Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2007, 10:14

Witam wszystkie spiochy :ico_ciezarowka:

ja juz nie spie bo w nocy mnie podbrzusze bolało ale tak jakbym miała wzdecia i rano jak poszlam do wc to juz jest lepiej :ico_oczko:

cisnienie jest bardzo niskie i nic sie nie chce.
jak ja juz sie nie moge doczekac swiat :ico_olaboga: czas tak wolno leci ma któraś z was moze taki przyspieszacz czasu ? najlepiej zeby był juz luty dłuzy mi sie ciąża :ico_oczko:
pozdrawiam

basia24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 gru 2007, 11:08

czesc
mi tez strasznie sie dluzy,juz mowie do meza niech ta nasza coreczka sie w koncu urodzi i niech juz bedzie marzec. ja mam zgage coddziennie w nocy rano w ciagu dnia ciagle, a w nocy to mnie tak piecze ze lepiej nie pytajcie, ja przytylam juz 14 kg , hmmmm wydaje mi sie ze moj brzysio mi w ogole nie rosnie wy tez tak macie????dzis alebo mnie zuzia kopie po lewym jajniku albo mnie boli,ale nie caly czas, :ico_haha_02: pozdrawiam was serdecznie i potem cos napisze bo musze do sklepu pojechac i jak wroce to posprzatc, :ico_ciezarowka: papapa

Awatar użytkownika
Madi
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

05 gru 2007, 11:18

Cześć dziewczyny :ico_ciezarowka:
Mój Tymuś też leży poprzecznie, ale mam nadzieję że się przekręci wkrótce, bo już mu chyba jest ciasno. Wczoraj tak się przeciągał przez cały dzień :ico_olaboga: myślałam że mi skóry zabraknie. Miłe uczucie, ale pod koniec dnia byłam już tym znużona i obolała. Dziś od rana też szaleje, ale jak narazie woli kopać niż się przeciągać :ico_oczko:
A jak dziewczyny u Was ze spaniem, ja od dwóch dni śpię z poduszką między nogami i tylko na lewym boku, bo na prawym Tymkowi się nie podoba i mnie kopie. Wstaję taka połamana :ico_olaboga: Może któraś z Was ma jakąś dobrą metodę na ułożenie się w łóżku? :-)

Dona
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 gru 2007, 11:41

Czesc, dziewczyny. Chyba wszystkie jestesmy na tym etapie: strasznie to wszystko się dłuży. Dodatkowo nic mi sie nie chce.
Moje malenstow też szaleje:kopie, ale nie zawsze jest to przyjemne.

Podobno najlepiej spac na tym lewym boku. Cóż, u mnie to się nie sprawdza, bo zaraz mnie biodro boli i musze sie przekręcic.

Ja tez lecę do sklepu, cos w końcu muszę zrobic na obiad. A potem...potem pomaluję sobie paznokcie, i to u stóp, póki jeszcze sięgam, a co, coś dla siebie tez mogę zrobic ;-)

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2007, 11:54

JA TEZ STARAM SIE SPAC NA BOKU ALE W NOCY MNIE TAKIE SKÓRCZE ŁAPIĄ W POSLADKU I BIODRO TEZ BOLI KURCZE A TU JESZCZE TYLE CZASU DO MARCA

MAM DZIS OKROPNEGO LENIA I WOGÓLE JAKOS MI SMUTNO :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Aneta 30
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 gru 2007, 12:30

CZesc dziewczynki
Ja co do spanka to zasypaima na lewym boku ale w nocy i tak sie krece chociaz dzidzius nie daje mi lerzec na prawym boku chyba nie lubi tej pozycji :ico_haha_01:
asiab, oj kochana nie masz pojecia jak mnie sie dluzy oj fajnie by bylo zeby juz byl koniec Lutego:ico_haha_01:
ja tez mam lenia i nic jak narazie nie robie nie mam ochoty a do tego jeszcze taka pogoda ze szok :-)
Nie smuc sie jestesmy z Toba :ico_pocieszyciel:

