leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2009, 13:36

Mnie to będzie dzidzia musiała dosć mocno zdzielić kulaską,żebym uwierzyła ze to na pewno ona.Bo inaczej to pewnie będę myślała ze to praca jelit a nie mój groszek.
tez tak myslalam ze nie bede wiedziala co to :ico_haha_01:
ale prawie od samego poczatku mialam przeczucie ze to sa wlasnie ruchy malenstwa, teraz jestem juz pewna :ico_brawa_01: :ico_oczko:
Ja chodzę od samego początku do Medicovera,czyli to nie jest z NFZ.Ginka mi powiedziała ze czesciej niż 3 razy USG nie ma sensu robić
troche dziwnie, no niby te 3 usg w ciazy powinny byc ale z tego co wiem to wiekszosc lekarzy(tymbardziej prywatnie) robi czesciej :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-07-30, 13:38 ]
teraz sobie uswiadomilam ze tutaj wogole nie badaja ginekologicznie :ico_olaboga:
ciekawe jak bedzie sprawdzala stan mojej szyjki :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-07-30, 13:39 ]
dobra przestalo padac
ubieram si ei ide do sklepu bo na cos mam ochote, tylko jeszcze nie wiem na co :ico_noniewiem:
no ale na pewno na cos czego w domu nie mam :ico_haha_01: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lip 2009, 13:43

troche dziwnie, no niby te 3 usg w ciazy powinny byc ale z tego co wiem to wiekszosc lekarzy(tymbardziej prywatnie) robi czesciej :ico_noniewiem:
No dziwnie właśnie,ale ja do tej pory już miałam i tak 4 razy robione.2x w szpitalu,raz w Medicover i raz dzięki uprzejmości koleżanki z pracy męza ze szpitala :D Więc spoko,jak bym się uparła to mogłabym mieć czesciej,tylko czy na pewno jest to konieczne?
tez tak myslalam ze nie bede wiedziala co to :ico_haha_01:
ale prawie od samego poczatku mialam przeczucie ze to sa wlasnie ruchy malenstwa, teraz jestem juz pewna :ico_brawa_01: :ico_oczko:
Super,w takim razie od końca przyszłego zaczynam się bardziej skupiać na brzuszku,to może poczuje jakieś małe szturchnięcie (ale nie sądzę by to było tak wcześnie).i tak bede się cieszyć jak jeszcze przed 18-19 tyg cos poczuję
Ostatnio zmieniony 30 lip 2009, 13:52 przez geheimnis, łącznie zmieniany 2 razy.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2009, 13:46

jak bym się uparła to mogłabym mieć czesciej,tylko czy na pewno jest to konieczne?
no wlasnie :ico_noniewiem:
kiedys wogole usg nie bylo i bylo ok :ico_noniewiem: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lip 2009, 13:51

kiedys wogole usg nie bylo i bylo ok :ico_noniewiem: :ico_oczko:
Ano własnie,choć w dzisiejszych czasach nie wyobrażam sobie bym nie miała w ogóle USG robionego.Ale to tylko po to by wiedzieć że dzidzia zdrowa i już.nie czuję potrzeby chodzenia na to badanie,tylko po to by sobie dziecko pooglądać.Przecież nie po to się to tak na prawdę robi

lilo

30 lip 2009, 13:52

kiedys wogole usg nie bylo i bylo ok
No właśnie - moja babcia 2 razy rodziła bliźniaki i dwa razy to była dla niej niespodzianka że po pierwszym jeszcze coś się pcha na świat :ico_oczko:

geheimnis, mi się wydaje że przy każdej wizycie powinni teraz słuchać serducha. Bynajmniej w pierwszej ciąży, a chodziłam do zwykłej przychodni rejonowej zawsze słuchaliśmy. Bo w sumie jak inaczej może sprawdzić czy z dzieckiem wszystko OK??? Zawsze miałam ważenie, ciśnienie i słuchanie serduszka. A USG przepisowo 3 razy.
Teraz chodzę prywatnie ale nie sądzę że będzie mi za każdym razem robił USG. Pewnie że fajnie pooglądać malucha ale jeśli to nie jest konieczne to wystarczy mi że zacznie kopać :ico_oczko: A moje kurcze coś leniwe, a liczyłam że wcześniej poczuję w tej ciąży :ico_placzek:

leona gratuluję więc kopniaczków - niech sobie chłop nie żałuje :ico_oczko:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2009, 13:54

