eSKa
4000 - letni staruszek

05 gru 2007, 13:13

bardzo mi sie spodobało to motanie dzieciaczka w ta chuste
Mi też sie podoba, ale po dluzszym zastanowieniu stwierdziłam że nasze dzieci ważą coraz więcej i za niedługo nawet chusta nie pomoże w noszeniu :-D Na razie i tak nie wychodze na takie długie spacerki a jak juz to i tak z wózkiem, w domu Olek grzecznie mi leży w łózeczku albo na macie wiec po co go przyzwyczajać do noszenia, poza tym teraz w grubych kurtkach wiec cięzko by było jeszcze chuste wiązać a na wiosne to dzieciaczki pewnie będa juz fajnie siedziec wiec z wózka będą miały lepsze widoki niz przyczepione do brzuszka czy pleców. Poza tym 200zł :ico_olaboga: to juz wole Olusiowi leżaczek albo kojec kupić.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

05 gru 2007, 13:23

Poza tym 200zł :ico_olaboga: to juz wole Olusiowi leżaczek albo kojec kupić.
NO cena konkretna jak za kawałek materiału :ico_olaboga:
i tez sama nie wiem
bo co jak kupie a Szymciowi sie w niej nie spodoba>>>???
ale wiem ze jest taka mozliwosc ze dziewczyny wysyłaja ja do siebie, tzn. jak jedna sobie chuste sprawdzi to przesyla ja dalej
moze najpierw cos takiego wyprobowac :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2007, 15:40

ewasiek- witaj wśród zdrowych! Dobrze,że Cię to paskudztwo szybko opuściło!

dominisia coś mi się wydaje,że ja z Twoją teściową nie złapałabym nici porozumienia... Ciekawe, jakby to było pomieszkać z moją, hmmm.... Ja ją bardzo lubię i super się dogadujemy, lepiej tego nie zmieniać.

eve81, ja też nie zjadłabym czegoś przememłanego przez Zuzię. Jakieś to dziwne dla mnie :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-12-05, 14:43 ]
mama Zuzi :ico_brawa_01: dla Nelci. Rewelacja po prostu jak to Twoje dziecię się zmienia.

Ciągle zapominam Was spytać o dwie rzeczy!
1. Czy nadal pierzecie ciuszki dzieci osobno w proszku dla dzieciaczków? Ja tak, ale mam ze 2 rzeczy ciemne i te wrzucam z naszymi--> nic się nie dzieje.
2. Czy stosujecie tylko markowe pieluszki? Bo jestem ciekawa, które z tańszych są dobre. Na razie nic nie kupiłam, bo wolałabym być pewna,że są coś warte.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2007, 15:44

Hej,
Rano sie pojawilam, a potem jak padlysmy z Nell u nas w sypialni i zasnelysmy to obudzilysmy sie o 13.30 wiec tylko w kombinezon i po Zuzie. Konkretnie sobie pospala,i moje dziecie tez. Jestem w szoku bo ona jak wiecie ogolnie to tylko na dworze spi, a tu prosze.....

No Eska, tak na nia wyzywalam a widza ze cos powoli sie robi "wspolpracujaca" :-) Czesto sie smieje, gaworzy i nie placze tak czesto, raczej "wola" jak cos jej nie pasuje :-) Zaraz wkleje wam zdjecie jak sie cieszy :-) Serce wymieka :-)

Dziewczyny, mowie wam ajcie sobie spokoj z chusta, ja mam i juz jej nie uzywam, moze wroce na wiosne albo pozniej jak bedzie mala juz mogla w rozkroku na biodrze siedziec. Teraz to ta pogoda raczej na kombinezon i wozek niz na chuste. Gdybym byla w Pl to bym wam wyslala do poprobowania.

Eska , pewnie wieszaj ozdoby :-) tu juz od 1 grudnia ludzie ozdabiaja domy i okna bo kiedy poczuc te atmosfere jak nie przed swietami? a Twoj sen to mnie rozwali :-D :-D :-D co tez sie musi dziac w tej twojej podswiadomosci :-)

Dominika, ale Twoja tesciowka zajechala tekstem, no wiesz.... :ico_zly:
:ico_zly: :ico_zly: Jasne nie popieram tego faceta ale co ma z tym wspolnego dziecko..... Te fanki Rydzyka to wielokrotnie swymi teoriami wyprowadzily mnie z rownowagi. Ja czasem mysle ze ta cala klika to jest gorzej od jakiejs sekty.....

Ide dac malej jesc a potem moze wreszcie za jakis obiad sie wezme..... .....

I dzieki Kochane za slowa wsparcia, dodaja mi sil do walki.

