Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lis 2011, 15:59

hej dziewczyny

szkieletorek fotki fajne :ico_sorki: Lila śliczniusia :ico_brawa_01:

Kinga ja ci miałam wczoraj napisac zebyś zajrzała czesciej :ico_oczko:
a z tym zalewaniem to masakra :ico_zly: ile razy was jeszcze zaleją zanim zarzadca domu z tym zrobi porządek?

Ladybird zdrówkaaaa dla was wszystkich :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Malinka ech, ja bym sie postawiła, jak zapyta gdzie jest obiad powiedz ze w sklepie, albo ze biega jeszcze po podwórku i dziobie trawe, a pranie niech sam robi to sie nauczy szacunku :ico_puknij:

Konrad miał dziś szczepienie :ico_oczko: popłakusiał sie troszke w chwili wkłucia, ale szybko zapomniał o bólu jak sie do cycusia przytulił i sie pozalił :ico_haha_01:
pielęgniarka sie śmiała jak on fajnie gada do cyca, bo tak mruczy jak kotek :ico_haha_01:
następne szczepienie 11 stycznia :-D
a no i mały waży 5350g :ico_brawa_01:

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

24 lis 2011, 16:01

No a ja na obiad zrobiłam zupkę pomidorową z udkami kurczaka :-). A jutro zrobię ogórkową dobry pomysł - dzięki szkieletorek

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lis 2011, 16:02

elibell ja też robię sobie niebawem wieczór egoistki :ico_haha_01: ide z koleżanką do kina na "zmierzch" i na zakupy do Silesii :ico_oczko:

Kocura ostatnio do tego naszego Takko chciałam wejść ale nie dałam rady, musze sie wybrać skoro polecasz :ico_sorki:

[ Dodano: 24-11-2011, 15:03 ]
co do obiadku
wczoraj miałam zupkę krupnik
dziś kaszanka (krupniok) z ziemniaczkami z koperkiem i surówką z białej kapusty coleslaw :-D
jutrooo jeszcze nie wiem :ico_haha_01: szukam natchnienia w was :-D

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lis 2011, 16:24

ja dziś Izuni zawiesiłam karuzelę bo mi przyszłą z allegro i mała jest zachwycona :ico_sorki: a ja razem z Nią bo sobie gada do tych motylków i się śmieje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

24 lis 2011, 16:28

hej dziewczyny, jeden dzien mnie nie bylo i tyle do doczytania, ale z Was gaduly :-D

My po szczepieniu - Olis dzielny plakal tylko przy wbijaniu igiel (3 tym razem :ico_placzek: ), a pozniej cycka oproznil i grzeczny byl, w domu to samo, w nocy dostal troche temperatury, rozebralam go calkiem i spal w samym pampersie.. to znaczy 'spal' - wstal o 2 i zasnal dopiero pare minut przed 5.. :ico_olaboga: a ja taka zmeczona bylam, tak mi sie spac chcialo.. wkurzylam sie nie wiem sama dlaczego i troche poklnelam to M wstal i z nim siedzial prawie do 4 a ja spalam, a potem ja sie obudzilam i tak mi zle bylo ze sie zdenerwowalam :ico_placzek: :ico_wstydzioch: i tulilam Oliwka prawie do 5 az mocniutko zasnal ehh.. wiem, ze zle mu bylo po szczepieniu ale nie wiem czemu ja sie tak szybko wscieklam, masakra :ico_wstydzioch:
A Maly wazy 6800, takze wszystko ladnie pieknie :-)

Wozek przyszedl - ale nie podoba nam sie :ico_olaboga: spacerowka wyglada jakby dziecko trzeba bylo przypiac zeby nie wypadlo - taka pochyla i doslownie kilka cm na pupe dziecka, bez sensu :ico_puknij: ale na szczescie sa 2 tyg na oddanie bez powodu i wlasnie przed chwila byl kurier i zabral spowrotem do nich.. A ja troche ochlonelam i teraz pojade do sklepu i poogladam porzadnie te wozki i jak mi sie spodoba jakis to wtedy zamowie, juz mi sie jakos tak nie spieszy jak wczesniej :ico_nienie:

Co do rozstan rodzicow to wydaje mi sie, ze wszystko zalezy od ludzi - moi rodzice sie dosc czesto klocili, choc nie przy mnie i siostrze, i jak mialam 15 lat to sie rozwiedli - i wcale nam to na dobre nie wyszlo bo matka jak miala zly humor czy dzien w pracy to wczesniej wyzywala sie na ojcu a jak jego nie bylo to przeszlo to na mnie.. co zakonczylo sie tym, ze jak wyjechalam do UK to ponad 3 lata nie rozmawialysmy ze soba w ogole.. a teraz ona jest sama z moja siostra i jak jej zle to sie na niej wyzywa :ico_zly: Gabi dzwoni do mnie czesto zaplakana, ona ma 13 lat i tak naprawde nie rozumie czemu matka tak robi, juz doszlo do tego ze nie moze sie doczekac az bedzie miala 16 lat i sie wyprowadzi.. :(

piłam takie może i by dały ale moja położna kazała mi 3 razy dziennie pić szałwię i niestety pokarmu się pozbyłam :ico_placzek:
troche to dziwne bo na szalwii pisze ze nie mozna stosowac przy karmieniu piersia.. :ico_nienie:

