Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lis 2009, 16:03

hej, hej...

YOANNA - tak, buciki firmy Walky...

co do diety - no wiadomo, ze cos tam do niej kupowac trzeba... normalnie się najadam kanapkami z czyms tam, albo ziemniakami z miesem... owoce kupujemy glownie dla Su, jesli chodzi i salatki do obiadu, to tez raczej cos na szybko - mizerie, salate... A tu musze kupowac warzywa, serki, ryby, inne pieczywo, nabial... Ja mysle, ze do takiej diety nie potrzeba niby wykupowac zadnych abonamentow, tylko po prostu zaczac sie inaczej (zdrowiej) odzywiac i nie napychac sie przed snem..., zrezygnowac ze slodyczy (ograniczyc przynajmniej), alkoholu, etc. Niby nic trudnego, ale ja przez ten pierwszy miesiac chcialam, zeby mnie ktos pokierowal...

JAGNA - wspolczuje, ze musisz isc dzisiaj do pracy... :ico_noniewiem:

SHOO - nooo, mnie tez zastanawiaja te polaczenia... pewnie kiedys sprobuje z ciekawosci... :-D

jeeej, ale przesrane nie miec wody - to chyba najgorsze... wole nie miec pradu...

ja wlasnie zrobilam sobie obiadokolacje (tunczyk z kukurydza, papryka, ogorkiem kiszonym i kefirem) i pewnie wezme to do znajomych, bo umowilismy sie na 17:00.

teraz wstawiam kilka fotek Su:

ja nie wiem co tu Zuzka robila, salutowala, czy co?? :-D

Obrazek

tak wchodzi do swojego siedzonka

Obrazek

Obrazek

dla porownania - ja, jak bylam mala

Obrazek

Obrazek

i znowu Su

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pomoc w sprzataniu

Obrazek

Obrazek

a tu samodzielne jedzenie Danonka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2009-11-11, 15:08 ]
PATI-jak chcesz, to ja Ci moge wyslac swoj jadlospis, przeciez nie musisz za to placic, bez sensu... :ico_noniewiem: a jak cos Ci nie bedzie odpowiadalo, to sie wymieni na cos innego...

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

11 lis 2009, 18:23

Ojaaa ale jestem glodna jak czytam o tej Waszej diecie - chcialam isc do sklepu na zakupy, zapominajac o tym ze dzisiaj sklepy zamkniete - ale wyczytalam ze zabka jest otwarta - ja mam pusta lodowke juz bo wyjadlam wszystko co w niej bylo, zjadlam wszystkie jablka, serki, biszkopty, zastanawiam sie czy nie zrobic galaretki i nie zjesc ...... mam jagody w zarmrazarce wrzuce i zjem? :D Do zabki nie moge isc bo podoga do nonono i leje, wiec nie bede ciagnac Niny - postanowilam ze dam rade, ale za to jutro wykupie polowe sklepu!!!!!!!!

Gie, no zazdroszce tych dlugich wlosow Zuzi :) ja tez nie moge sie doczekac kucykow - poki co ma takie piorka i pewnie nie bylabym w stanie ichnawet zlapac. Chociaz moze wkrotce sprobuje :)

Shoo - lece do Hatfield najpierw (60km od Londynu) a pozniej z Londynu do Lizbony - w Anglii bede 2 dni, w Lizbonie 4 dni .. tzn jak dobrze pojdzie, bo ja panicznie boje sie latac :O no i pod warunkiem ze nie sypnie sniegiem i mi odwolaja lot :D albo ze pogoda bedzie sprzyjajaca i nic sie nie opozni
A lece do Portugalii przez Anglie, bo bilety kosztowaly 500zl (a do Porto mozna bylo kupic za 180zl w dwie strony prZez Londyn - bezposredni Krakow - Lizbona kosztowal jak ja zamawialam 1300zl), zatrzymam sie u taty najpierw, a pozniej do Lizbony, do mojego M, ktory spedzi najblizsze 3 tygodnie w Portugalii wiec byloby glupota nie skorzystac - finansowo wychodzi poki co niedrogo, zwlaszcza ze oszczedzimy na tym,ze jego tu nie bedzie ;) a do tego dostaje tam diety dzienne wiec w sumie nic poza biletem nie kupujemy. Ale musze przyznac sie,ze mialam duuuze watpliwosci czy to zrobic, glownie ze wzgledu na Nine no i na kase, bo zawsze moglismy oszczedzic kilka stowek - ale z takiej okazji chyba nie powinno sie rezygnowac ..

