Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

Re: wiosna-lato 2013

07 gru 2012, 20:38

Witajcie
Ja dzisiaj po ciezkim dniu w pracy. Chyba od stycznia bede siedziec w domu.
Oliwierek jeszcze pelny energii, bawi sie. A ja siedze Na sofie i mam Lenia po pracy.
Widzialam dzisiaj szpital w ktorym bede rodzic. Jakos nie moge sobie tego jeszcze wyobrazic.
Jesli chodzi I te srodki ekologiczne to one sa sprowadzane z kanady. Firma citrus magic I attitude.
One sa nietoksyczne. Tutaj w Londynie to doslownie wszystko mozna dostacZ ja wlasnie mam kolo siebie sklep ekologiczny.
Normalnie to tylko domestos uzywam, tylko w ciazy zrobilam sie przewrazliwiona.

anade
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

08 gru 2012, 08:54

Ha łatwo mówić aby się nie nastawiać. Wszyscy juz ściskają i pozdrawiają małą Hanią, więc nawet jak ja się nie nastawię to cała rodzina czeka na Hanię :) No trudno będzie trzeba się przestawić na chłopaka, ( oczym czasem myślę, wymyślając imiona) ale jeżeli prawdą jest że jak do jajeczka w dniu owulacji dojdą plemniczki te które były tam przed owulacją to znaczy że będzie dziewczynka - to będzie Hania :)

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

08 gru 2012, 09:27

Witajcie
Oj i ja bym chciala dziewczynke. Z Oliwierkiem to od Razu czulam, ze to bedzie chlopczyk. Teraz kompletnie nie mam przeczucia.
Za chwilke biore sie za mega sprzatanie. Zaczne tez wyrzucanie niepotrzebnych rzeczy, ktore tylko zagracaja mieszkanie.

Milego dnia

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 gru 2012, 09:37

witam :),

nie wyspałam się coś, zaraz się ubierzemy , zjemy śniadanko i trochę ogarnę mieszkanko, o 11 przyjedzie do mnie mama i babcia, z mamą skoczę do miasta, bo muszę koszulkę odebrać do chrztu, który dziś o 18.30

Miłego weekendu :)

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 gru 2012, 14:20

czesc dziewczynki

przepraszam,ze milcze ,ale jestem u kolezanki na weekend i tak za bardzo nie ładnie byloby pisac na forum zamiast z nia siedziec jak wroce jutro wieczorkiem do domku,a moze i w poniedzialek sie zobaczy to od razu do was zagladne i kazdej poodpisuje :ico_oczko: u nas wszystko dobrze i pieknie biało :-) udanego weekendu :-)

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

08 gru 2012, 14:36

jeżeli prawdą jest że jak do jajeczka w dniu owulacji dojdą plemniczki te które były tam przed owulacją to znaczy że będzie dziewczynka
My kochaliśmy się w dniu owulacji i jest Lili więc to raczej mity których słyszałam wiele. Oczywiście może się udać że to córcia będzie .
Wszyscy juz ściskają i pozdrawiają małą Hanią
Ja z pierwszym nie miałam parcia na płeć .Al wiedziałam że idealnie by było gdybym miała parkę.Teraz jestem z drugim i jest większa presja choć tak jak mówię nastawiam się na córcie bo nie chce rozczarowania . Po prostu pragnę kolejnego dzidzia a nie konkretnej płci, no i cudownie by było gdyby było zdrowe.
Zaczne tez wyrzucanie niepotrzebnych rzeczy, ktore tylko zagracaja mieszkanie.
Oj mogę ci pomóc?
Uwielbiam takie porządki kiedy odgruzowuje dom ,gdy się wyrzuca rzeczy nieużywane itp.
Choć u mnie nie ma nigdy takiego bałaganu ale 1-2 razy do roku robię takie generalne porządki i wtedy oj sporo wyrzucam .Ja nie jestem typem chomika wiec nie mam wyrzutów.
muszę koszulkę odebrać do chrztu, który dziś o 18.30
Jesteś chrzestną ?I to w ciąży ?
Ojej a nie ostrzegali cie o tym że to złe dla twojego dziecka ?
Heheh ja się oczywiście śmieję ale jest masa ludzi która w to wierzy.
Ja w 7 miesiącu byłam za chrzestna i było kilka osób które mi odradzało.
Babcia tego dzieciątka kłóciła się z matką by odwołała taką chrzestną.
Ja w takie rzeczy nie wierzę ale kiedyś mama moja powiedziała mi ,, widzisz byłaś za chrzestna w ciąży i ta dziewczynka odebrała Lili urodę,, a chodziło o to że Lili ma to AZS i jej buzia momentami wygląda faktycznie okropnie.
No powiem wam że się popłakałam bo mimo iż wiem że to głupota to bardzo zabolało.