nie czuję potrzeby chodzenia na to badanie,tylko po to by sobie dziecko pooglądać.Przecież nie po to się to tak na prawdę robi
no ja tez nie po to chodze by ogladac malenstwo, w sumie ja sobie moge poogladac :ico_haha_01: ale lekarz w miedzyczasie sprawdza czy wszystko z dzidzia ok :-) :ico_oczko: czy serduszko prawidlowo bije, czy maluch rosnie :ico_oczko:

dobra zmykam

do pozniej :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lip 2009, 14:00

No właśnie - moja babcia 2 razy rodziła bliźniaki i dwa razy to była dla niej niespodzianka że po pierwszym jeszcze coś się pcha na świat :ico_oczko:
Wow,no to nieźle.I to 2 razy trafiły się bliźniaki :ico_szoking:
Zawsze miałam ważenie, ciśnienie i słuchanie serduszka. A USG przepisowo 3 razy.
No ja przed każdą wizytą u ginekologa,najpierw mam obowiazek odwiedzić położną w pokoju obok.Ona mnie waży i mierzy ciśnienie.Tak było do tej pory.Może więc tym razem będzie sprawdzać też serducho ??? Czas pokaże
Pewnie że fajnie pooglądać malucha ale jeśli to nie jest konieczne to wystarczy mi że zacznie kopać :ico_oczko:
No mi się wydaje że to w zupełności wystarczy,jeśli każdego dnia dostaniesz kopa od dzidzi to wiadomo że u niej wszystko ok.
A moje kurcze coś leniwe, a liczyłam że wcześniej poczuję w tej ciąży :ico_placzek:
Pewnie niedługo poczujesz.W drugiej ciaży,jak już wiesz jak to ma wyglądać to jesteś bardziej wyczulona,więc pewnie już niedługo dzidzia da o sobie znać.
Ja to mam gorzej,bo ja nie mam pojecia jak to ma w ogóle wygladać więc przede mna wiecej czekania.Zwyklego muśnięcia nie poczuję,ja to potrzenuję kopa jak ta lala.
Pa leona.

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

30 lip 2009, 14:08

geheimnis ja też w Medi (Ochota) u dr Strojeckiej, ciekawe czy nasi mężowie się znają bo mój pracował z 5 lat w medi :)

Serducho było sluchane miesiąc temu przy ostatnim badaniu ginek. teraz czekam na usg do25 sierpnia (miałam już 3 robione)

lecę teraz na zakupy bo mama się niecierpliwi że przyjechałam i od razu do kompa :)

geheimnis też wsłuchuje się w brzuszek i czekam na kopniaczka :-)

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2009, 15:24

moja babcia 2 razy rodziła bliźniaki i dwa razy to była dla niej niespodzianka że po pierwszym jeszcze coś się pcha na świat
no niezle :ico_szoking: :-D :ico_oczko:

ja juz wrocilam ze sklepu
kupilam sobie owocow :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lip 2009, 16:36

geheimnis ja też w Medi (Ochota) u dr Strojeckiej, ciekawe czy nasi mężowie się znają bo mój pracował z 5 lat w medi :)
No nie sądzę by się znali.Ja mieszkam w Łodzi.Mój mężulek byl tylko raz w Warszawie na jakimś szkoleniu.Ale praca w Medi nie jest jego głowną,on tam sobie tylko dorabia,no i żeby była zniżka na abonamencik.Pracuje tam tylko w te dni kiedy w szpitalu na tych swoich 2 etatach ma wolne.
Serducho było sluchane miesiąc temu przy ostatnim badaniu ginek
No ja miesiąc temu miałam robione USG więc może teraz mi będą sprawdzać to serduszko.Jejku poczułabym się spokojniej.
geheimnis też wsłuchuje się w brzuszek i czekam na kopniaczka :-)
Ty to jesteś już na takim etapie ciąży że masz podstawy by się wsłuchiwać.Ja zacznę dopiero się koncentrować za tydzień-półtora to najwcześniej.Choć pewnie to i tak będzie za wcześnie.Choć słyszalam ze szczupłe dziewczyny szybko zaczynają czuć dziecko.Ja jestem wręcz chuda...no może byłam chuda :ico_oczko: (mam ksywkę patyczak :ico_zly: ) więc moze załapię się na kopniaczka wcześniej.Dobra, konczę już te gdybanie.Czas pokaże jak to ze mną będzie.

[ Dodano: 2009-07-30, 16:52 ]
A w ogóle to się wściekłam dzisiaj,bo podczas obiadu wypadła mi plomba z zęba.Na szczęście nic nie boli,ale wizytę u dentysty mam wyznaczoną dopiero na 11 sierpnia.jeszczę się zorientuję u mojego osiedlowego dentysty,może on mnie przyjmie wcześniej.Najgorsze że teraz jest okres wakacyjny,może być więc ciężko.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”