Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

20 lis 2008, 21:08

Gie, śliczne to zdjęcie z tatusiem..obydwoje tacy usmiechnięci... :ico_brawa_01:

Ja mojej małej tez muszę kupić gryzaczek i żel na dziąsła... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 lis 2008, 21:27

No sporo naklikałyście :-D
Majka też ma z tyłu główki łyse kółko i też mam wrażenie że to jednodniowy zarost :-)
Co do spania z pieluchą to mała bez niej nie zaśnie, nawet nie ma o cym mówić.

Włosy również mi wypadają garściami od jakiegoś czasu, są wszędzie a najbardziej mnie denerwuje jak Majka ma je w dłoni lub ma je gdzieś w pobliżu :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Gie Twoja Zuzia już ładnie łapie w łapki ten gryzaczek, Majka jeszcze nie umie tak złapać :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
SHOO - jakbysmy mieli garaz, szope (my nie mieszkamy w W-wie), czy chocby w miare duza piwnice, to tez bym oczywiscie wysylala tam Pana
No właśnie, w poprzednim mieszkaniu mieliśmy dwa garaże ale i tak miałam modelarnię w domu, a teraz nie mam garażu, ale jest on 300 metrów od naszego mieszkania :-) a na modle jeszcze nie pora. Poza tym P. ma bardzo dużo pracy jak przyjeżdża do domu na weekend - w sumie nie wie za co się wziąc więc o modelach narazie zapominamy,

Dzisiaj była u mnie koleżanka z trójką dzieci a z czwartym jest w ciąży :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
Ale szarańcza niegrzeczna to paranoja. Podziwiam że zdecydowała się na 4 dziecko.

[ Dodano: 2008-11-20, 20:29 ]
Ja mojej małej tez muszę kupić gryzaczek i żel na dziąsła... :ico_noniewiem:
moja gryzaczek ma ale nie umie go jeszcze złapać :ico_zly: , nie wiem czy powinnam sie niepokoić :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lis 2008, 21:54

moja gryzaczek ma ale nie umie go jeszcze złapać , nie wiem czy powinnam sie niepokoić
mysle, ze nie, ale probuj jej dawac rozne takie duperele do rak... jesli Maja lapie Cie za palce, to i gryzaczki, grzechotki bedzie niedlugo chwytac... tylko ja narazie daje malej takie niepelne, zeby latwiej jej bylo chwytac...
Włosy również mi wypadają garściami od jakiegoś czasu, są wszędzie a najbardziej mnie denerwuje jak Majka ma je w dłoni lub ma je gdzieś w pobliżu
mnie tez to doprowadza do szalu, a najgorsze jest to, ze u nas dochodzi jeszcze siersc psa... masakra... :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 lis 2008, 22:19

jak widzę swoje włosy u Majki to doprowadza mnie to do szewskiej pasji :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lis 2008, 23:12

ja zmykam do spania, dobranoc, do jutra :)

Awatar użytkownika
Jagna30

21 lis 2008, 08:33

Witam....

Ja szykuje dzieci do szkoły i sijam poranna kawe................

Wczoraj dałam młodej mleko na śpiku....o 22.30,wytrabiła 180 ml....w nocy obudziła mnie o 3.20 wytrąbiła 180 ml :ico_brawa_01: Teraz smacznie sobie śpi (w moim łóżku)

[ Dodano: 2008-11-21, 07:50 ]
Z tego powodu u noworodka anemią nazywa się każdy poziom hemoglobiny niższy od 15,0 g%. W następnych miesiącach życia dziecka duża ilość krwinek czerwonych rozpada się i dziecko wchodzi w okres tzw. fizjologicznej niedokrwistości, przypadający na 2-3 miesiąc życia. W tym wieku dopuszczalną prawidłową wartością hemoglobiny jest 10,0 g%, a według niektórych podręczników stężenie hemoglobiny w wieku 3 miesięcy może przejściowo spadać nawet do 9,0-9,5 g%. U wcześniaków fizjologiczna niedokrwistość w 2-3 miesiącu życia jest jeszcze wyraźniejsza i stężenie hemoglobiny może spadać u nich do poziomu 8,0 g%. Przyczyną niedokrwistości w okresie niemowlęcym jest przede wszystkim brak odpowiednich zapasów żelaza, zgromadzonych w okresie życia płodowego. Dotyczy to zwłaszcza dzieci, których matki miały w ciąży anemię, dzieci urodzonych przedwcześnie (najwięcej żelaza płód gromadzi w ostatnich 4 tygodniach ciąży - pomiędzy 36 i 40 tygodniem), dzieci u których przy porodzie doszło do znacznej utraty krwi oraz dzieci z ciąż mnogich (żelazo spożywane przez matkę musiało być wówczas dzielone na 2 lub 3 dzieci...). W życiu pozapłodowym głównym czynnikiem ryzyka anemii i niedoboru żelaza jest karmienie sztuczne (z mleka matki żelazo wchłania się znacznie lepiej niż ze sztucznych mieszanek) oraz opóźnianie wprowadzania soków i bogatych w żelazo pokarmów stałych.

