Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 kwie 2008, 19:03

Iwona ja też zrobiłam wyszła jedna krecha a @ jak nie było tak nie ma :ico_noniewiem: To jak Maja pije to i ja może Arturowi zakupię bo słyszałam że on lepszy jest dla ząbków które kiedyś wyjdą.

mariola
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

01 kwie 2008, 19:04

czesc wam ja mialam gosci wiec dopiero teraz.Julka z niekapa pil szybko jak miala 6 mc to pla czasami z kubka zwyklego juz.Jola_85, Amelka ma tez dziurke miedzy komorami ale narazie nie ma przecieku co tobie na to powiedzieli czy bedze musial miec operacje i gdzie z nim jezdzisz bo ja do ligoty.

Awatar użytkownika
CleoShe
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 kwie 2008, 19:13

Butelkowe mamy a jak Wy przygotowujecie mleczko dla dzieci? Czy używacie mineralnej wody, gotujecie tuż przed podaniem? Czy gotujecie sobie wodę wcześniej i potem tylko podgrzewacie?

[ Dodano: 2008-04-01, 19:31 ]
Oj pusto tu dzisiaj,,
Mój nińcio śpi w leżaczku. Taki marudny bywa już wieczorem. Zmęczony. Za jasno by kąpać i kłaść spać, ale też trochę bez sensu, że teraz śpi bo może później po kąpieli nie chcieć spać. Co to będzie w lecie kiedy ściemnia się dopiero koło 9 :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
iwona83
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 kwie 2008, 20:39

CleoShe pisze:Butelkowe mamy a jak Wy przygotowujecie mleczko dla dzieci? Czy używacie mineralnej wody, gotujecie tuż przed podaniem? Czy gotujecie sobie wodę wcześniej i potem tylko podgrzewacie?

ja w specjalnym garnuszku przegotowuje wczesniej wode a pozniej tylko podgrzewam

CleoShe pisze:Mój nińcio śpi w leżaczku. Taki marudny bywa już wieczorem. Zmęczony. Za jasno by kąpać i kłaść spać, ale też trochę bez sensu, że teraz śpi bo może później po kąpieli nie chcieć spać. Co to będzie w lecie kiedy ściemnia się dopiero koło 9

moja Majka tak samo jest marudna wieczorem ale gdyby usnela ok 19 to pewnie pozniej bym z nia siedziala do 24 troche ja przemeczylam nie spala juz od 17 ponosilam ja po 19 okapalam przed chwila dalam jej butle i juz spi mam nadzieje ze juz do rana

a i okapalam ja bez gabki troche byla zdziwiona ze nie ma sie czego trzymac ale chyba sie jej podobalo

Awatar użytkownika
Jola_85
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

01 kwie 2008, 22:04

mariola napisalas,ze twoja ninia "nie ma jeszcze przecieku" tzn.,ze ten przeciek jest grozny?Bo mi lekarka powiedziala,ze to sie zdaza u takich dzieci,ze to jest sprawa fizjologiczna,ale ja mimo to strasznie sie martwie-kompletnie sie na tym nie znam :ico_placzek: ,a bylam dzis pierwszy raz u kardiologa w Sosnowcu na Klimontowie,bo mam blisko...pani doktor kazala nam tylko pokazac sie za 3-4msc do kontroli i nic wiecej nie mowila :ico_olaboga: ....

Moj niuniek tez juz spi,strasznie sie dzis uplakal :ico_olaboga: bo nie moglam sobie dac rady zeby go nosic na rekach i za jednym razem robic mleko i przygotowywac kapiel, no i lezal i biedaczek az sie zanosil od placzu a nie mial mi kto pomoc az mi sie plakac chcialo :ico_placzek: ....
Jesli chodzi o wode to ja normalna z kranu gotuje,poczekam az troszke wystygnie i robie mleczko...
Uciekam odpoczywac buziaczki

Awatar użytkownika
iwona83
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 kwie 2008, 22:23

na poczatku tez robilam wode z kranu ale jak majka zaczela robic zielone kupy przeszlam na mineralna i tak juz sie przyzwyczailam do tej mineralnej choc majka tak i tak robi zielone kupy

a moja niunia usnela ale moj maly piesek zaczal szczekac i sie biedna obudzila meczyla sie az znowu zasnela

Awatar użytkownika
CleoShe
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 kwie 2008, 22:47

