Awatar użytkownika
mz74
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

05 kwie 2008, 08:46

hej, ja tez sie melduje!

U nas dzisiaj jedna pobudka o 2.00 .... i zabawa z raczkami w buzi i smiechy do 3.00 :ico_haha_01: potem dalam mu butle i zasnal wreszcie do 7.30.

Madziu uzywamy tych samych pieluch! Ja jeszcze uzywam nr 2, ale juz troche sa przykrotkie, teraz juz chyba kupie 3.

Witam nowa stycznioweczke :ico_brawa_01: :-D

Ja tez mam chyba ubogi pokarm lub mam go za malo, wiec Pawelek od czasu do czasu dostaje mleczko z butli, odkad tak robie jest duzo spokojniejszy.. no bo najedzony :-)

maz w pracy, wiec sami jestesmy, zaraz pojdziemy na jakies zakupy.

U nas wiosennie, ale nie az tak cieplo.

milego dzionka!

[ Dodano: 2008-04-05, 08:48 ]
.... ZAPOMNIALAM..... DLA MAJECZKI :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Awatar użytkownika
CleoShe
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 kwie 2008, 10:11

iwona83 pisze:majka sie tak wiercila ze myslalam ze do mleka a ona po prostu miala kupke i bylo jej nie wygodnie

Mój mały jak ma kupkę to zaraz popłakuje.. ale nie zdarza mu się zrobić ją w nocy :ico_noniewiem: On regularnie koło południa, zwykle przed wyjściem na spacer.

mz74 pisze:U nas dzisiaj jedna pobudka o 2.00 .... i zabawa z raczkami w buzi i smiechy do 3.00

A to wybudzacie Pawełka w nocy, że on się tak zabawia? Ja zwykle na 15 minut wstaję w nocy - przewinę, lub nawet nie, nakarmię i Norbert już dalej śpi i ja też.

Coś była mowa o chusteczkach.. Ja wcześniej miałam Pampersa, potem Johnsona, a teraz Huggies, ale te huggiesy są według mnie beznadziejne - rwą się i zostawiają takie zacierki na pupce małego :ico_noniewiem: Niestety trochę się będę musiała z nimi pomęczyć bo mam 2 paczki a ledwo pierwszą zaczęłam. Zachwalałyście za to Nivea - wypróbuję je jak będę w Polsce :ico_oczko: Tak samo może te pampersy z Lidla.. tylko nie pamiętam by był Lidl w Warszawie w okolicy mojego domu. Ale Lidl jest też tu w Anglii. Może się któregoś razu przejadę, zobaczę czy będą te pampersy.

Awatar użytkownika
mz74
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

05 kwie 2008, 10:21

CleoShe pisze:A to wybudzacie Pawełka w nocy, że on się tak zabawia? Ja zwykle na 15 minut wstaję w nocy - przewinę, lub nawet nie, nakarmię i Norbert już dalej śpi i ja też.

nie! sam sie tak wybudzil, ale rzadko mu sie to zdarza na szczescie, przewaznie to tylko zje szybko cycka i spi dalej, troche sie przebudza czasem jak go odkladam do lozeczka, ale zaraz zasypia a dzisiaj chyba mu sie cos pomieszalo i mysla, ze to juz rano... :ico_noniewiem:

sabi_k77
Maniak forumowy
Maniak forumowy

05 kwie 2008, 11:01

Witajcie :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
Na początek,żebym przypadkiem nie zapomniała
NAJLEPSZE żYCZENIA DLA MAJECZKI,TROSZKę SPóźNIONE DLA KAROLKA I TROSZKę BARDZIEJ SPóźNIONE DLA NADUSI
:ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:
U nas nocka bez zarzutu,po kąpieli Majeczka zasnęła bez jedzenia,bez marudzenia,poczytałam jej tylko Kubusia Puchatka,bo postanowiłam,że zacznę jej czytać :-D Obudziła się po 2 godzinkach ok.23,bo jednak głodna była,zjadła,zasnęła grzecznie i spała do 5.O 5 cyc,zasnęło się nam przy karmieniu :ico_oczko: i spałyśmy do 8.30,znowu cyc,zabawa,pogawędka,trochę śmiechu i jak codzień ok. 10 dziecko zasnęło,pośpi pewnie znowu ze 3 godzinki i to jest jedyny wolny czas mamy w ciągu dnia,bo potem Maja aktywna do wieczora jest :-D
Pogoda u nas mało spacerowa,tzn nie pada narazie,ale chyba zacznie :ico_zly:
Wczoraj była u mnie teściowa zobaczyć małą,bo ostatnio widziała ją jak miała 2 tygodnie,a Maja całą wizytę babci przespała,obudziła się jak poszła :-D :-D :-D Za to dzisiaj my do niej na obiad idziemy.
Dziewczyny,jeśli chodzi o pieluchy,to podobno te z biedronki są niezłe,tylko nie pamietam nazwy i sama też nie miałam okazji ich wypróbować,ale mam w planie,jak sprawdze,to wam napiszę recenzję :ico_oczko:,narazie uzywam pampersów i huggiesów,a chusteczki pampers albo bambino,innych narazie nie próbowałam...

