Awatar użytkownika
iwona83
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2008, 15:11

No wlasnie mialam pisac ze jeszcze Mirus ma dzisiaj swieto wiec wszystkiego najlepszego dla Mirusia :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

a ja dzisiaj od rana :ico_duzepranko: :ico_prasowanko: :ico_pranko: :ico_odkurzanie: wieczorem mam dostac gosci i tak latam cale szczescie ze majka do 10 lezala w lozeczku wiec troche porobilam jak sobie lezala pozniej poszlismy na zakupy wracalysmy z wrzaskiem cos ostatnio majka nie chce w wozku siedziec tylko by chciala zeby na rece ja wziasc nie wiem zkad sie tego nauczyla bo ja jej nigdy nie wyciagalam z wozka jak bylysmy na spacerku jak wrocilam to ugotowalam obiadek i skonczylam sprzatac nakarmilam majeczke i teraz spi ciekawe do ktorej

dziekuje wszystkim za zyczenia

mariola
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

05 kwie 2008, 15:15

No własnie Mirusiu wszystkiego najlepszego :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki:

Awatar użytkownika
CleoShe
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 kwie 2008, 17:41

iwona83 pisze:wracalysmy z wrzaskiem cos ostatnio majka nie chce w wozku siedziec tylko by chciala zeby na rece ja wziasc

Norbert jest taki sam. Tylko Ty już Majkę w spacerowym wózku wozisz a ja Norberta jeszcze w gondoli i wydaje mi się, że jemu znudziło się już patrzenie w budę czy w sufit.. bo nie śpi mi już cały czas jak jesteśmy na dworze. Niebawem i my założymy spacerówkę na wózek. Niech się tylko ciepło zrobi bo dziś niestety mżawka u nas.

Dla Mirusia zatem także życzonka :ico_tort: !!!

robak
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

05 kwie 2008, 18:14

witam babeczki:))
dostalam wiadomosc od iwonki i znalazlam was:)))
teraz bedziemy w kontakcie fajnie ze nadal mozemy sie kontaktowac choc czasu niewiele teraz wolnego:))
jak bede miala chwilke napewno wkleje foto Naszej Saruni:))
pozdrawiam:)

[ Dodano: 2008-04-05, 18:20 ]
a i moze korzystajac z okazji skrobne co nieco:)
u nas wszystko gra oprocz tego ze mala nauczylam na rekach noszenia i w dzien jest nieciekawie choc i tak juz pomalu jest coraz lepiej bo mala zaczyna sie interesowac matą i takie tam :) caly czas na cycu choc byly 2 kryzysy laktacyjne ale juz ok, teraz mamy troche problem z kupa bo robi raz na 3 dni i z wielkim bolem i placzem i czesto musze jejpomagac ale pewnie spowodowane jest to tym ze zaczynam wszystko jesc i musi sie biedna przestawic. Niunia jest skora zdjeta z taty:))
widze ze Wasze Skarby tez piekne i juz takie duze,super ostatnio weszlam na zdjecia brzuszkow naszych fajnie popatrzec i poczytac jak nie moglysmy sie doczekac rozwiazania, pozdrawiam Was wszystkie jak tylko znajde chwilkebede zagladac:*

[ Dodano: 2008-04-05, 18:26 ]
a ze snem u nas jeszcze dosc nieustabilizowanie , sara raz przesypia 7 godz a raz wstaje co 2-3 i tak przez cala noc, czy dobrze przeczytalam ze juz dajecie iwonko kaszki??ty to okbo Maja z poczatku grudnia a reszta dziewczyn?? a te soczki jablkowe to niby od 4 miesiaca ale jak skoczny 4 czy jak moja sara weszla w 4 to juz moge??