Ja przed 20 zrobiłam kąpiel Norbertowi... Kupiłam mu dzisiaj kaczuszki do kąpieli i nie wiem czy to przez kaczuszki czy może mały tak z czegoś innego był zachwycony kąpielą. Śmiał się i śmiał, pluskał i pluskał :ico_brawa_01: Ale po kąpieli ostatnio jak go oliwkuję i ubieram strasznie mi beczy. Wnioskuję, że nie lubi jak go ubieram.
Po kąpieli zjadł ok 140ml mleczka z kaszką. Jadł przysypiając. Nie kręcił nosem, że mu nie smakuje.. tylko smoczek mu się zatykał. Ciekawe czy dłużej pośpi.
A z tym przygotowywaniem mleczka to ja gotuję w czajniku wodę mineralną, rozlewam do kilku butelek zwykle po 120ml i potem podgrzewam je w podgrzewaczu

Awatar użytkownika
marcia_pod
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

01 kwie 2008, 22:49

Hey dziewczyny! nie mogłam pisać bo net mi cos szwankował a jak juz sie dostałam to tez muszę z mężem rozmawiać - tyle mi tylko zostało. na szczescie wreszcie przyjedzie za 17 dni!!! hurra. mam nadzieje ze u Was wszystko ok. niestety ale za dużo naklikałyscie i nie dam rady tego rozczytać wszystkiego.

znowu jade w góry, w czwartek wyjezdzamy i zostaniemy tam do niedzieli. tym razem nie jade z tesciami tylko z kumpelką i jej Synkiem.

U nas wszystko ok. Krzyś spi mi ładnie w nocy, skórka mu sie ładnie wygładziła - wreszci ekoniec z tymi okropnymi czerwonymi jak ogień wysypkami. ciemieniucha zniknęła póki co - mam nadzieje ze nie wróci choc rozum mój wie ze niestety tak no ale cóż nadzieje można miec.

Wasze dzieciaczki tez tak strasznie gaworzą? mój Krzys to jak tylko kogos zobaczy ze "wisi" nad nim to zaczyna taka gadke ze boje sie co bedzie jak serio zacznie rozmawiac. pewnie bedzie taki jak tatus - strasznie szybko zaczął mój mąż mówić, aż dziwne. a Krzys guga od kąd skonczył 1 miesiąc - zobaczymy.

Wstawiam Wam fotki zeby przypomnieć jak wyglądamy. pozdrawiam serdecznie - idę spac!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
CleoShe
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 kwie 2008, 23:02

Jesli chodzi o wode to ja normalna z kranu gotuje,poczekam az troszke wystygnie i robie mleczko...

Właśnie pytałam się o to bo w nocy jak dzidziuś się obudzi z głodu to praktycznie płacze i trudno tak na biegu gotować wodę, studzić ja.. dzidziuś się rozbudza, coraz bardziej płacze.
W nocy jak Norbert się budzi.. ja szybko włączam podgrzewacz, zmienię mu pieluchę i woda już ciepła na mleczko. A mineralną od początku daję bo wszędzie zawsze pisali, że należy z takiej wody mleko robić. Jeszcze czasem nie chciało mi się gotować tej wody tylko podgrzewałam, ale też przeczytałam, że nawet mineralną trzeba zagotować. Tyle zabawy z tym wszystkim :ico_olaboga: Choć nie było wyjścia i przywyknąć trzeba, ale przy następnym dzidziusiu będę cycusiową mamą :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-04-01, 23:15 ]
Marcia, każda z nas zapewne zastanawiała się co u Ciebie bo dość długo do nas nie zaglądałaś. Fajnie, że wszystko u Was ok. Krzysiu słodziutko wygląda na tych zdjęciach, zwłaszcza na tym bodajże w kąpieli :ico_haha_02: Czas strasznie szybko leci przy maluszkach więc szybko także miną Ci te 17 dni do przyjazdu męża. Miło, że nas odwiedziłaś :ico_oczko:

madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

02 kwie 2008, 09:35

Dzien dobry.

Od rana pada i ciemno jak w nocy,az wstawac sie nie chciało.

Przed chwilka Martynka spadła mi z kanapy i to na dodatek siedziałam obok
Akurat zadzwonił Maciek i dałam Patrykowi telefon zeby "powiedział" cześć a ona w tym momencie obsunęła się z poduszki. Nie upadła z duzej wysokości ale ogromnie sie przestraszyłam, Patryk chyba tez bo strasznie sie rozpłakał i cacy cacy jej cały cas robił. A Martynka chwilkę zapłakała i zasnęła ponownie.

Ona juz taka ruchliwa sie zrobiła ze nawet na sekunde nie mozna jej zostawić, ewentualnie wkładac do leżaczka i przypinac juz.

Marvcia
zdjęcia super. Zauważyłam ze Krzyś jak spi to jest bardzo podobny do Ciebie a jak ma otworzone oczka to chyba do męża :ico_oczko:
Fajnie Was zobaczyc, odzywaj się częściej no i miłego wypadu w góry :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”