Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

15 lut 2012, 11:17

Dziewczyny jak nie macie na kogo oddać 1 % z podatku a chciałybyście to prosze o przekazanie na małego Julka ode mnie z grudniówek. Mały potrzebuje rehabilitacji. Jak chcecie i możecie prosze o pomoc :ico_sorki: w podpisie mam dane jakbyście potzrebowały dodatkowych info piszcie do mnie :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
PaulinaS
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

17 lut 2012, 10:22

Dziś poszłam znowu do przychodni bo mi sie nie podobała i co się okazało... znowu jest chora... Tyle że tym razem osłuchowo jest ok, ale co mi z tego. W czwartek wzięła ostatni antybiotyk a od wczoraj od nowa...
Umówiłam młodą do naszej laryngolog, ale dopiero na 3 kwietnia :ico_olaboga: i to prywatnie.... ale mam do tej babki zaufanie i dobry specjalista z niej.

a żeby bylo zabawnie to dziś dowiedzieliśmy się od Martyny wychowawczynie że chcą ich grupę zlikwidować. Mała frekwencja, a radni szukają oszczędności... :ico_zly: :ico_zly:
Chcą ich grupę połączyc z 3-latkami... super moja ma 5 lat i chcą ją uwstecznić?? Mamy zebranie 1 marca w tej sprawie. Jak będą tak pogrywać to Martyna wogóle nie będzie chodzić, a od września jako grupa 5-latków będzie nie do ruszenia, bo to już obowiązek szkolny
- zdrówka zyczę :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: możesz mi dać namiar na laryngologa?? a ile za wizytę bierze? w prawdzie już z Maćkiem byłam i mi powiedziała że nie ma 3 migdała, ale jest ciutke powiększony :ico_szoking: to ja juz sama nie wiem czy ma ten migdał czy nie ...
Co do przedszkola to sobie chyba żartują, tyle czasu grupa była, a teraz chcą 2 połączyć :ico_puknij:
a wiecie,moja też coś zaczyna smarkać,takie gilki z nosa za każdym kichnięciem :ico_olaboga: dzisiaj jej stopki wymoczę i dam nurofen na noc :ico_sorki:
- nam lekarka (nie nasz pediatra) poleciła na katar maść BACTROBAN do nosa, drogi bo 45 zł za 3g ale mówię że działa :-) tylko na receptę. Teściowa pracuje w przychodni to nam recepte załatwiła i po katarze ani sladu. Nie leci z nosa, nie chlipi w nim, śpią spokojnie w nocy.

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

17 lut 2012, 11:41

- nam lekarka (nie nasz pediatra) poleciła na katar maść BACTROBAN do nosa, drogi bo 45 zł za 3g ale mówię że działa tylko na receptę. Teściowa pracuje w przychodni to nam recepte załatwiła i po katarze ani sladu. Nie leci z nosa, nie chlipi w nim, śpią spokojnie w nocy.
a co się z tą maścią robi? :ico_noniewiem:
ja na razie w domku leczę kropelki do noska,maść rozgrzewająca na plecki i klatkę,syropek na kaszel :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

17 lut 2012, 12:39

a moje dziec im wiecej donosa pakowalam,tym dluzej chorowaly - przestalam dawac cokolwiek - jedynie na noc masc majerankowa jak spia i nie czuja :ico_oczko: i szybko przechodzi :ico_sorki: No i masc rozgrzewajaca na plecki i klatke,a ostatnio nawet pediatra na noc stopy kazala smarowac :ico_szoking:

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

17 lut 2012, 13:58

a ostatnio nawet pediatra na noc stopy kazala smarowac
no nam też mówiła o smarowaniu stóp ale ja zawsze zapomnę
a moje dziec im wiecej donosa pakowalam,tym dluzej chorowaly - przestalam dawac cokolwiek
u mnie to nie wpływa na dłuższy czas chorowanie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
PaulinaS
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

17 lut 2012, 17:21

a co się z tą maścią robi? :ico_noniewiem:
- aplikujesz maść wielkości główki od zapałki do dziurek nosowych, ściskasz nosek i juz ... ja własnie sobie zastosowałam bo bardzo mi z nosa leci i działa rewelacyjnie
a ostatnio nawet pediatra na noc stopy kazala smarowac :ico_szoking:
- ja zawsze smarowałam stopy, ponoc nie mozna smarować zarówno klatki i pleców :ico_noniewiem: ... jak jedno to nie drugie

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

17 lut 2012, 18:54

ale ja zawsze zapomnę
- ja tez :ico_wstydzioch:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lut 2012, 19:13

możesz mi dać namiar na laryngologa?? a ile za wizytę bierze? w prawdzie już z Maćkiem byłam i mi powiedziała że nie ma 3 migdała, ale jest ciutke powiększony :ico_szoking: to ja juz sama nie wiem czy ma ten migdał czy nie ...
ja chodziłam prywatnie u nas w Olkuszu, ale niestety zamknęła gabinet, ale umówiłam się z nią że w razie czego mogę do niej pojechać do Katowic. Wcześniej tam można było jechać z funduszu a teraz nie podpisali im umowy i tylko prywatnie przyjmuje. Za wizytę biorą 120 zł a jak robisz badania alergiczne to 200 zł. Bo ona jest alergologiem i laryngologiem.
Jak wcześniej rozmawiałam to mówiła że w razie czego weźmie nas na oddział do sobie.
a teraz nie wiem jak robi z nowymi pacjentami.
Jak będziesz dalej chciała namiary na Katowice, to daj znać wyślę ci na priv :ico_oczko:

Awatar użytkownika
PaulinaS
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

18 lut 2012, 10:43

Cześć, u nas biało na maksa ...

Jak będziesz dalej chciała namiary na Katowice, to daj znać wyślę ci na priv :ico_oczko:
- ok prześlij mi namiary :) w razie czego bede miała czarno na bialym gdzie dzwonić itp. DZIĘKI :-D

moni i jak Martynka, lepiej już??

Wam tez reklamy wyskakują?? :ico_zly:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lut 2012, 15:07

Znacznie lepiej, prawie w ogóle nie kaszle. Katar też przeszedł, ale we wtorek idę z nią do kontroli.
wysyłam namiary na priv

Wróć do „Przedszkolaczki”