Awatar użytkownika
Aneta 30
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 gru 2007, 21:33

Monika fajnie ze udalo CI sie zrobic fajne zakupy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Torcik pyszny :-)
asiab nic sie nie martw mnie sie wydaje ze tez mi zaczyna stawiac sie brzusio mocno tylko nie wiem dlaczego mi ginka powiedziala ze to za wczesnie aby brzusio juz twardl :-)
zirafka, fajnie ze jestes nie uzywalam tego kremu wiec nie moge nic powiedziec :-) oj mnie sie tez wydaje ze jakos mi ciezej sie chodzi i szybciej sie mecze :ico_szoking:
Bylam na zakupach przedswiatecznych no juz duzo mam kupione bo nie wyobrazam sie stania w tych dlugich kolejkach :-D

Dona
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 gru 2007, 21:39

basia24, ja tez nie wiem, o co chodzi z tymi badaniami, takich nie miałam.

zirafka, mustela jest dosc droga, powyżej 80zł za chyba 200-250ml, moja siostra tego używała, nie wiem,czy przez całą ciążę, ale chyba to działa. Ja natomiast stosuję Krem na rozstępy Dax Cosmetics (20zł), na razie nic nie mam na brzuchu i piersiach. Chyba jednak wszystko zależy od naszych organizmów.

Awatar użytkownika
Madi
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

07 gru 2007, 22:41

basia24, nic się nie martw tymi badaniami na przeciwciała. Ja już miałam robione dwa razy. Robi je się wtedy, gdy występuje konflikt krwi, czyli wtedy gdy Ty masz RH- a Twój mąż RH+. Sprawdza się po prostu czy Twój organizm nie wytwarza przeciwciał wobec Twojego maluszka. W pierwszej ciąży to się raczej nigdy nie zdarza. A w drugiej rzadko, a i wtedy podaje się jakiś zastrzyk. To nic poważnego. Ja mam narazie wszystko ok. Jest duże prawdopodobieństwo że maluszek ma Twój odczynnik RH, a wtedy nie ma mowy o konflikcie :-)
Dona, mój wróci dopiero rano, bo firma zarezerwowała im cały zajazd, razem z noclegiem. Boże jak trzeba ufać facetom :ico_noniewiem: no, ale miłe smski pisze cały czas :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-12-07, 21:41 ]
aaaa... i to są badania z krwi :-)

[ Dodano: 2007-12-07, 21:43 ]
Używam Mustelli, droga ale najlepsza. Chociaż jak we wszystkim liczy się systematyczność.

Dona
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 gru 2007, 22:54

madi,twój to chociaz smski pisze, mój to pewnie zapomniał o całym swiecie :-D

monika83
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

07 gru 2007, 23:11

madi i dona to wam faceci zabalowali :ico_haha_01: :ico_brawa_01: ale i im czasami sie cos od zycia nalezy :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

08 gru 2007, 00:05

Ja natomiast stosuję Krem na rozstępy Dax Cosmetics (20zł), na razie nic nie mam na brzuchu i piersiach. Chyba jednak wszystko zależy od naszych organizmów.
Ja mam krem gerbera rez cos koło 20 zł i wydaje mi się tak jak Donie. Wszystko zależy od organizu i od skóry. Mi np w tamtej ciązy mimo, że sm,arowałam brzuch, piersi i uda porobiły się rozstępy na piersiach i udach a na brzusiu ani jednego.
to wam faceci zabalowali ale i im czasami sie cos od zycia nalezy
Oby nie za dużo :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 gru 2007, 10:12

Ale wczoraj wieczorkiem napisałyscie :ico_brawa_01: my bylismy u mojej siostry i pozno wrócilismy. Dzis mój synek zrobił mi pobudke od 5.30 szaleje jak nakrecony :ico_oczko:

Basiu dokładnie tak jak pisze Madi chodzi o przewciwciala w krwi ja tez miałam robione 3 tyg temu wszystko ok.

Mam nadzieje ze dzis bedzie lepszy dzień pogoda u nas wczoraj była okropna a dzis widze ze juz jest lepiej.
miłego dzionka :-)

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 gru 2007, 13:14

witajcie

zirafka ja używałam musteli i byłam z niej zadowolona

wyszło mi kilka rozstępów, ale uważam, że dlatego iż mam do nich predyspozycje i nie używałam balsamy systematycznie :ico_olaboga:

mój mąż rano wrócił

jutro jedziemy na chrzciny (mąż będzie chrzestnym :-) )

miłego weekendu Wam życzę

Dona
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 gru 2007, 13:33

Czesc :ico_ciezarowka: . Mój mężulek bardzo mnie zadziwił, bo wrócił po pierwszej. Ja za to miałam pobudkę i zasnęłam ok. trzeciej, przez co czuję się, jakbym też gdzies zabalowała. A mego lubego męczy potworny ból głowy, robie wszystko, zeby pomóc, zwłaszcza, ze na dzis zaplanowłam zakupy.

basia24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 gru 2007, 15:13

witam was kochane
jesli chodzi o te moje badania czyli PRZECIWCIALA to juz sie dowiedzialam o co chodzi,ze mnia i z mezem jest wszystko ok obydwoje mamy (RH +) tylko chodzi o to ze ja kiedys mialam tranfuzie krwi i pani doktor chce sprawdzic czy nie ma knfliktu miedzy mna na dzidziusiem i jak sie urodzi a powstal by taki konflikt wtedy musza podac mu przeciwciala. mnie tez nic sie nie chce bardzo szybko sie mecze,brzuszek mi wcale nie rosnie mam ciagle taki sam hahaha i co jeszcze moje malenstwo rusza sie sporo ale teraz te kopniaczki sa juz bardzo mocno,pozdrawiam was serdeczenie i zycze udanego weekendu.
Acha co do stawiania sie macicy to ja tez tak mam ale jest to rownomierne z bardzo mocnmi ruchami mojej coreczki lekarka mowila ze jesli nie sa one regularne i jest ich mniej niz 5 w ciagu dnia to jest ok :-) :ico_ciezarowka:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”