[ Dodano: 2008-11-21, 07:58 ]
Skąd sie wzięła anemia u mojego dziecka :ico_szoking: Wyniki badań w ciąży były idealne,Emilka urodziła sie PO terminie i nie była z ciąży bliżniaczej :ico_noniewiem:
Zastanawiam sie nad ta utratą krwi podczas porodu...w moim przypadku było to +/- 300ml...nie wiem czy to duzo,ale +/- 500ml to juz krwotok :ico_noniewiem: Ja było z tym u Was?
Kurcze sorry dziewczyny ,że zadręczam Was moim problemem.... :ico_sorki: ale głuwkuje teraz skąd to cholerswto sie bierze :ico_placzek:
Żal mi mojej niuni,biedna strasznie płacze przy łykaniu tych świństw(leków)musze trzymac ją za nosek,aby połknęła. :ico_placzek: Tak 2 razy dziennie przez miesiąc :ico_szoking: :ico_olaboga: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 lis 2008, 09:04

Jagna30, dosiadam sie do Ciebie z moja poranna :ico_kawa: :-)

moj jasnie panicz obudzil sie o 7:30, wlasnie zjadl i teraz gada do koszyka (w ktorym lezy)

Jagna30, to mozliwe, ze u Emi anemia pojawila sie przez szybkie przejscie z piersi na butle (tak wynika z artykulu)... mialas tak samo ze starszym synem?

Gie, Zuzia super trzyma juz ten gryzak! Moj jeszcze tez tak nie potrafi... tzn. zlapie, ale tak jakby przypadkiem i za chwile mu to wyleci z raczki - jezeli jest to cos wiekszego (pieluszke potrafi trzymac non stop)... a za palce mnie lapie, zaczepia miski i targa je za uszy, wiec mam nadzieje, ze juz niedlugo bedzie umial trzymac wieksze przedmioty.. :ico_noniewiem:

margarita83, a moze ta kolezanka nie planowala czwartego dziecka? a jezeli planowala, to widocznie lubi sobie zycie utrudniac ;-)

[ Dodano: 2008-11-21, 08:14 ]
aha, co do robienia zdjec, to ja tez dostalam na tym punkcie hopla... nawet nie wiem, ile ich mam, ale mozna je liczyc na setki ;-)
teraz planujemynawet kupienie nowego aparatu, bo ten, co mamy to daremny jest... tzn. nie jest zly, ale jakosc zdjec nie najlepsza..

Awatar użytkownika
Jagna30

21 lis 2008, 09:30

shoo, tak starszy syn też miał początki anemii tyle tylko,że w wieku 8 lat.
Ja tez miałam anemie tak około roku... :ico_placzek: Jakaś anemiczna rodzina :ico_placzek:

margarita83, no właśnie...być może to czwarte bobo nie było wcale planowane... :ico_noniewiem:

U mnie tylko drugi synus był wielką niespodzianką....do dzisiaj nie mam pojęcia jak to się mogło stać :ico_szoking: Ale jest i bardzo sie z tego ciesze i bardzo KOCHAM!

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 lis 2008, 09:46

Jagna30, moj tez nie byl planowany i tez BARDZO Go kocham :-)
to chyba nie ma znaczenia, czy dziecko jest dlugo wyczekiwane, czy jest niespodzianka... w koncu to Twoje dziecko :-)

dziewczyny, od pewnego czasu, za kazdym razem jak wchodze na to forum, albo odswiezam strone, wyskakuje mi nastepujacy komunikat:

Informacja

Twoje konto przekroczyło maksymalną ilość nieprzeczytanych postów: 1500 Zostały usunięte informacje o nieczytanych postach z wyjątkiem postów napisanych przez ostatnie: 1 dni
Ilość usuniętych nieczytanych postów: 49

Aby nie otrzymywać tego komunikatu, przeczytaj oznaczone tematy, lub oznacz wszystkie jako przeczytane.
W każdej chwili możesz skorzystać z wyszukiwarki postów aby odszukać posty napisane w ciągu ostatniego wybranego czasu.

dodam, ze to jest ZA KAZDYM RAZEM i juz mnie wkurza...

jak niby mam oznaczyc wszystkie posty jako przeczytane??!! Nie ma takiej opcji w ustawieniach!!! Albo ja slepa jestem :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lis 2008, 10:25

Jagna30, a jak szybko twoja niunia na wadze przybierała? Bo nie wiem czy wiesz że przy szybkim przyroscie masy niemowlak sie może zanemizować bo krwi sie tyle nie zrobi ile trzeba- u nas wlasnie to była jedna z przyczyn anemii. Co do leków to masz ferrum lek w syropie? to słodkie, Patryk pił ze strzykawki chetnie. a jak twoja niunia nie chce tak a umie ssac butle to spróbuj sposobu jaki mi w IMiD poleciły panie- żeby wlać leki do smoczka od butli i do buzi Niuni to powinna cysiajac wypic. ja nie próbowałam bo jak juz wspomniałam Paki je wszystko co się da wiec leki i rąbał chętnie.

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”