magda7
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

01 paź 2010, 12:51

herbaciana, trzymam mocno za Was kciuki. Na pewno będzie wszytsko dobrze z mlekiem i będziesz mogła karmić. Z tym przystawianiem do cyca to jest różnie. Niedawno moja koleżanka urodziła wcześniaka i przez dwa tygodnie leżał w inkubatorze, ona tez ściągała dla niego swój pokarm. tylko mały Karolek teraz nie chce jej cyca, ale ściąga i daje mu przez butelkę. Mówi że jest z tym trochę zabawy i zabiera sporo czasu, ale przynajmniej mały ma jej pokarm. Więc można tez i w ten sposób. Nie martw się u Ciebie na pewno będzie dobrze.

Jakieś pustki dziś na forum.

Stawiam dla Wszystkich podwójny tort za dzisiejsze 29 tygodni oraz za jutrzejsze moje urodziny (ale nie 29 :-) trochę więcej), bo nie wiem czy jutro tu Was odwiedzę czy nie.
:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

pozdrawiam Was bardzo gorąco w ten chłodny dzień.

kruszynka05
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

01 paź 2010, 16:06

Czesc.

magda7, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za 29 tygodni!!!
i wszystkiego najlepszego z okazju urodzin;0 duzo zdrowka przede wszystkim i wszystkiego o czym tylko marzysz!!!

herbaciana
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

02 paź 2010, 07:18

Madzia :ico_brawa_01: za kolejny tydzień i wszystkiego dobrego :ico_tort:

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 paź 2010, 15:45

Magda najlepsze zyczenia urodzinowe. sto lat :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

ja mialam dzis niezla adrenaline z rana
pierwszy egzamin praktyczny z prawka
oczywiscie oblalam

ale na wlasne zyczenie niejako
kurde niby taka pierdola plac manewrowy
a sie zestresowalam
i za daleko od slupka zaparkowalam
a caly rekaw wyszedl mi ideaalnie i naa koniec nonono :ico_zly:

a zaczelo sie w ogole nerwowo
bo rano juz sie pozarlam z Adamem
on tez nonono madry
wie ze mam egzamin. to zamiast olac to nakreca mnie i siebie
wiec poszlo o nonono. ale juz w fochach jechalismy
na miejscu ja sie zakrecilam na tyle ze nie pamaietalam drogi do Osrodka
a dodam ze jezzdzilaam tam dziesiatki razy
po kilka razy na jednej jezdzie wrrrr
tam i z powrotem
i nagle zamot i krazylismy wokol
kurde
ale dotarlismy na miejce 10min przed egzaminem ufff

i juz luzzz
smiejemy itd

potem wywolali moje nazwisko ale ledwo doslyszalam bo sie glosnik akurat na moim wezwaniu wwylaczyl hehe

no i pojechalam na plac

nowe autka maja
chodza super
ale inne wyczucie
ja naciskam sprzeglo zeby auto za szybko nie jechalo a ono nie jedzie prawie wcale
i tuz przed wjechanie do koperty zatrzymalo sie na chwile przez to wciskanie
i musialam rekaw powtarzac
gosc nawet podpowiedzial. zeby nie wciskac za mocno bo to nowki i lekko chodza

no to dobra. pojechalam.
i wszystko zdrobilam. i juz sama koncowka. ale stres. balam sie ze w sslupek uderze ze nie zdarze zahamowac
i zatrzymalam sie kurde za szybko
kola juz za linia byly ale przod wystawal

no coz trudno

eemocje opadly
poryczalam sobie ze zlosci

choc wiedzialam. ze obleje
ale mialam nadzieje. ze choc z placu wyjade

takaa pierdola niby
takie to latwe
ale mozna wysiasc na kazdym szczegole

jazda musi byc taka precyzyjna

ale traktuje to jako nowe doswiadczenie
juz zznam mniej wiecej auto
schemat poczatku egzaminu
te emocje tez kojarze
wiec nastepnym razem moze spokojniej bedzie

choc ja panikara. z jednej strony luzz
a za chwile panika i strach ehhhhh

juz wolalabym rodzic
przynajmniej wiem co mnie czeka i zakonczenie szczesliwe hehhehe

teraz szybki obiadek
i jedziemy do mamy

wieczorem moze bedziemy mkiec gosci
choc dzis jakos srednio mam ochote na towarzystwo...

zla od rana jestem hehe

ale z drugiej strony niech oblewaja sobie nie?
ja juz oblalam .. hehe to teraz reszta pooblewa - %

co u was dziewczyny??
napiszcie choc slowko!!!