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2008, 11:58

sabi_k77 pisze:podobno te z biedronki są niezłe

też tak słyszałam, nazywają się chyba Dada, są podobne do huugisów z zewnątrz, rózni ch to że nie mają rzepów tylko taką jakby taśmę klejącą, to mnie trochę zraża ale moja siostra i brat ich używają i nie narzekają, jesnak ja największe zaufanie mam do huugisów jak dotąd,
Chusteczek teraz używam pampers sensitive i nie są złe, tylko strasznie śmierdzą, jeszcze mi jedna paczka została, Nivea też wypróbowywałam i są o niebo lepsze.

Dziewczyny powiedzcie mi co jest że mój Artur tak strasznie ulewa od wczoraj, prawei wymiotuje, czy możliwe że to przez szczepionkę? :ico_noniewiem: sama już niewiem nic, a mój pediatra będzie dopiero we wtorek i nie mam pojęcia co do tej pory będzie :ico_olaboga:

mariola
Jestem mózgiem tego forum!

05 kwie 2008, 12:00

Czesc wam my dzisiaj pospalysmy znaczy mnie obudzil maz i Julka o 9 byla juz po sniadanku no i tata wychodzil wiec musialam wstac a Amelka spala do 9.40.Poszlam z dziecmi do sasiadki zeby mi je popilnowala a ja skoczylam na zakupy no i mela znow spi.Julka czuje sie lepiej nie ma juz temperatury.O jejku ciocia zapomniała o MAJI wszystkiego najlepszego duzo zdrowka i przyjezdzaj do nas szybko :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:

[ Dodano: 2008-04-05, 12:03 ]
Renia0601, moze przez szczepionke czesto dzieci sa wlasnie niespokojne placzliwe no i to ze wymiotuje tez.Ale jakby wymiotywal czesto to lepiej podjedz z nim do jakiegos lekarza bo dziecko szybko sie odwadnia.

[ Dodano: 2008-04-05, 12:03 ]
uciekam sprzatac bo mela wstanie i nici z porzadkow

Awatar użytkownika
CleoShe
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 kwie 2008, 12:45

Renia0601 pisze:Dziewczyny powiedzcie mi co jest że mój Artur tak strasznie ulewa od wczoraj, prawei wymiotuje, czy możliwe że to przez szczepionkę? :ico_noniewiem: sama już niewiem nic, a mój pediatra będzie dopiero we wtorek i nie mam pojęcia co do tej pory będzie :ico_olaboga:

Mleka pewnie Arturkowi nie zmieniałaś, a smoczek od butelki? Może jakoś łapczywiej je? Norbert ulewał strasznie od samego początku, później przy różnych mlekach też i doszło zwracanie, nawet po godzinie-półtorej od karmienia. Oj strasznie się namęczyłam z tym. Mleczko mu w końcu przypasowałam choć dalej ulewa ale dużo mniej. A czemu Artur tak zaczął nagle ulewać to właściwie nie wiem :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

05 kwie 2008, 13:58

czesc dziewczyny
Wszystkiego najlepszego Dla Majeczki i spóźnione dla Karolka :ico_brawa_01:

bujam Gabiego w wózku, bo marudził-On ostatnio sam nie wie co by chciał, wszystko nie tak :ico_noniewiem: dobrze chociaż, że już dawno Go brzuszek nie bolał i nie było problemów z kupką :ico_sorki: ja wczoraj z tego przeziębienia się czułam fatalnie, dziś jest troszkę lepiej, ale i tak opieka nad niemowlęciem w takim stanie jest znacznie trudniejsza :ico_olaboga:

Dziewczyny ile jest pieluszek w tej lidlowej paczce???
jeśli chodzi o chusteczki to ja wypróbowałam wielu i najlepsze są nivea, ale koniecznie soft&care pięknie delikatnie pachną i nie są tak straszliwie mokre jak niektóre :ico_puknij: ostatnio kupiliśmy jakieś inne nivea-takie ciemne i strasznie nie fajnie pachną-za mocno, jak jakieś wstrętne perfumy, a kupiliśmy 6-cio pak, więc jeszcze ponad 4 paczki mi zostały :ico_zly:
coś miałąm jeszcze napisać, ale kurde nie pamiętam :ico_noniewiem:
naszym sąsiadom się urodziła córeczka niedawno-a miałam nadzieję, że Gabriel będzie miał kolegę przez płot :ico_oczko:

mariola

05 kwie 2008, 14:04

Dziewczyny moje dziecko wciagu dnia spi po 15 minut no prawie caly dzien ale musze ja ciagle usypiać.Nie byłyśmy już dwa dni na spacerku no bo Julka chora.Chyba jej tego brakuje.Mąz już wrócił wiec moge jeszcze raz do sklepu skoczyc bo połowe rzeczy zapomniałam kupić.Julka strasznie kaszle ale na szczescie nie ma juz temperatury.uciekam .Pa

Awatar użytkownika
Jola_85
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

05 kwie 2008, 15:03

Czesc wpadam tylko na chwilke bo jestem u mamy...
Stawiamy z Mirusiem ogromniastego torta na 3miesiące :ico_tort: :ico_brawa_01:

fotki z dzisiaj
[img][img]http://images30.fotosik.pl/190/db95f4a58aafa7f5.jpg[/img][/img]
[img][img]http://images31.fotosik.pl/205/6921f67dfc2e10af.jpg[/img][/img]
[img][img]http://images33.fotosik.pl/205/ba1e5afa3a72b47d.jpg[/img][/img]
[img][img]http://images32.fotosik.pl/205/8a1a76661ee83305.jpg[/img][/img]

kasia impreze mamy dla 21osób..
Buziaki

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”