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 lis 2009, 19:14

Gie, mnie tam bardzo podoba sie Twoja dieta, ogolnie (moze dlatego, ze podobna jest do mojej, a ja nie jestem na diecie, tylko tak lubie jesc, hehe), ryby, ciemne pieczywko, warzywa, MNIAM ! no moze tylko czekolady mi w niej brakuje... i z tego poznego jedzenia tez bym nie mogla zrezygnowac, bo my jemy wlasnie tak pozno obiadokolacje :ico_noniewiem:

fotki Zu jak zwykle swietne :-D :ico_brawa_01:
jak ladnie juz sobie radzi z samodzielnym jedzeniem, brawo!

yoanna, ale fajnie, ze bedziesz w Portugalii, o tej porze jest jeszcze cieplo, a juz nie upalnie :-) u nas dzisiaj temperatura wynosila 24 stopnie :-)
ja nigdy nie bylam w Lizbonie, mimo, ze bylismy w Portugalii.. podobno bardzo ladne miasto.. moze kiedys uda nam se tam wybrac :ico_sorki:

Pati85, pytalas, czy Jasperek juz chodzi... jeszcze nie chodzi do konca samodzielnie, za jedna raczke spoko, sam potrafi pol pokoju przejsc, ale jakos nie chce zaczac sam z siebie tak po prostu chodzic, caly czas bardziej ciagnie go do ziemi (czyt. na czwoaraka)
tak wiec czekamy dalej :-)

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 lis 2009, 20:51

witam wieczorowo :-)

GIE super foty, Zuzia wydaje sie juz taaaka duża, jaki rozmiar ubranek jej kupujesz???

SHOO odrobina cierpliwości i na pewno znajdziesz prace odpowiednia dla siebie, trzymam kciuki ;-)

YOANNA udanego wyjazdu :-)

u nas jakoś leci, szybciutko ten pasqdny dzień zleciał. Pogoda była tak do bani że Maja nawet to odczuła i marudna była bardzo :-/
Wczoraj do 2 w nocy gralismy w karty z moim ojcem i jego nową koleżanką, do tego drineczek :ico_zdrowko: i bylo wesoło :DD
Fajna ta babka mojego taty, mam nadzieję że im się uda, trzymam kciuki. Póki co to tata jest u niej w Gorzowie Wielkopolskim, przyjechali teraz na 2 tyg ;-)

Temat NIANI u nas ciągle otwarty bo na te z którymi się spotkaliśmy to mnie nie stać, jak ja mam pracować tylko na nianię i może zostanie mi z wypłaty 200 zł to przecież nie opłaca mi się pracować :-/ a szkoda bo naprawdę chcę pracować :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lis 2009, 21:16

Dobry wieczor

maly juz spi od jakis 20 minut, dzis poszedl wczesniej spac, bo dzis mial drzemke o 11 o wstal jakos po 12 wiec juz marudny byl.

shoo, to zawsze juz cos, na pewno wkrotce sie odwazy i pojdzie, a pozniej bedziesz latac za nim :-)

Yoanna, zazdroszcze wyjazdu i to jeszcze do Portugalii :-) :-)

Gie, Su jak zawsze super wyglada, jakie ona ma dlgie wloski, slodko wyglada w tych kucyczkach, w ogole taka slodka jest i sliczna z niej dziewczynka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
PATI-jak chcesz, to ja Ci moge wyslac swoj jadlospis, przeciez nie musisz za to placic, bez sensu... :ico_noniewiem: a jak cos Ci nie bedzie odpowiadalo, to sie wymieni na cos innego.
hmm, jesli to nie bylby problem to z checia bym skorzystala :ico_sorki: :ico_sorki:
Temat NIANI u nas ciągle otwarty
oj bedzie Ci na pewno ciezko znalesc nianie, a w szczegolnosci, ze tamtej placilas tylko 400 zl, mojej znajomej kolezanka dostaje 800 zl chyba albo i wiecej i mieszka w moim rodzinnym miescie, bylam w szoklu, bo ja kiedys tez pilnowalam i mialam cale g...... za przeproszeniem,2,50 i nie byly to stale godziny bo raz bylo po 3 raz po 4 dziennie albo po 2

Dobra lece prasowac, bo sterta czeka na mnie, buuuuuuuuu

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

11 lis 2009, 22:14

2,50zl? :O hardcore... u nas srednio 8 - 10zl sie za nianie placi :/srednio bo sa tacy co placa nawet po 12 - 15!! I zlobek prywatny wychodzi taniej (kolo 1100zl) wiec zeby zarobic na Nianie to naprawde trzeba sporo zarabiac zeby to sie oplacalo :(

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lis 2009, 09:26

witam pierwsza :DD :DD :DD

[ Dodano: 2009-11-12, 08:27 ]
2,50zl? :O hardcore... u nas srednio 8 - 10zl sie za nianie placi :/srednio bo sa tacy co placa nawet po 12 - 15!! I zlobek prywatny wychodzi taniej (kolo 1100zl) wiec zeby zarobic na Nianie to naprawde trzeba sporo zarabiac zeby to sie oplacalo :(
Nianie są dla ludzi zamożnych, więc my chyba zrezygnujemy i odejdę z pracy :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
albo z Mają zostanie ciocia czyli mama mojej niani

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

12 lis 2009, 10:08

witam ....

