szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

Re: Jesień mamy wita 2013

30 maja 2013, 12:26

lekarka mimówiła żebym sobie do tej glukozy wcisneła pół cytryny , nie wpływa to na wynik a poprawia smak
Ponoć poprawia i można to robić.Ja osobiście nie próbowałam.
Z pomiarów główki wyszło że to 19 tydz.i 5 dni z kości udowej 19 i 2 dni
U mnie tez nie zawszy wychodziło i wychodzi dokładnie tak jak powinno ale to też maszyna może się lekko mylić i każde dziecko rozwija sie w innym tempie.

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 maja 2013, 19:32

Cześć.
My wczoraj po wizytach, u mnie ok, malutka już wcale nie malutka 550g i z USG 22i3dni a z miesiączki 22i5dni (stan na wczoraj). Poza tym 100% zdrowa i na 300% dziewczynka. Pola ma zlecone koleje badanie moczu, znowu furagina i w piątek po analizie moczu wizyta w celu ustalenia czy włączamy antybiotyk.
Dzisiaj byliśmy na procesji, potem u znajomych i u rodziców - dzień szybko nam minął.

Też mam zleconą glukozę 75g od razu nie wiem jak ją wypiję, chociąż z Polą nawet gładko poszło (była cytrynka do tego).

Lala to malutka rozbieżność, chyba w większości są jakieś :-)

Tibby dzięki wpadnę :-)

Jenny dobrze wiedzieć, że u Ciebie ok :-) Imię już wybrałaś niuni?Jak wyszła ci morfologia, że musisz zastrzyki brać? Ja bardzo poprawiłam wyniki domową kaszanką.

Leona jak minął dzień?

Małgorzatkaspryciara z Ciebie z tymi badaniami :-) Jak dzieciaczki? Zdrowe?

Szkieletorekpogoda niepewna teraz jak nie wiem co. A te truskawki to wasze dodatkowe dochody, czy główne źródło utrzymania?

szkieletorek

30 maja 2013, 20:12

A te truskawki to wasze dodatkowe dochody, czy główne źródło utrzymania?
Na szczęście dodatkowe dochody .Mąż pracuje w firmie niedaleko naszego domu codziennie po 8 godz a po pracy zajmuje się truskawkami.

U nas około 16 przeszła straszna burza. Ciemno jak o 22 w nocy ,wiatr ze drzewa do ziemi się uginały a deszczu co nie miara. Ale nie trwało to jakoś bardzo długo.
Moja niunia ma biegunkę.Nie wiem czy to jakiś wirus czy na ząbka który się przebija ale to już 2 lub 3 dzień,dziś było już to bardzo częste i podałam jej smecta ,tylko jeden raz bo wole spróbować domowych sposobów. Ugotowałam jej marchwiankę z ryżem oraz jabłka ugotowane.I od południa nie było kupki rzadkiej.Wieczorem była jednak ale już taka bardziej zbita więc jest nadzieja. Tylko nie wiem jak długo mam trzymać ja na tej diecie,bo nic innego jej nie daje i do picia ciepła herbata gorzka.

Awatar użytkownika
jenny1983

30 maja 2013, 20:31

Spinka moja morfologia przy braniu żelaza i witamin była 9,3, ale mam nadzieję, że po serii 10 zastrzyków poprawi się. Imię nadal niewybrane, narazie skupiamy się nad wyborem paneli, koloru ścian do pokoi :-)

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2013, 20:56

Spinka super ze u maluszka wszystko ok :ico_brawa_01: masz jakas fotke??

Szkieletorek a moze corcia za duzo truskawek pojadla?? Marcela czasami tako czysci jak zje za duzo owocow w ciagu dnia

Jenny super ze juz klucze odebrane :ico_brawa_01: trzymam kciuki za lepsze wyniki krwi :ico_oczko:

Ja od jakis dwoch tyg lykam zelazo ale wsumie wtedy kiedy mi sie przypomni :ico_haha_01: :ico_wstydzioch:
Zobaczymy jakie wyniki bede miala 18ego

U nas dzien ok, po przedszkolu i obiedzie poszlismy oczywiscie na dzialke, odwiedzila nas kolezanka z synkiem troche starszym od Marcela, ale chlopaki jakos nie mieli ochote na wspolna zabawe, temu starszemu zaraz zaczelo sie nudzic i chcial do domu, tak wiec oni poszli a my jeszcze zostalismy, pogralismy sobie w pilke :ico_oczko:

Teraz Marcek w lozku ale jeszcze uklada sobie samochodziki

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 maja 2013, 07:09

Hej ja zaraz do pracy - a nie chce mi się dzisiaj przeokrutnie.