Awatar użytkownika
Goonia
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

05 kwie 2008, 18:34

Hej, hej!!!!
Wszystkiego najlepszego dla Majeczki i Mirusia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: My z Karolkiem jeszcze raz dziękujemy za życzonka :-D
Witam nową kobietkę Tagar :-) Fajnie, że się przyłączyłaś.
CleoShe pisze:Coś była mowa o chusteczkach.. Ja wcześniej miałam Pampersa, potem Johnsona, a teraz Huggies, ale te huggiesy są według mnie beznadziejne - rwą się i zostawiają takie zacierki na pupce małego :ico_noniewiem:

Jestem w szoku :ico_szoking: Jakich używałaś tych huggisów, może jakichś innych ... ja używam tych z aloesem i są grubiutkie, przez co super zbierają nawet przyschnięte kupki i wcale się nie rwią :ico_szoking: Wiekszość chusteczek po prostu ślizga się po pupie i wcale dobrze nie zbiera, albo jest zbyt mokra.
Te pieluszki o których Wam pisałam, jest ich w pace 56.
Pinko załatwiliśmy sprawę inaczej :-) Okazało się, że nasza kumpela ma taką samą matę i jej już nie używa, bo Szymek już za "stary" i nam pożyczyła :-) Dzięki za dobre chęci. Kochana jesteś :-D
Jola super fotki dzieciaczków, a Miruś :-) przesłodki :-)
Znowu zapomniałam, co jeszcze miałam napisać, muszę Was poczytać od nowa :-) Oj mój menio coś marudzi....muszę znikać.pa!!!

Awatar użytkownika
Tagar
Mistrz pióra
Mistrz pióra

05 kwie 2008, 19:51

Ja tez raz mialam chusteczki huggiesy i nigdy wiecej ich nie kupilam bo marne byly...
Widze ze wasze dzidzie sa starsze - no ale to jasne, bo moja z 30 stycznia.

Powiedzcie od kiedy dokladnie zaczynacie wprowadzac inne pokarmy?

Awatar użytkownika
kaska28
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

05 kwie 2008, 21:45

Witam i ja. Dopiero teraz bo byliśmy dzis na dwóch rodzinnych imprezach. Jednak Nadia chyba niezbyt dobrze się na nich czuła bo marudziła, a ledwo weszliśmy do domku to uśmiech od ucha do ucha. Cwaniara mała :ico_haha_01:

Najpierw ogromne życzonka dla naszej najstarszej Majeczki i dla Mirusia :-D

Jeśli chodzi o chusteczki to my używamy Nivea soft albo tych ciemniejszych. Natomiast chusteczki pampersa mi po prostu śmierdzą. Innych nie próbowałam.

Cleoshe ja mam podgrzewacz Canpol Babies. Ma trzy stopnie regulacji (trzy krpoeczki). Żeby utzrymywał mi teperaturę wody ustawiam między zero a pierwszą kropeczkę. Zajmuje to naprawdę dużo mniej czasu niż podgrzanie wody i mała nie zdąży się rozpłakac.

Witam Tagar, naszą nową stycznióweczkę i jej maluszka :ico_sorki: :ico_brawa_01: :-D
Moja Niusia skończyła niedawno 3 miesiące i masz rację że według tych opisów na kaszkach powinnam jeszcze poczekac z podaniem takich rzeczy. Jednak myślę że jeśli nic jej nie jest, nie ma zaparc ani żadnych bóli to chyba mogę jej to podawac. A soczek jabłkowy tylko pomaga jej zrobic kupkę, co jest dla mnie ważne bo Nadusia zawsze miała z tym problem.

Robak jak widzisz powyżej ja już podaję, ale według opisu powinno się je podac dopiero jak dzidzia ukończy 4 miesiące.

madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

05 kwie 2008, 22:30

hej

ja tezdopiero teraz, nie było dzisiaj czasu zeby usiasc spokojnie i cos napisac.

wszystkiego najlepszego dla Maji i Mirusia :ico_tort: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Tagar, Robak witajcie :ico_brawa_01:

Tagar moja niunia jest jak do tej pory bardzo spokojna, mało ja słychac, czasami jakby w domu dziecka nie było,dzisiaj przyszła w odwiedziny moja kolezanka, ma córeczke 3 miesiace młodsza od Patryka, to była w szoku ze az taka spokojniutka, lezała sobie w bujaczku i nispodziewanie zasneła :-) ja sie bardzo ciesze ze tak jest bo ma,m duzo czasu dla starszego dziecka :-)

a to zdjecie z dzisiaj :-)
Niedawno robione przed kąpielą
Obrazek
Obrazek
a tutaj Patryś obcinał tatę, strasznie był przejety :-)
Obrazek

sabi_k77
Maniak forumowy
Maniak forumowy

05 kwie 2008, 23:33

:ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: dla Mirusia
Madziarka, Martynka jest przecudna :ico_brawa_01: ,a te jej włoski!,no nie mogę się napatrzeć :-) .A z Patryka niezły fryzjer rośnie :ico_oczko:
Bylismy dziś u teściów,wizyta nie należała do udanych,scięłam się z teściem, a Maja znowu wrzeszczała,tak jak ostatnio u kuzynki.Nie wiem co się z nią dzieje,bo już nieraz z nią byliśmy u rodziny czy znajomych i nigdy nic się nie działo,a teraz takie jaja,tyle że dzisiaj uspokajał ją tylko cyc,więc prawie cały czas spędziłyśmy sobie w innym pokoju,podrzemałysmy sobie trochę przynajmniej :ico_oczko: A z teściem poszło mi o temperaturę w mieszkaniu,oni tam mają strasznie gorąco,nie dość,że mieszkanie maleńkie to jeszcze kaloryfery na full,a na zewnątrz nie ma wcale zimno.My w mieszkaniu mamy 20 stopni,od początku taką tempereturę utrzymujemy,bo nie chcę dziecka przegrzewać,przynajmniej na dwór spocona nie wychodzi,a i oddycha się o wiele lepiej chłodniejszym powietrzem,ale gadaj tu z takim :ico_zly:Młoda była spocona,musiałam ją wyrozbierać,ten gorąc pewnie też jej dokuczał.Teściu stwierdził,że przesadzamy,a ja już miałam powiedzieć,że w takim razie z Mają tam przyjeżdżać nie będę,ale ugryzłam się w język,bo szkoda nerwów na takiego typa :ico_puknij:

Awatar użytkownika
CleoShe
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2008, 00:15

robak pisze:czy dobrze przeczytalam ze juz dajecie iwonko kaszki??ty to okbo Maja z poczatku grudnia a reszta dziewczyn?? a te soczki jablkowe to niby od 4 miesiaca ale jak skoczny 4 czy jak moja sara weszla w 4 to juz moge??

Mój szkrab z trzeciego tygodnia grudnia :ico_haha_01: Za 2 tyg skończy 4 miesiące więc zacznie się wprowadzanie nowych pokarmów. Jak dotychczas Norbertowi od kilku dni dawałam mleczko z kaszką przed nocnym snem i raz spróbowałam podać troszkę marchewki i ostatnio jabłuszka. Nie było żadnych sensacji po tych eksperymentach.. nawet kupki były takie jak zawsze.
A od 4 miesiąca to jak wejdzie w 4, bo jak skończy 4 to będzie przecież już w 5 :ico_haha_01:

Goonia pisze:Jestem w szoku :ico_szoking: Jakich używałaś tych huggisów, może jakichś innych

Gosia, ja używam teraz tych zwykłych. Właśnie wiedziałam, że są grube i milutkie, ale te akurat rwą mi się przy wyjmowaniu z opakowania a jak wycieram Norbertowi pupkę to zostają takie zacierki z włókienek (pewnie przez to, że małemu zawsze smaruję pupkę wazelinką i przy przecieraniu pupki przyklejają się :ico_noniewiem: ). Dlatego bardziej jestem zadowolona z Pampersa i Johnsona. Tylko nie używałam jakichś z aloesem tylko takich zwykłych.

kaska28 pisze:Cleoshe ja mam podgrzewacz Canpol Babies. Ma trzy stopnie regulacji (trzy krpoeczki). Żeby utzrymywał mi teperaturę wody ustawiam między zero a pierwszą kropeczkę. Zajmuje to naprawdę dużo mniej czasu niż podgrzanie wody i mała nie zdąży się rozpłakac.

Kasiu, wczoraj wypróbowałam Twój sposób - jakoś nigdy na to nie wpadłam, że można tak temperaturę utrzymać :ico_puknij: Rzeczywiście szybciutko w nocy :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”