witaj PATI - ja tez nienawidze jesieni (chyba, ze jest sloneczna i w miare ciepla), tego wiatru, deszczu, blota... grrrr....
Ladnie Eris dzisiaj pospal...
oto buciki, kosztowaly 16 zl To takie do chodzenia po domku
co do diety - ta stronka jest naprawde super - od razu przy wypelnianiu ankiety odpowiada sie na bardzo szczegolowe pytania, np. ile posilkow dziennie chce sie jesc, czy pierwszy posilek jest zaraz po wstaniu z lozka, czy po ok. 2 godz. etc. Jest tam lista chyba kilkuset produktow, mozna sobie zaznaczyc, ze czegos sie nie lubi, albo cos lubi sie bardzo i oni na tej podstawie wykluczaja niektore produkty z jadlospisu, albo je wykorzystuja... Jak juz przysla menu na tydzien, to mozna sobie samemu powymieniac posilki na cos innego o podobnej wartosci... Np. jesli mam w tygodniu w jadlospisie kanapke z makrela, a np. nie chce jesc wedzonej ryby w pracy (z wiadomych wzgledow zapachowych

), to wciskam sobie opcje "wymien posilek" i wyswietla mi sie lista kilkudziesieciu innych rzeczy- jest w czym wybierac. Generalnie - ja zaznaczylam w ankiecie, ze nie chce salatek, ani surowek jako posilki, ewentualnie jako dodatek do posilku, bo samych salatek nie lubie, a poza tym sie nimi nie najadam. I ze nie mam czasu na sterczenie w kuchni godzinami, wiec wolalabym, zeby posilki przygotowywalo sie w miare szybko. Tym sposobem - w pracy zjadam 2 kanapki (najczesciej z chleba grahama, lub bulki grahamki, albo z zytniego chleba z roznymi warzywnymi dodatkami - to jest I i II sniadanie, do tego gorzka herbata i np. kefir, ktorego raczej nie wypijam, albo jakis owoc), a na lunch znowu kanapke, ale juz z chrupkiego pieczywa i jakis serek, np. Danio waniliowe. Kanapki sa z prawdziwym maslem. Na obiadokolacje wczoraj zjadlam kurczaka grilowanego z ryzem i surowka (akurat poszlismy do Sphinx'a w Blue City) i popilam to sokiem pomaranczowym - normalnie poszlibysmy na powiekszony zestaw Big Maca

A tak, ja kupilam sobie shoarme, a raczej shoaremke, bo to mala porcja dla dzieci

I oddalam buleczke pizzowa i sosy - Panu

Na przekaske wieczorna mialam zjesc winogrona (w przepisie jest salatka z winogrona i majonezu

podobno dobre

), ale, ze wrocilismy do domu o 21:00, to juz nie jadlam.
a dzisiejsze menu Wam wklejam:
stronka jest naprawde super, sa tam zdjecia, przepisy, forum, mozna sobie pisac pamietnik, wklejac zdjecia, wstawiac suwaczki z pomiarami, etc. Bardzo mi sie podoba

Obym wytrwala...
Moja Jolka (Rutowicz)

byla wczoraj u gina - widziala juz fasolke i bijace sreduszko

To 7 tc

Ja wyliczylam Jej ptp na 7 lipca, ale ginka wyliczyla na 4-ego - i tak sie duzo nie pomylilam... dzisiaj sie spotkamy, to zobacze zdjecie fasolci
PATI - przeciez nie musisz czekac do przyjazdu do Polski, zeby zajrzec na stronke z dietami...
[ Dodano: 2009-11-11, 09:58 ]
oooo, widze, ze z tego wklejonego menu duzo nie wyczytacie
SHOO - masz chyba racje... co do tej pracy... mysle, ze powinnas poczekac na cos lepszego i bardziej rozwijajacego...
ale mimo wszystko, gratulacje, ze chcieli Cie przyjac
[ Dodano: 2009-11-11, 10:05 ]
skopiowalam Wam dzisiejszy jadlospi:
Dzisiejszy jadłospis
Dieta: Dieta smacznie dopasowana
Śniadanie
Bułka z dżemem z czarnych porzeczek
Herbata bez cukru, Kefir 2% tłuszczu Wymień
Drugie śniadanie
Kanapka z szynką i kiwi
Herbata bez cukru, Mandarynki Wymień
Lunch
Kanapka ze śledziem w sosie pomidorowym
Herbata bez cukru, Kefir 2% tłuszczu Wymień
Obiadokolacja
Sałatka warzywna z tuńczykiem
Chłodnik ogórkowy, Sok pomidorowy Wymień
Przekąska
Chleb chrupki
Serek morelowy "Bakuś", Herbata bez cukru Wymień
Wartości odżywcze »
oczywiscie chlodnik ogorkowy i sok pomidorowy - odpadaja, bblleee....
[ Dodano: 2009-11-11, 10:07 ]
Kanapka z szynką i kiwi
intrugujace polaczenie, hhehhee...
ale widzialam tam np. schab z truskawkami, czy cielecine z truskawkami...