Malinka wspolczuje naprawde, ale dobry sposob, sprzataj i pierz tylko sobie i Liwcii a on niech sobie sam wszystko robi.. jakby mi M powiedzial, ze nic nie robie to bym chyba wyszla z siebie, jak mozna tak powiedziec, co za doopek :ico_zly:

Elibell coraz bardziej mi sie podoba imie Twojego synusia, jak o nim piszesz to mm po prostu schrupac, Dorianek hihihi no super po prostu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: brzmi jak jakis pyszny batonik :-D czyzbyscie ogladali Hozy Doktozy? :-D

[ Dodano: 24-11-2011, 15:29 ]
a u nas na obiadek rybka w panierce, taka gotowa do piekarnika, ryz, sosik z pieczarkami i fasolka szparagowa :)

[ Dodano: 24-11-2011, 15:33 ]
aa szkieletorek super fotki ze chrztu, fajne masz wlosy takie lokowane, ja mam takie nijakie i zawsze chcialam miec takie duze fale.. :ico_sorki: a moje ani proste ani krecone - jak to Brigdet Jones napisala - w nocy chyba wstaja i kazdy idzie w swoja strone - cos w tym stylu, smiesznie to brzmialo w ksiazce :-)

[ Dodano: 24-11-2011, 16:15 ]
laski moze byc fioletowy wozek dla chlopca czy nie bardzo? taki ciemny fiolet Obrazek

albo czerwony? M uwaza ze to dla dziewczynek bardziej.. ale tu nie ma takich kolorowych wozkow jak w Pl, sa glownie czerwone, seledynowe, niebieskie i fioletowe - i takie z czarnym albo same.

nina0226

24 lis 2011, 17:49

laski moze byc fioletowy wozek dla chlopca czy nie bardzo? taki ciemny fiolet
według mnie może być. Moja siostra ma fioletowy wózek dla swojego synka i fajnie wygląda. Ja mam niebieski. Zielony też by pasował. Czerwony hmmm zależy jaka czerwień. Myślę, że fioletowy, niebieski czy zielony to i dla chłopca i dla dziewczynki byłby ok.

Szkoda, że wózek okazał się beznadziejny. Ja jeszcze raz polecam firmę tako - jumper x

elibell
4000 - letni staruszek

24 lis 2011, 20:13

to ja chyba jeszcze oczu dobrze nie otworzylam ze ominelam, jejus ale ty szczuplutka jakbys w ogole nie byla w ciazy niedawno, ale masz fajnie, a Lilka jaka kruszynka:)

a no i mały waży 5350g
pieknie rosnie:)
Elibell coraz bardziej mi sie podoba imie Twojego synusia, jak o nim piszesz to mm po prostu schrupac, Dorianek hihihi no super po prostu brzmi jak jakis pyszny batonik czyzbyscie ogladali Hozy Doktozy?
hehe a;e mnie rozbawiłaś, powiem tak, ze imie to spodobało mi sie jak mialam 16-17 lat wtedy powiedzialam sobie ze jak bede miala syna tak go nazwe, a swoja droga uwielbiam Hoży doktorzy i ogladalismy i maz mowil i co syna tak nazwiesz i bedziesz kojarzyc z tym wariatem a ja mowie ze z oscarem wilde kojarze i "portretem doriaba grey"

a mi sie tez fioletowy wozek podoba:)

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lis 2011, 20:14

Taka rada jak robicie 6 waidera, przed ćwiczeniami porozciągajcie się chwilkę, kilka skłonów. Chodzi o to aby kręgosłup rozruszać przed ćwiczeniami :ico_oczko:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lis 2011, 20:34

moze byc fioletowy wozek dla chlopca czy nie bardzo? taki ciemny fiolet
Pewnie, że może być. W PL często się spotykam z widokiem małych chłopczyków we fioletowym wózku. Fajnie się komponuje z niebieskim, zielonym, kremowym i innymi chłopczykowymi kolorkami :-)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lis 2011, 20:53

Witajcie!

Maciunia coś się rozkręcił przed spankiem, słyszę go przez nianię właśnie.

Agus, fioletowy ładniutki kolor wózka!
Jeździ mi tu taki po osiedlu i bardzo mi się podoba, ale nie wiem, kto tam w środku :-D
No i szkoda,że z tamtym Wam nie wypaliło. :ico_noniewiem:
Ja kupiłam mój na allegro, ale właśnie wcześniej testowałam go w sklepie.

izuś_85, polecam- nie polecam ten sklep Takko. Polecałam kiedyś jak były tanie dżiny :-D Ale ciuszki fajne, może coś wybierzesz :-) A ceny- dżiny kosztowały 129, ja dała coś koło 90 wtedy.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”