My już spacerek zaliczyły.Koło 10 poszłyśmy wózkiem.Zimno było bo jakieś - 13 stopni ale bardzo miło i słonecznie.Lili oczywiście od razu zasnęła . Teraz znów śpi a ja szukam jakiegoś przepisu na coś słodkiego

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 gru 2012, 14:53

Jesteś chrzestną ?I to w ciąży ?
Ojej a nie ostrzegali cie o tym że to złe dla twojego dziecka ?
Heheh ja się oczywiście śmieję ale jest masa ludzi która w to wierzy.
Ja w 7 miesiącu byłam za chrzestna i było kilka osób które mi odradzało.
Babcia tego dzieciątka kłóciła się z matką by odwołała taką chrzestną.
Ja w takie rzeczy nie wierzę ale kiedyś mama moja powiedziała mi ,, widzisz byłaś za chrzestna w ciąży i ta dziewczynka odebrała Lili urodę,, a chodziło o to że Lili ma to AZS i jej buzia momentami wygląda faktycznie okropnie.
No powiem wam że się popłakałam bo mimo iż wiem że to głupota to bardzo zabolało.
wiem, też o tym czytałam , ale nie wierzę, poza tym co mam być to będzie, te chrzciny miały być już pół roku temu, ale ciągle coś było nie dopięte i księdzu się nie podobało, poza tym dziecka nie będę trzymać w kościele, bo ona i tak już ciężka (3 grudnia skończyła rok) :),
to AZS to na pewno nie ma dlatego, ze jak byłaś w ciąży to byłaś chrzestną, ale wierzę, że te słowa mamy Cię zabolały, ja też bym się wkurzyła i popłakała

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

08 gru 2012, 16:42

szkieletorek
ja takie porzadki robie raz na dwa lata. Tak srednio, ale teraz odzywa sie we mnie instynkt wicia gniazdka ;) to dlatego to sprzatanie. Robie tonznwilka ochota.
Teraz mam chwilke przerwy.
Ja absolutnie w zadne zabobony nie wierze. Moja mama zna ich tyle, ze glowa boli. A ja nie mam ochoty tego sluchac. Wiec jak np obcielam Oli wlosy jak mial kilka miesiecy to nikomu nic nie mowilam. Tak dla swietego spokoju. W lustro tez pozwalalam patrzec itd. Itd.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

08 gru 2012, 17:01

Witam się i ja. Jesteśmy i czujemy się dobrze. Dziś poszliśmy na pół godzinki na dwór, bo mróz straszny :ico_chory: Tobiko pobiegał sobie po placu zabaw i zadowolony z czerwonymi polikami wrócił do domku :ico_haha_01:

to widzę, że chyba oprócz szkieletorka, to każda z nas marzy o córeczce :ico_smiechbig: będzie babska wiosna i lato :ico_haha_01:

ja w pierwszej ciąży też za bardzo do płci nie przywiązywałam wagi. Po prostu chciałam zdrowe dziecko. Zawsze chciałam Tobiaszka (bo chciałam mieć synka, do którego będę wołała TOBI! i się spełniło!) Liczę, że moje marzenie o LILI też się spełnia. :ico_sorki: Ale jak będzie chłopak to będzie MIKOŁAJ i tyle. Aczkolwiek do imienia nie mogę się przekonać w 100% bo to mężowy pomysł. Ja nie mam "swojego" imienia dla chłopca. :ico_noniewiem:

Spokojnego weekendu. Ja wczoraj brałam się za porządki. W tobikowych zabawkach. Worek do śmieci tych najbardziej połamanych, czy wybrakowanych, a karton jeden wylądował już w piwnicy. Mamy jako tako miejsce na zabawki gwiazdkowe :ico_haha_01:

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 gru 2012, 17:41

ja w pierwszej ciąży też za bardzo do płci nie przywiązywałam wagi. Po prostu chciałam zdrowe dziecko. Zawsze chciałam Tobiaszka (bo chciałam mieć synka, do którego będę wołała TOBI! i się spełniło!) Liczę, że moje marzenie o LILI też się spełnia. :ico_sorki: Ale jak będzie chłopak to będzie MIKOŁAJ i tyle. Aczkolwiek do imienia nie mogę się przekonać w 100% bo to mężowy pomysł. Ja nie mam "swojego" imienia dla chłopca. :
ja też w pierwszej ciąży nie przywiązywałam wagi, i teraz się też na żadną płeć konkretną nie nastawiam,ważne żeby zdrowe było.

Jeśli chodzi o chłopca to też myśleliśmy imię Mikołaj :ico_haha_01: ,a dla dziewczynki nie mam pojęcia jakie :ico_puknij: ,

coś jakoś się źle czuje ,rewolucja w brzuchu, boli,chyba mi kapusta kiszona zaszkodziła, nie mam ochoty dziś wychodzić, ale muszę, zaraz pójdę umyć włosy i przyszykować coś do ubrania, chyba ubiorę się na cebulę, bo zamarznę w tym kościele

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”