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

05 gru 2007, 12:40

Zauważyłam już wczesniej, ze sporo jest dziewczyn, kórych mężowie pracują jako kierowcy albo są gdzies daleko.
No mój akurat jest kierowcą i więcej go nie ma jak jest a znów jak jest to śpi :ico_olaboga: no ale co zrobić takie głupie czasy teraz mamy.- Poprostu jeden wielki wyścig szczurów.
jak czytam jak wasze malenstwa rozrabiaja to az sie troche martwie bo jeszcze sie nie zdazylo zeby dzidzia mnie w nocy obudzila kopniaczkami,
Monika83 ja tez tak mam że dzidzia bardzo mało się rusza i też nie zdarzyło się żeby mnie w nocy obudziła :ico_olaboga: napewno wszystko będzie ok. Widocznie nasze dzidzie leniuszki są.
a jeszcze jena rzecz moje dziecko jest ulozone w pozycji poprzecznej,ale gina mowila ze ma jeszcze duzo czasu zeby sie przekrecic glowka w dol
Monika i to jest chyba powód tego że mało czujemy ruchy dziecka. Bo moja mała też jest w pozycji poprzecznej a do kiedy powinna się odwrócić to nie wiem lekarz mówił że ma jeszcze czas.
ostatnio zauważyłam, że na brzuchu pojawiła mi się pionowa kreska
czy Wy też ją macie? i do ostatniej soboty przytyłam już 11 kg , a Wy ile już macie na plusie??
Jeszcze kreska mi się nie pojawiła ale w tamtej ciąży jakoś tak w połowie już ją miałam a przytyłam narazie 8 kg
A co do rozstępów to w tej ciąży mi się jeszcze nie zrobiły ale mam pamiątkę po tamtej na biodrach i piersiach.

[ Dodano: 2007-12-05 ]
Co do spania to ja tez śpię na boku (raz jednym raz drugim :)) i też lubię mieć np lkołdrę między kolanami :)

[ Dodano: 2007-12-05 ]
asiab :ico_pocieszyciel: nie smuć się bo i dzidzi jest smutno

Dona
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 gru 2007, 13:16

No, ja juz wróciłam z zakupami. Po drodze tak jakos mi się weszło do fryzjera. Miałam poczekac jeszcze pare dni, ale co tam.Przynajmniej nie musze układac włosów.
A teraz ide :ico_odkurzanie: :ico_prasowanko: , ale najpierw trzeba :ico_obiadek:
Pozdrawiam was, marcóweczki, zróbcie dzis cos dla siebie, to naprawdę poprawia nastrój.

basia24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 gru 2007, 13:48

ja nie mam dobrej pozy do spania haha czy leze na lewym czy na prawym boku zuzia i tak mnie mnie kopie bo jej jest niewygodnie ,ale pokopie ulozy sie o jest ok, ale co z tego jak i tak nie moge spac bo mnie bola biodra to jest taki bol ze koniec poduszek mam chyba 4 ale i tak nic nie pomaga do tego wszystkiego ta zgaga :ico_olaboga: ale co zrobie nic :ico_placzek: ciekawe w jakiej pozie jest teraz zuzia, jak bylam miesic temu na usg to byla główka w dol,ciekawe jak teraz?? w piatek sie wszystkiego dowiemy,dzis jest leniwa ale kopie mnie od czasu do czasu u mnie to jest tak 3-4 dni wariuje i 3-4 dni jest grzeczna,i ciagle mysle ze ona ma za malo miejsca w brzyszku i mogl by sie zrobic wiekszy. mnie tez nic sie nie chce zabieram sie do sprzatana od rana i nic, bez sensy to wszystko :ico_ciezarowka: jhem dzis same lekkie rzeczy bo mnie zoladek od wczoraj boli,trzymajcie sie cieplo :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2007, 14:26

Cześć kochane :ico_ciezarowka:
Jaka u mnie dziś piękna pogoda jest aż się niechce siedzieć w pracy. Mój mały gapulek dzisiaj jest bardzo spokojny od czasu do czasu kopnie mnie z lewej strony :ico_brawa_01: . Co do spania to śpię raz na jednym raz na drugim boku, ale wolę na lewym. O spaniu na plecach mogę zapomnieć bo poźniej nie mogę się podnieść :ico_szoking: .
Też miałam iść do fryzjera, ale moją fryzjerke rozebrała choroba więc muszę poczekać do piątku :ico_olaboga: choć już mnie nosi.
I zauważyliśmy z mężem, że od poniedziałku zaczął mi rosnąć brzuszek i robię się powoli taki wielorybek hihihi :ico_haha_01:

A wczoraj byłam u dentysty i na szczęście nie kazała mi więcej przychodzić bo powiedziała, że niechce denerwować maluszka i mam się zglosić po porodzie, a do kontroli czy nic się starsznego nie dzieje po świętach.
Uch ale upisałam! Pozdrawiam.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”