Szkieletorek jak Pola miała biegunki ja ratowałam się kaszką ryżową owocową ale taką bez mleka na wodzie robioną, pomagało zawsze a dietka to do unormowania kupki, ale jak się biegunka przedłużą to warto zajrzeć do pediatry, żeby się Lila nie odwodniła.

Leona ja się bardziej na tej mojej wiosce nudzę, niż Ty w obcym kraju. Zdjęcia brak, bo artystka nie dość, że plecami centralnie się obruciła, to jeszcze nogi szeroko i się zaklinowała :ico_haha_01: Gin się śmiał, że aparat niezły z niej :-) A ja zapomniałam o skierowanie czy zaświadczenie do szkoły rodzenia, i o porodzie porozmawiać.

Jennymorfologia faktycznie słabiutka, ale zastrzyki pomogą i jak masz kaszankę domową to polecam. Zasypuj nas zdjęciami mieszkanka, miła część pracy przed Tobą, a jaka niespodzianka później, 2w1 dzidziuś i nowy domek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Stawiam :ico_tort: za skończony 23 tydzień :-)

szkieletorek

31 maja 2013, 08:53

W nocy nie było kupki.Rano zrobiła nie taka bardzo rzadka bo miała sporo zbitych kawałków ale to chyba jeszcze nie jest to co ma byc. Maz kupił mi suszone jagody to zrobię jej piciu i może kisiel z jagód bo czytałam że też można.

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 maja 2013, 18:39

Szkieletorku jak córcia ? Lepiej?

Jennywidziałam Twój brzusio - śliczny :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
edulita

31 maja 2013, 20:13

Witam
spinka - :ico_brawa_01: niunia zdrowa i duża :ico_brawa_01: oby Polci wyniki wyszły ok :ico_sorki:
Gratki za kolejny tydzień
szkieletorek - dobrze że u córci poprawa niech dużo pije i tartego jabłuszka jej podaj ma działanie ściągające, jagody też bardzo dobre więc myślę że pomogą i już będzie ok :ico_sorki:
zazdroszcze ci tych truskawek lubie jeśc i robić przy truskawach :-)
jenny - super że gniazdko przygotowujecie :ico_brawa_01: w sam raz wszystko nowe dla was i niuni :ico_brawa_01: dzielnie znoś zastrzyki oby wyniki się poprawiły po kuracji
Ja wyprawkę już kompletuje - mam już 10 par bodziaków na długi 10 na krótki takich na sam początek 4 pajace, śpioszki i kaftaniki musze jeszcze kołyskę kupić i wózek, pieluchy tetrowe i takie tam drobiazgi oczywiście uzupełnić garderobę :-) po dziewczynkach wszystkiego się pozbyłam porozdawałam znajomym i rodzinie ale na odzyskanie marne szanse - nie planowałam już więcej dzieci :ico_noniewiem: mam fotelik z bazą po dziewczynach, karuzelkę do łóżeczka, laktatory, wanienkę i wiadro kąpielowe no i kilka najcudniejszych 30 letnich sukienek jeszcze po mnie :ico_haha_01: ale tego to niuniowi nie założe :-)
lala - :ico_brawa_01: za ruchy a zaraz i kopniaczki będą

Ja dziś dostałam skurczy(tzn. dwa takie porządne były ) i troche bolał mnie krzyż wziełam dwie nospy i zasnełam po godzince - teraz już przeszło ale boje się aby nie było powtórki z rozrywki :ico_placzek: mam nadzieje że to tylko jednorazowy incydent :ico_noniewiem: jestem przecież w 27 tc tak jak przy Idzie :ico_noniewiem:

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 maja 2013, 20:21

Cześć.
My wczoraj po wizytach, u mnie ok, malutka już wcale nie malutka 550g i z USG 22i3dni a z miesiączki 22i5dni (stan na wczoraj). Poza tym 100% zdrowa i na 300% dziewczynka. Pola ma zlecone koleje badanie moczu, znowu furagina i w piątek po analizie moczu wizyta w celu ustalenia czy włączamy antybiotyk.
Dzisiaj byliśmy na procesji, potem u znajomych i u rodziców - dzień szybko nam minął.

Małgorzatkaspryciara z Ciebie z tymi badaniami :-) Jak dzieciaczki? Zdrowe?

O super! Dobrze, że malutka zdrowa! Gratki za kolejny tydzień!
Ja od poniedziałku już na L4.

Zdrówka dla starszej córci!

U mnie dzieci zdrowe :ico_sorki: na razie i oby tak zostało :-D

JENNY, teraz całe skupienie na mieszkaniu :-) Fajny czas!
Oszczędzaj się, buziaki!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”