy :) Nina narazie pokazuje oczy, nos, pępek i cycek :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: Mowi tylko mama, tata , baba, dada, da (co znaczy ze daje mi jesc zazwyczaj), jade, dzie (gdzie), ale najlepszy jest okrzyk radosci OJAAAAAAAAAAAAAAAA :D zwlaszcza jak mnie widzi jak wracam do domu ;)

A co do niani to ja tez jestem za zlobkiem, pewnie dlatego Nine tam poslalam ;) przeanalizowalam plusy i minusy i jedyny minus zlobka to choroby, ale predzej czy pozniej dziecko musi zaczac sie uodparniac, szkoda tylko ze jak jest tak malenkie :(

Ale kontakt z dziecmi u jedynaczki, zorganizowany czas, mnostwo zabaw, angielski (a wlasciwie spiewanie piosenek i pokazywanie) mikolaj :D i przyszly dzien matki - na sama mysl sie rozczulam ;)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lis 2009, 21:02

Kurcze, mowilam dzisiaj panu, ze wiekszosc z Was kupuje buty w CCC - u nas niestety nie ma tego sklepu, nie wiem czemu, kiedys byl... teraz zrobili AMBRE zamiast niego... :ico_noniewiem: Chcialam nawet jechac 15 km do innego miasta, ale zadzwonilam do kumpeli, zeby mi sprawdzila w necie (my juz bylismy na miescie) czy tam jest CCC i tez sie okazalo, ze nie ma... :ico_zly:
w W-wie raczej z Zuzia nie bede, wiec nie bylo wyjscia... ale nie zaluje tej kasy...

kurtki Cocobello Zuzia ma dwie, jedna sztruksowa, a jedna taka jesienna - w sumie teraz w niej chodzi, jesli jest cieplej, bo jak calkiem zimno, to zakladamy jej te nowa niebieska z allegro...

chcialam jej kupic cieply kombinezon, m.in po to, zebysmy mogli zabrac ja w tym roku na sanki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 lis 2009, 21:37

u mnie jest tylko jeden żłobek, a czy jakiś prywatny jest to nie mam pojęcia :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
Zainteresuje się tym chyba :-|

zdjątka się wgrywają :DD

[ Dodano: 2009-11-05, 20:45 ]
to takie tam ;-P
Obrazek

miny...
Obrazek

my we Wszystkich Świętych, Maja w nowej kurtce ;-)
Obrazek

Obrazek
Obrazek

w trakcie ubierania się :-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

06 lis 2009, 08:35

witam....

wpadłam sie zameldowac,bo dzisiaj juz raczej do Was nie wpadnę....
pracuje od 9 do 23... :ico_olaboga: :ico_puknij: masakra jakas :ico_noniewiem:

ale cóz...

jeżeli chodzi o buciki,ja równiez kupuje w CCC i jestem zadowolona.
Ostatnio oglądałam kozaczki za 49,99....weszłam wczoraj i te same kozaczki kosztowły juz 29,99 ze wzgledu na ostatnie sztuki....
Niestety kasy nie miałam za duzo,wiec pojde w poniedziałek na zakupy... :ico_brawa_01: a ze bede po wyplacie,to pewnie zaszaleje;)

MARGARITA-gratuluje wygranej...hehehhe,wygrałysmy płatki sniadaniowe :ico_oczko:

niby nic ,a cieszy...
zreszta to juz moja 3 wygrana....szkoda tylko ze woda toaletowa przeszła bokiem :ico_placzek:

narazicho....
do jutra :-D

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lis 2009, 09:24

witam i ja :-D

MARGARITA - bardzo ladne zdjecia Mai - Ona jest taka ladniusia!! Kurteczka tez super, bardzo mi się podoba :ico_brawa_01:

a na zdjęciu w foteliku - przypomina mi nasza Kaliszanke...

JAGNA - bedziesz pracowala 14 godz????????? :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Bardzo zaluje, ze nie ma u mnie sklepu CCC - widze, ze wydatki by sie sporo zmniejszyly... :ico_noniewiem: To trudno...

Ja wlasnie dostalam zalegla kase od mamy z pracy - prawie 5 tys zł :ico_noniewiem: Musze to podzielic na 3, po 1/3 dla mojej siostry i brata. Ale to i tak wychodzi ponad 1600 zł na glowe - zawsze sie przyda dodatkowa kasa... :ico_sorki: Sczegolnie teraz, przed Swietami...

no nic, zabieram sie za robote, bo wczoraj bylam tylko godzine w pracy...

ppappaaaaa

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

06 lis 2009, 12:13

Hej :)