[ Dodano: 2007-12-05, 15:53 ]
Kocurka, alez ta Twoja Zuzia ma wieeelkie sliczne oczka :-)

Ja piore ciuszki Nell od dawna z naszymi ubraniami i w naszym proszku, zawsze wlaczam podwojne plukanie i jest ok.

Ja tanszych pieluch nie uzywam poki co, ale wiem ze dla Zuzi w Polsce sprawdzaly sie te z Biedronki, byly naprawde super, i o wiele tansze. Potem te Happy Bella czy cos takiego ale te byly duzo gorsze.

A w podpisie Nell z usmiechem od ucha do ucha :-)

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

05 gru 2007, 17:29

kocurka ja tylko uzywam pampersów i jestem zadowolona, misio nie ma odparzen i ładna pupkę :-D

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

05 gru 2007, 17:34

Dziewczyny, mowie wam ajcie sobie spokoj z chusta
chyba dam spokój
ewentualnie sama uszyje :-D
jak pisze ze mozna to chyba to nie bedzie jakas gorsza chusta co nie??

Zaraz wkleje wam zdjecie jak sie cieszy :-) Serce wymieka :-)
super fotka :ico_brawa_01:
ślicznie sie Nel uśmiecha i jaka podobna do tatusia :ico_szoking:
Polsce sprawdzaly sie te z Biedronki, byly naprawde super, i o wiele tansze
moja kuzyna tez je zachwalała
ja na razie używam firmy Pampers i jestem zadowolona
mysle ze ta roznica w cenie wcale nie jest taka duza
mam w starej komórce zapisane ceny tych pieluszek z biedronki to jak ją naładuje to wam podam

wczoraj kupiłam 3 czapki mikołajkowe dla naszej rodzinki
jak zrobimy sobie w nich fotki to zaraz wstawie :ico_oczko:

eSKa
4000 - letni staruszek

05 gru 2007, 17:59

ja krotko bo Olus płacze
Jak przeliczalam pieluchy biedronkowe z pampersami to naprawde różnica w cenie jest minimalna porównywałam cene 1 pieluchy i wyszło chyba 4 grosze. Ja też przeważnie używam Pampersów ale zdarza sie że kupie te biedronkowe (ale one wydają mi sie grubsze i wtedy pupa większa :-D )

Dziewczynki śliczne tzn Zuzia golasek i Nell śmieszek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2007, 19:04

mama_zuzi1980, słodka Nelcia! Dzieciaczki są takie cudne!

"Ja" na razie używam pampersów i huggiesów na zmianę, ale jak piszecie,że praktycznie nie ma różnicy w cenie to niech się Zuzia nosi markowo :ico_oczko:

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 gru 2007, 22:40

na wstepie stawiamy na skończone 2 miesiące Nusieńki :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:
hej dziewczyny
mąz chory więc latam między jednym dzieckiem a drugim i zaś nie mam czasu na czytanie i pisanie :(
co do pieluszek to ja tylko pampersów używam ,boa matka męża kupiła jakieś w lidlu (zresztą jako prezent jeden jedyny dla dziecka ) i są beznadzieje Hanie odparzyły a po pampersach nie ma nic więc tamte wywalam.koleżanka używa jakieś z tesco i są dobre podobno ale ja na razie nie eksperymentuje
my mieliśmy 3 dni bez kupki i Hanulka tak się już dziś męczyła ale wsadziła jej troszke czopku i od razu ruszyło i ulga super!
co do spania to Hania przesypia kazda noc (wczoraj wstalam o 11 :-D :-D a dziś o 10:30 :-D :-D ) w nocy ją budzę na cyca bo mi mleko rozsadza ale czasami ie chce pic więc podkładam sobie tetrtę i śpię.wazy równe 5kg
my mamy chuste bebelulu lulu i jak na razie to użyłam ja 2 razy ale bardzo się hani podobało więc polecam ale wydaje mi się że na lato i wiosne to super sprawa

eSKa
4000 - letni staruszek

05 gru 2007, 23:38

Kocura odpowiadając na twoje pytanko nr 1 to do tej pory prałam w Loweli ale zdarzało mi sie czasem jakies pojedyncze rzeczy Olka wrzucić do naszego prania i nic sie nie działo. Teraz proszek małego juz mi sie kończy i będe prała juz normalnie w Persilu no chyba że pojawi sie jakies uczulenie.

[glow=yellow]wszystkiego najlepszego dla Hanusi, dużo radości i mało smutków[/glow] :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

[ Dodano: 2007-12-05, 22:41 ]
matka męża kupiła jakieś w lidlu (zresztą jako prezent jeden jedyny dla dziecka )
no to babcia rozpieszcza wnuczke, nie ma co :ico_olaboga:
co do spania to Hania przesypia kazda noc (wczoraj wstalam o 11 a dziś o 10:30 )
bez pobudki na jedzonko???? :ico_szoking: Jeśli tak to :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”