Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

25 lis 2008, 14:14

Witam z doskoku :-) Ale u mnie inaaczej sie nie da ja mam w domu dwa maluchy do obrobienia i n ie zawsze czasu na pisanie starcvzy ale czytam namietnie :-) Zdjecia dzieciakow super.Jakie silne te wasze dziewczyny :ico_brawa_01: Moja podnosi glowe wsumie terz dosc wysoko a jak jej nie wychodzi to warczy :-D U nas szczepienie dopiero w przyszlym tygodniu wiec i wtedy dowiem sie ile mala wazy.Pewno sporo bo czasami to i co 2 godziny domaga sie jedzenia :-) A ja wczoraj walczylam z katarem i na szczescie 1:0 dla mnie katar zarzegnany :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-11-25, 13:16 ]
A i znajac mnie pewno jutro czasu braknie wiec stawiam :ico_tort: dla wszystkich bo jutro 3 miesiace moja Jula konczy :-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lis 2008, 14:38

witaj Szkrabku - milo, ze zagladasz... no i dla Juleczki z okazji jutra :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

[ Dodano: 2008-11-25, 14:45 ]
eeejjj, moja Zuzia zjadla przed chwila 210 ml :ico_olaboga: :ico_olaboga:

zrobilam jej 120 ml jak zawsze, a potem jej 3 razy dorabialm po 30 ml :ico_olaboga: :ico_olaboga:

to nasz rekord jak narazie... oł jeeea :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-11-25, 14:48 ]
moze to dzieki nowym metodom karmienia wprowadzonym po przeczytaniu "jezyka niemowlat" (tzn. nie przeczytalam jeszcze calej ksiazki)

zaczelismy karmic Zuzie tylko w jednym miejscu, w sypialni... wczesniej karmilam ja tam, gdzie bylo wygodniej, nieraz w duzym pokoju, nieraz w sypialni...

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lis 2008, 16:09

Gie, :ico_brawa_01: dla Zuzi :-)

ja tez czytam te ksiazke i tez zaczynam bardziej swiadomie zauwazac to, co sie dzieje z malym, pamietam, ze kiedys godzine po jedzeniu maly ni z tego, ni z owego zaczynal wyc.. no, a my nie wiedzielismy o co chodzi i bach, butla, bo pewnie jest glodny... a teraz, jak tak to czytam i patrze wstecz, to widze, ze on wcale glodny nie byl, tylko po prostu zmeczony :ico_noniewiem:

teraz pojadl, pobawil sie (okres aktywnosci) przez ok 30 min i kima :-)

nie wiem tylko, czemu autorka nazywa bujaczki "diabelskimi wynalazkami" :ico_puknij: ale poza tym, w wielu kwestiach sie z nia zgadzam :-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lis 2008, 16:18

u nas jest to samo... po jedzonku aktywnosc ok. 30-50 min, a potem Mala sie robi marudna, ja ja buch do wyrka, wlaczam karuzelke, daje smoka i pieluche do przytulenia, ona od razu przyklada sobie ja do twarzy i spi :) ksiazka jest super...

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lis 2008, 16:21

Witam, my po wizycie, po szczepieniu. Nie było tak źle, Paulinka zapłakała tylko w momencie ukłucia, szybko ją przytuliłam i było po płaczu. Było też warzenie - szkrab waży 6400 :ico_brawa_01:

A.... i sprawdzała pani doktor dziąsełka i ma już spulchnione więc już niedługo może pojawi się pierwszy ząbek.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lis 2008, 16:22

Gie, teraz dopiero przeczytalam Twojego dlugiego poprzedniego posta (wczesniej nie widzialam, bo od razu mi ta strona wskoczyla) :ico_noniewiem:

my tez mamy hopla na punkcie slodkiego :/ codziennie po kolacji wcinamy jeszcze czekolade albo lody :-D
najlepsze jest jak ja ide po czekolade i pytam A. czy chce, a on (w przyplywie silnej woli) mowi "nie, bo jestem gruby"... no to ok, ja ide po czekolade, przynosze sobie, siadam obok niego, a ten mi ja zaczyna podkradac, jak tylko siegam po pilota, albo glowe odwracam! hehe

w ogole, czasami jak ide wczesniej spac, a A. zostaje przy kompie do pozna, to czesto cos podjada... ja wstaje rano, wchodze do salonu i zastaje papierki, opakowania po jedzeniu i okruszki dookola komputera :ico_olaboga:
a ten, jak sie obudzi, to mi mowi, ze to pewnie Jasper w nocy wyzarl pol lodowki :/

:-D

[ Dodano: 2008-11-25, 15:28 ]
Iwona H, wow, to Paulinka ladnie wazy :-) duza dziewczynka :-)

no to czekamy na pierwszy zabek na naszym watku :-) ciekawe kto bedzie ta szczesciara/szczesciarzem :-)

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lis 2008, 16:49

no a ja naoisalam dlugiego posta ale go nie ma na forum, nie wiem co się stało :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
nie bedę pisać drugi az tego samego :ico_zly:

Jeżeli chodzi o książkę to i ja czytaam ale jestem dopiero na 12 stronie.
Majka też jest dziś nie spokojna, może znajdę tam ciekawe rady :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Co do słodyczy to ja za przeproszeniem bym ię zesrała za ciasteczkami typu pieguski, delicje itp. Zawsze wtrąbie jedną paczkę i ja chcę schudnąć i chodzę na siłownię :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: ciekawe po co, jak zaraz po powrocie do domu zjadam paczkę ciastek
no i chipsy bardzo lubię :-)

[ Dodano: 2008-11-25, 15:50 ]
Iwona H, no to Paulinka rośnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Aaaa i lody np. tiramisu uwielbiam z dodakową bitą smietana taką w sprayu

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lis 2008, 17:19

ja tez uwielblam jezyki (wszystkie smaki) i delicje (tylko tradycyjne, pomaranczowe), ptasie mleczko (tylko Wedla waniliowe), wszelkiego rodzaju czekolady, batony i wafelki... :)

ale sobie temat wybralysmy...