GIE-zdjecia super....Zuzia pozuje jak modelka...
i niezle radzi sobie z samodzielnym jedzeniem... :ico_brawa_01:

czy Zuzia nie sciaga sobie gumek ,spineczek???
Emilka wszystko sciaga.. :ico_olaboga: :ico_placzek:

shoo, czy Jasper uderzył sie podczas proby samodzielnego chodzenia...?
troszke dziwi mnie ,ze on jeszcze nie chodzi :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-11-12, 09:12 ]
http://w167.wrzuta.pl/audio/ajrAWNu4MG8 ... _mp3y_info

tego ostatnio słucha moja córcia,smiejac sie w głos :ico_brawa_01: :-D

oczywiscie jak leci refren,gilam ja :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lis 2009, 10:44

margarita83, wydaje mi sie, ze mowilas, ze to P. placi za nianie.. czy moze cos przeoczylam? w kazdym razie szkoda, zebys musiala rezygnowac z pracy... a ta ciocia to ta, co ma 70 lat? czy znowu cos pokrecilam? ;-)
shoo, czy Jasper uderzył sie podczas proby samodzielnego chodzenia...?
troszke dziwi mnie ,ze on jeszcze nie chodzi
nie, nie uderzyl sie... ja osobiscie za bardzo sie tym nie przejmuje (poki co), pytalismy nawet lekarza, to powiedzial nam, ze jego dzieci zaczely samodzielnie chodzic w 17 m-cu :ico_szoking: takze, mamy sie nie martwic i czekac, kazde dziecko ma swoj rytm.
i to nie jest tak, ze on sie zatrzymal na jednym etapie i koniec, on probuje chodzic, ale wygnodniej mu i szybciej na czworaka poki co... podobno im dluzej dziecko raczkuje, tym trudniej mu sie podniesc na nogi, bo niby po co ma sie meczyc i upadac?

oczywiscie jezeli jeszcze minie kilka miesiecy i Jasper nadal nie bedzie chodzil, to wybierzemy sie do specjalisty :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-11-12, 09:45 ]
a tak w ogole, to dzien bobry :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lis 2009, 10:52

witam i ja!!

jaki numer!! dzisiaj zaspałam - 2 godziny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ico_olaboga: :ico_olaboga:
pierwszy raz w zyciu mi sie cos takiego zdarzylo!!
Wrocilismy wieczorem od znajomych, wykapalam Zuzie, i chcialam ja nakarmic, ale pociagnela 3 lyzki kaszki i nie chciala wiecej... Zasnela przed 22:00 i przez cala noc sie nie obudzila :ico_szoking: Ja sie ocknelam o 6:30 :ico_szoking: :ico_olaboga:

dotarlam do pracy na 9:00 :ico_wstydzioch:

Dziekuje za mile komentarze na N-K i za mile slowa tutaj - odnosnie Zuzi oczywiscie :-D

MARGARITA - kupuje Zuzi ubranka na 80-86 cm

PATI - wiesz co?? Możemy się umówić tak, ze ja Ci wysle swoj login i haslo do tej mojej stronki i bedziesz sobie mogla tam zagladac kiedy bedziesz chciala - tylko nie mozesz mi niczego zmieniac na stale, bo sie nie polapie potem, oki??

SHOO - no wlasnie dlatego jestes taka chuda, bo moja rygorystyczna dieta jest dla Ciebie sposobem zywienia po prostu - to sie chwali i widac - sa efekty :ico_brawa_01:

JAGNA - Zuzia sciaga sobie spinki i gumki, nie lubi miec niczego na glowie... Ale jak jej cos zaloze na wloski i szybko jej dam cos, co ja zainteresuje, to zapomina, ze ma spinke/gumke i dopoki sobie nie przypomni, albo przez przypadek nie wymaca na glowce, to tak chodzi :-D

YOANNA - Zuzia tez ma caly czas piorka na glowie, ale przynajmniej sa dlugie... zeby zawiazac jej gumke na czubku glowy, musze ja 15 razy owinac, hehhheee...

a gdzie nasza Iwonexa??????? :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-11-12, 09:54 ]
SHOO - tez slyszalam, ze niektore dzieci zaczynaja pozno chodzic... mysle, ze nie ma sie czym martwic, tak jak napisalas... nasza Su tez dlugo wolala na czworaka i nie chciala sie "puscic" sama... ja mysle, ze u was to kwestia kilku tugodni :)

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”