ja wczoraj bylam u gina z wynikami
mam brac zelazo. co prawda anemii jako taakiej nie ma ale norma na najnizszym poziomie wiec na tym etapie ciazy lepiej brac
no dobra hehe

i mam mocz powtorzyc

z wymazu nic wiecej nie wyszlo. wiec ufff
dziwne bo z leonem mialam paciorkowca typu B. taka bakterie nieskzodliwa dla mnie ale utrzymujaca sie na cale zycie
a na tych wynikach ani slowa o tym
wcielo ja? czy jaka cholera? ehehhee

uciekam juz
papa

Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 paź 2010, 16:53

Magda 100 lat!!! :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_sorki:

:ico_haha_01:
madziorka przykro mi,że oblałaś ale za drugim razem na pewno się uda.Tylko od rana relaks a nie nerwówka :ico_oczko:

My byliśmy dziś z Zuzią na szczepieniu,była dzielna :ico_brawa_01: a pierwszy raz szła świadomo bo nigdy jej nie mówiłam,że idziemy na szczepienie dowiadywała się na miejscu :ico_haha_01: a dziś wiedziała po co i gdzie jedziemy i o dziwo była spokojna,przestraszyła się tuż przed ale powiedziałam zobaczysz kilka sekund i ...faktycznie moment i już .jestem z niej dumna :-D i z siebie bo weszłam z nią sama,kazałam M zostać z Gabi na korytarzu bo za dużo nas :ico_haha_01: a zawsze się stresuję przez język a teraz weszłam :ico_sorki: M chciał iść bo się dogada a ja że nie,bo będą kłuć moje dziecko to ja musze być i przytulić w razie co :ico_sorki: jak jeżdżą na kontrol do szpitala to mogą sami bo wiem,ze tam jej nie kują i nic nie robią a jak mają robić coś to już ja muszę być,nie ma to jak mamusia nie?
No i później na zakupy,mam w końcu dla nich buty,kozaczki takie długie ocieplane z baratsa ciepłe i czarne więc będa mogły mieć do szkoły.I sobie upolowałam koszulę i sweterek :-D

a wieczorem mają znajomi wpaść oblewamy bo my kupiliśmy dom i im już kredyt na dom przyznali :ico_brawa_01: to ci co spodziewają sie dziecka za 2 miesiące...

no i tyle. :ico_noniewiem:
Spać mi się chce ,piję zieloną herbatkę może pomoże. :ico_noniewiem:

kruszynka05
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

04 paź 2010, 10:06

Dzien dobry;)

madziorka hihi, przykro mi ze sie nie udalo;( ale nastepnym razem napewno sie uda i bedziesz oblewac zdany egzamin;) co prawda soczkiem ale zawsze cos;)

m y wczoraj bardzo milo dzien spedzilismy;) maz przygotowal niespodzianke i bylismy w jura parku i ogrodzie botanicznym;) niby nic ale naprawde super bylo;)
pozniej wstawie zdjecie brzucholka ;) jakies z wycieczki wybiore;)

zubelek, i jak pakowanie? i meblowanie przede wszystkim??? czy dopiero 8 mozecie zaczac?

Milego dnia wszystkim!!!!

[ Dodano: 2010-10-04, 17:45 ]
[img][img]http://img94.imageshack.us/img94/4473/dscf0214k.jpg[/img] Uploaded with ImageShack.us[/img]

brzusio 30 tygodni;)

Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 paź 2010, 17:46

witam.

kruszynka05, no właśnie jak 8 dostaniemy klucze to wtedy zaczniemy kupować meble i meblować bo teraz to nie ma gdzie tego trzymać,no a pakowanie już na finiszu ,malowanie,sprzątanie ...wszystko prawie gotowe do wyprowadzki,szkoda,ze jeszcze nie mam klucza ale jak od maja wyczekałam to i do piątku wytrzymam :ico_haha_01:

magda7
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

05 paź 2010, 10:16

witam,

dziękuje wszystkim za życzenia,
kilka dni mnie nie było, ale widzę że dużo nie straciłam. Jakoś cichutko tu sie zrobiło przez te kilka dni.

herbaciana, co tam u Ciebie i małej gabi?