[ Dodano: 2008-11-25, 16:20 ]
czemu autorka nazywa bujaczki "diabelskimi wynalazkami"
tez o tym myslalam... moze w dalszej czesci ksiazki bedzie jakies uzasadnienie...

[ Dodano: 2008-11-25, 16:53 ]
a tak moja mala zabawia sie gryzakami...

zdjecia sa robione telofonem, bo baterie do aparatu nadal sie laduja...

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2008-11-25, 17:09 ]
mam juz baterie, jjeeaa ;)

tak sie mala podnosi..., czesto w parze ida tez nozki...

Obrazek

nowy spiworek

Obrazek

tu ten granatowy w spadku

Obrazek

i komplecik dla synka kolezanki, ale na zdjeciu nie widac, ze spodenki i czpka sa sztruksowe...
:ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Obrazek

aaachhh, sie nawklejalam...

a wiecie, ze moja mala zaczyna sie powoli glosno smiac...? Wasze dzieci tez??

[ Dodano: 2008-11-25, 17:17 ]
aaaa i samolocik w wykonaniu Pana, Zuzia bardzo to lubi... :-D :-D :-D

Obrazek

Pan ciagle jej opowiada, ze jak troszke urosnie, to będzie z nim chodzila na łakę puszczac samoloty... :-D :ico_puknij:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lis 2008, 19:12

margarita83, no ja tez uwielbiam wszelkiego rodzaju ciasteczka, ciasta, lody, czekolady (biala!!!), wafle, wafelki, cukierki, karmelki, Jezuuu wszystko :-D
na szczescie za czipsami nie przepadam :-)

co do ksiazki, to dobijam powoli do setnej strony - bardzo wciaga i caly czas "znajduje tam" Jasperka, chyba bede troche madrzejsza, jak ja skoncze.

Gie, rozowy kombinezonik sliczny, tylko tak patrze na niego i widze, ze on nie ma "stopek", tzn. ma osobne buciki... nie macie tak, ze Wasze dzieci namietnie skopuja z siebie wszelkiego rodzaju skarpetki, szmaciane buciki itp.? bo u nas to jest na porzadku dziennym... dlatego staram sie wybierac ubranka, ktore maja te stopki (spioszki itp.)

komplecik dla synka kolezanki tez uroczy :-) mam sztruksowe ogroniczki (dla malego) z tej samej serii - poznaje po tym dinozaurze :ico_brawa_01:

a Zuzka to tak samo jak Majka - rozwija sie w ekspresowym tempie, moj synek jest jeszcze w tyle :/ teraz jest na etapie gardlowego gulgania, jeszcze w glos sie nie smieje, chociaz czasami zdarza mu sie takie wesole piskniecia.. wiecie o co chodzi.

samoloty w wykonaniu ojcow to chyba standard :-D moj tez "lata" Jasperkiem i podnosi go w dol i w gore, maly ma ucieche :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-11-25, 18:18 ]
Pan ciagle jej opowiada, ze jak troszke urosnie, to będzie z nim chodzila na łakę puszczac samoloty... :-D :ico_puknij:
moj A. sobie wymarzyl, ze bedzie zabieral Jasperka na ryby (kolejna pasja A.)
nie wiem tylko czemu mnie nie uwzglednia w swoich planach (poza obowiazkiem zrobienia im kanapek na wynos)!! :ico_zly:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lis 2008, 19:36

SHOO - no wlasnie pisalam wczesniej, ze ten zolty kombinezonik ma spodenki-spiochy, ale te nogawki maja takie gumki w kostkach i strasznie mi ciezko wlozyc malej stopki do tego :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: , dlatego ciesze sie, ze ten nowy ma "luzem..." Moja mala spi w wozku, wiec nie kopie, a zatem nie sciaga sobie skarpetek (butow <nie szmacianych>nie zakladamy, bo ogladalam w tv, ze nie ma to sensu, a pierwsze buciki nalezy kupic jak dziecko zaczyna chodzic), wiec nie bedzie chyba problemu z oddzielnymi stopkami w kombinezonie, I hope... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
jak mala ma faze aktywnosci, to wierzga nozkami i zdarza sie, ze wtedy skarpety jej spadaja...
chyba bede troche madrzejsza, jak ja skoncze.
mam nadzieje, ze ja tez :)

my sie zaraz szykujemy, bo na 19:00 do znajomych :)

ubiore Zuzie w nowy kombinezonik i cykne Wam fote :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ale zaraz potem musze go uprac, bo smierdzi takim sklepem i nowiscia, fuujj...

Ryby, to nie zajecie dla mnie, ani dla Pana - strasznie to nudne, moim zdaniem...
i nie martw sie - moj pan tez nie bierze mnie pod uwage w swoich przyszlosciowych "łąkowych" planach... bede miala wolne... ;) to "se" razem "posiedzim" na "forumie" :-D :-D :-D :-D :-D :-D

do potem, albo predzej - do jutra... Pan idzie do pracy, bo nie dostal juz zwolnienia, wiec jestem 3 dni o 5:30 do 18:30 z Zuzia i z psem :) No a co za tym idzie - z Wami :-)

[ Dodano: 2008-11-25, 18:40 ]
no to sija...

a nasze dzieciaczki juz wkrotce skoncza 4 miechy i wtedy zaszalejemy z nowym jedzonkiem - can't wait :)

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”