Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

27 mar 2009, 10:06

Witam z rana,
cos sie zle od wczoraj czuje...
boli mnie brzuszek na wysokosci wątroby ale z lewej strony... (to moze byc trzustka?? )
ja jestem po trzykrotnej resekcji trzustki i bardzo sie boje :( nie mam nr telefonu do swojego lekarza... nie wiem czy mam czekac do nastepnej wizyty czy po pracy jechac na ostry dyżur...
moze panikuje ale martwie sie bardzo...
moze którąś z was tez bolał brzuch mniej wiecej w tym miejscu?

Awatar użytkownika
edulita
Trzy tysiące lat minęło...

27 mar 2009, 13:01

Witam
Wróciłam ze szpitala wczoraj w nocy o 24 zauważyłam że plamie i szybko pojechałam do szpiala - aztrzymali mnie na patalogi ciąży ale nic nie podawali raz tylko zastzryk domięśniowy a lekarz który mnie badał to przeprowadził badanie tk boleśnie że myślałam że zwariuje nigdy w życiu nikt tak ostro i boleśnie tego nie zrobił :ico_placzek:
Leżałam cały dzień i nic mi nie podawali ani nic nie robili nikt nic mi nie mówił :ico_noniewiem: , od momntu przyjazdu do szpitala plamienie ustało więc postanowiłam się wypisać na własne rządanie i iść do swojego gina prywatnie bo musze wiedzieć co się dzieje.
W dodatku wczoraj rano zdechł nasz Aresik i Niki jak przyjechała z mężem do szpitala to pytała mnie czy jak jestem chora to tez zdechne :506: Podjełamdecyzje że się wypisuje i zobacze co powie mi mój lekarz który zawsze mówi mi prawde i o wszystkim informuje. Po dzisiejszej nocy czuje się dobrze żadnych plamień mam nadzieje że to było chwilowe - może z nerwów bo cały czas patrzyłam na Aresa i przeżywałam bo słabł i nikł w oczach. Wizyte mam dopiero wieczorem obiecuje się odezwać po wizycie.

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

27 mar 2009, 13:22

ojejku, smutne :ico_placzek:

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

27 mar 2009, 13:51

edulita, trzymaj się kochana!! Mam nadzieje że te plamienia nie wrócą już!!
I dawaj koniecznie znać co u ciebie!!! Tule mocno!!!

Awatar użytkownika
wiolaw

27 mar 2009, 13:54

edulita, czekamy na dobre wieści , trzymaj się kochana :ico_haha_02:
a i szkoda Aresika , musiał być chyba chory biedaczek

asika82
4000 - letni staruszek

27 mar 2009, 14:06

Witam!
Edulita trzymam kciuki za Was, oby było wszystko ok z maleństwem.
Twoja córci też w stresie, biedna dziewczynka.

Isia mnie tak bolał brzuch w 15 tyg jakby trzustka nic takiego się nie działo to tylko macica na nerw naciskała.

Awatar użytkownika
Sabcia

28 mar 2009, 09:10

Witam dziewczynki!!!! W koncu mam dla was troche czasu,
U mnie juz troche lepiej tylko ja dziewczyny nic nie czuje czasami jajniczek mnie zakluje ale co do brzusia to nic a nic no i te mdlosci troche mnie uspakajaja :ico_haha_01: , pamietam ze z synkiem w ciazy mialam bezbolesna ciaze calkowicie ale tm razem sie obawiam, jak ostatnio czulam sie nadmuchana tak teraz czuje sie calkiem lekka i nie wiem czy mam sie bac czy nie - a wy jak sie czujecie macie wrazenie ciezkosci czy wrecz przeciwnie????
edulita, przykro mi z powoedu pieska :(
Daj znac co u Ciebie

[ Dodano: 2009-03-28, 08:13 ]
Za 10 tydzien :ico_tort:

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

28 mar 2009, 10:42

Czesc :-D w sobotni raneczek :)
Sabcia, u mnie mdłości są mniejsze niż były, a poza tym nic nie czuje, jestem zmęczona i senna ale nic poza tym, nie wiem czy to dobrze czy źle. Boje się zastanawiać. Do gina dopiero za półtora tygodnia mam nadzieje że nie sfiksuje :ico_sorki:
edulita, co tam u ciebie kochana?? Mam nadzieje że wszytsko dobrze!!!

Czekam teraz na dostawe świeżego pieczywka i śniadanko i spacerek :ico_brawa_01: pogoda wreszcie bardziej wiosenna :ico_brawa_01:

Sabcia, za 10 tydzień duuuże :ico_brawa_01:

asika82
4000 - letni staruszek

28 mar 2009, 11:41

Witam!
U nas też wiosna. antosik z babcią na spacerku a ja mam chwilkę to Wam parę fotek pokaże.

Acha ja tez czuję się dobrze i to nie jest nic niepokojącego, trzeba się z tego cieszyć a nie zamartwiać,ze coś jest nie tak.

[ Dodano: 2009-03-28, 10:50 ]
Obrazek

[ Dodano: 2009-03-28, 10:53 ]
Obrazek

[ Dodano: 2009-03-28, 10:54 ]
Obrazek

[ Dodano: 2009-03-28, 10:55 ]
coś mi te fotki dziwnie wkleiło :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
edulita

28 mar 2009, 12:00

Witam wczoraj coś mi się działo z netem
Już pisze co gina - zbadał mnie i obejrzał na wszystkie strony zrobił mi usg na którym widziałam jak moja kruszynka cała i zdrowa figluje sobie na całego macha nóżkami i rączkami :-D obejrzał na usg dokładnie łożysko i okazało się że wszystko git :-) kamień spadł mi z serca. Powiedział że te plamienia często niektóre kobiety maja długo w ciąży zawsze przy spodziewanej miesiączce :-) . Uspokoił mnie i powiedział żebym na siebie uważała i dbała o siebie i ile tylko moge żebym odpoczywała. To tyle z zaleceń :-) USG to z nagraniem przełożył mi na 3 kwietnia :-) zobaczymy sobie dokładnie maluszka i uwiecznimy te wspaniałe chwile :-) Na kase chorych w tym naszym gorzowskim szpialu to tylko można się nadenerwować bo nikt nic nie mówi i nic nie robi a ty kobieto lez i myśl sobie co się z Tobą i dzieckiem dzieje :ico_noniewiem:
Co do pieska to miał parowroze walczyliśmy o niego jeżdziliśmy do weterynarza dwa razy dziennie na leki i w ciągu dnia podawałam mu kroplówki w domu :ico_placzek: walczył biedulek ale nie dał rady :ico_placzek: teraz nie wolno nam brać przez rok szczeniaczka bo wirus parowi.. utrzymuje się mniej wiecej tyle czsu więc już się wstrzymamy i jak przeprowadzimy się do domku to wtedy pomyślimy o piesku dla dzieci.
U nas piekna wiosenna pogoda :-)
Isia - jak nadal boli to skonsultuj z ginem
asika82, - czekam na fotki :-)
magduś81, - jak najbardziej dobrze wystarczątylko te właściwe objawy ciążowe
Sabcia, - u mnie z uczuciem ciężkości to czasami czuje się lekka jak motylek a czasami ciężka jak świnka :-)
Życze wam dobrego samopoczucia i wiosennych nastroji

[ Dodano: 2009-03-28, 11:08 ]
A i prawdopodobnie bede miała zmiane terminu porodu - zobaczymy na kolejnym usg bo cos ta moja dzidzia duża :-) na początku się ukrywała a teraz wyrosła :ico_haha_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”