madziorka hihi, nie martw się tym egzaminem, następnym razem pójdzie lepiej
ja zdawałam 6 razy.
Za pierwszym razem z nerwów zemdlałam, za drugim nie wyjechałam z placu, za trzecim zgasł mi na ulicy, za czwartym facet chciał łapówkę, za piątym tez chciał łapówkę, a za 6 razem udało się zdać. Prawo jazdy mam już kilkanaście lat, zawsze było dobrze i podobno jestem bezpiecznym kierowca.
Więc na pewno Ty tez dobrze jeździsz tylko się zestresowałaś i tyle. następnym razem pójdzie lepiej a jak nie następnym to jeszcze następnym. niedługo zdasz zobaczysz.

zubelek,
Gratuluje dzielnej córeczki za szczepienie. No i już w tym tygodniu odbierasz klucze :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a urządzić się zdążycie i to szybciej niż myślisz

kruszynka05, śliczny brzuszek, niech rośnie. A i widzę że dziś pełne 30 tygodni :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Już trójeczka z przodu fajnie. Za tydzień juz chyba skończysz 7 miesięcy i wejdziesz w 8 co? Czy to już[, jest 8 miesiąc. Nigdy nie wiem jak sie liczy te miesiące.

madziorka hihi, pisałaś jakiś czas temu ze byłaś w Warszawce gdzieś blisko mieszkasz?

kruszynka05
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

05 paź 2010, 10:32

Czesc;)

no wiec stawiam za skonczone 30 tygodni!!! :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

magda7, wiesz ja tak do konca tez nie wiem jak to z tymi miesiacami ale mysle ze za tydzien zaczniemy 8 miesiac;) termin mam 14-16 grudzien wiec kalendarzowo za tydzien zostanie mi dwa miesiace do porodu;) oj jak ten czas leci... za chwile listopad... a potem to juz w ogole zleci... fajnie;)

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 paź 2010, 10:32

czesc
brrrr

dzis u nas wieje niezle
rano bylo zaledwie 3 st brrr mroz!!! brrrr
wymarzlismy troche na przystanku, bo pierwszy bus naam zwial (leon sobie posiedzenie na toalecie urzadzil przed wyjsciem hehe)

niesmialo pojawia sie slonce.. moze choc tyle ciepelka

wczoraj rowniez wialo
ale mocno grzalo i bylo nawet przyjemnie, bo sobie urzadzilismy dluugie spacery z Pkola

za godzinke jade na cwiczeniaa. polatam troche po sklepach. urzedzie itd i pojade prosto do Pkola po 15stej wiec w sam raz hehe

w niedziele zabralismy leonkaa pierwszy raz do kina
tzn nie liczac 30minutowego seansu w 4D

teraz 1,5 godz musial wysiedziec i nawet sie wkrecil w "żółwika sammy"
ja w tym czasie pobiegalam z kumpela po Galeriach handlowych i na kawe jeszcze wstapilysmy hehe

Zubelek dla ZUZI za odwage :ico_brawa_01:
a widze, ze pakowanie, malowanie , sptrzatanie idzie pelna para!!! :ico_brawa_01:

Magda 6 razy to duzo i nieduzo nie? moja siostra zdawala 5 razy, druga siotraa tylko dwa
tak naprawde powody dla ktorych oblalas nie byly istotne. lapowka, omdlenie? to nie z twojej winy
i auto ci zgaslo tylko raz?
bo teraz dwa razy moze sie to zdarzyc i wtedy juz koniec egz
tak naprawde duzo nie trzeba
centymetry sie licza na placu
a w miescie mozliwosci do zakonczenia egzaminu jest multum...
kazdemu auto moze zgasnac. nawet doswiadczonemu kierowcy a jeszcze przesiadajac sie do autaa ktorego nie znamy
ale coz.. egzamin jest b trudny
kiedys go zalicze
tylko bede sie wkurzala jesli za kazdym razem rozloze sie na placu ehhh

teraz juz nie ma łapówek i humorow egzaminatoroww
teraz wszystko jest zgodnie z zasadami
wszystko monitorowane nagrywane
i egzaminatorzy nie moga sobie pozwolic na watpliwosc w zadnym kierunku

a czasem przydalaby sie taka przychylnosc... ale coz.. zasady zasadami

a ja niestety nie mieszkam za blisko Warszawy
jestem z podkarpacia
takze do stolicy jakies 5 godz jedziemy

kruszynka
fajna fotka hihi aa przede wszystkim brzuszek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

kruszynka teraz konczysz 7 miesiac. i tak jaak piszesz za tydzien zaczniesz 8 miesiac. wiec jeszcze 2 miesiace przed Toba :ico_brawa_01:
ja dopiero 7 miesiac zaczelam
ale termin mam na 31 grudnia
Ostatnio zmieniony 05 paź 2010, 11:03 przez madziorka hihi, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”