I ja sie witam. A mialam Wam napisac,ze jezeli chodzi o kurtki, spodnie buty do ja polecam Decathlon! Ceny w promocjach sa czasem naprawde niskie - np kurtka dla dzieci takich jak nasze, taka snowboardowa (abstrahujac od tego,ze one nie jezdza na snowboardach ;) byla przeceniona ostatnio ze 120zl na 60zl. Ja np kupilam czarna bluze z kapturem dla siebie na dzieciecym (jako ze rozmiarowka jest do 170cm za 35zl tez w promocji :) Mam cicha nadzieje,ze jak pojade popatrzec na spodnie takie ocieplane ogrodniczki to tez beda jakies promocje - no i mam problem z sliczniusia kurtka Niny - mysle nad jeszcze jedna, bo ta przez ten sciagacz na dole, jej sie zwija do gory i robi sie krotka nad biodra .... niby jakby nosila do niej ocieplane spodnie to mogloby byc jej cieplo, ale popatrze chyba nad dluzszymi.

Ja mam dzis dzien wolny :) musze tylko posprzatac i wlasciwie to troche zaczynam sie nudzic ;) dlatego moze wyciagne mojego Lubego na zakupy - on wylatuje na prawie 4 tygodnie, wiec musi sobie kupic cos do ubrania a ja przy okazji popatrzylabym na buty dla Niny - ale mam problemy z rozmiarowka :( bo jak kupuje rozmiar wieksze to jej sie zle w nich chodzi i tak czlapie, a rozmiaru 20 ktory bedzie dobry pewnie przez 3,4 tygodnie jeszcze nie ma sensu kupowac na taki krotki czas :/

Jeszcze bratowa mnie rozwalila bo ostatnio mowi, ze Nina chyba bedzie musiala jakies konsultacje z ortopeda lub rehabilitantem miec bo faktycznie krzywi ta nozke :[ dzisiaj ide do lekarza i zapytam o skierowanie jak nie zapomne! A najlepsze jest to, ze jak ma buty rozmiar 21 takie kozaczki to krzywi wtedy tak okropnie do srodka,ze nie moge na to patrzec :ico_placzek: :ico_placzek: ale znowu w kapciach rozm 20 chodzi pieknie i prosto :)

No i mam problem ze zlobkiem o tyle o ile, zajecia w poniedzialki mam do 18.30 a zlobek jest czynny do 17 ...... jedziemy do rodzicow po 21 wiec wtedy juz tesciowie i moja mama sie nia zajma w tym czasie, ale w przyszly poniedzialek narazie nie mam pojecia co zrobie :(

I powiem Wam,ze fajnie miec sasiadki z dziecmi w podobnym wieku bo juz dwukrotnie moglam zostawic mala na 3h i to bardzoo pomocne przy trybie pracy mojego M :)

BTW: Majka jest sliczna dziewczynka, zwlaszcza oczy ma sliczne :)

A mam pytanie - bo widze, ze Majka ma smoczka jeszcze. Oduczacie dzieci smoczkow? I butelek?

Ja musze przyznac, ze Nina nie nosi smoczka, ale za to nadrabia butelka :D kiedys dostawala butle juz tylko w nocy i rano dla przedluzenia snu, a teraz znowu kilka razy dziennie :/ do tego usypia z butelka - ale to akurat do grudnia musze zniesc, bo chce zeby jak zostanie z moja mama na kilka dni, zeby usypiala spokojnie z butelka, a nie kladzona w obcym miejscu do lozeczka placzac :(

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 lis 2009, 13:10

hejhej,

margarita83, sliczne zdjecia! szczegolnie to w foteliku... nadaje sie do gazety :-D Maja wyszla przeslicznie :-)

co do kurtek i zimowych kombinezonow, to ja nic nie kupuje... co prawda bedziemy w zimie w Polsce i w Anglii (lacznie 2 tyg), ale na ten czas chyba pozycze od kogos zimowa kurteczke, bo nie oplaca sie kupowac... no chyba, ze cena bedzie niska, bo tutaj to i tak sie nie przyda.
temperatura w zimie to ok. 15 stopni.

podobnie z bucikami, mamy tylko jedna pare (21), takie buciki zamszowe na gumowej podeszwie... na zime tutaj kupie mu jakies adidaski, albo cos, w razie, gdyby te pierwsze sie zamoczyly (bo w zimie czesto pada tu deszcz).
A mam pytanie - bo widze, ze Majka ma smoczka jeszcze. Oduczacie dzieci smoczkow? I butelek?
ja probuje oduczyc najpierw butelki, ale kiepsko mi to idzie, bo Jasper nie chce pic z kubeczka... jezeli juz, to ewentualnie sie skusi na slomke, ale jak ma wybor, to zawsze chwyci butle :/
co do smoka, to uzywamy go przewaznie w nocy... czasami w dzien tez, ale zwykle wieczorami, jak maly zaczyna marudzic... bywa tez tak, ze maly zrzedzi i probuje mu dac smoka, to odwraca glowe - moze sam w koncu zrezygnuje z tego smoczka w nocy :ico_noniewiem:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”