Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

04 sie 2009, 17:28

Shiva, piekna dziewczyneczka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

I gartuluje 6 miesiaca :ico_sorki:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

04 sie 2009, 17:43

Shiva super że wszystko dobrze :ico_brawa_01: trzymamy jeszcze kciuki za jutrzejszą wizytę.
Śliczne zdjęcie...rozmarzyłam się...niech ten czas szybciej leci :-)

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

04 sie 2009, 22:17

ja ide 18 na wizyte :-D

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sie 2009, 07:04

ja ide 18 na wizyte
ja tez :ico_oczko: a 25 usg... moze sie dowiem kogo skrywa moj brzuszek :ico_haha_01:
normalnie czuje sie juz jak na koncowkce ciazy...mam wielki brzuch,puchna mi nogi,bola plecy...masakra :ico_olaboga:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

05 sie 2009, 10:58

hej,
Shiva cudownie... 6 okienko... to naprawdę robi wrażenie. i zdjęcie.. cudownie. ja idę na badania 12 sierpnia. też będę robić usg 3d.
cały czas czekam na konkretne ruchy maleństwa. już tyle się naczytałam na ten temat... staram się nie martwić bo jednak te pierwsze ruchy można poczuć do 22 tygodnia. czasem mam wrażenie, że czuję już moje dziecko a nie wnętrzności..., ale zdarza się to na tyle rzadko, że nie mam pewności.
przedwczoraj wróciliśmy z festiwalu filmowego w Kazimierzu Dolnym, jutro jedziemy na śląska. Koncert U2 i offowy festiwal rockowy :ico_haha_02:
dobrze, że mam na to siły! :ico_haha_02:
dziewczyny smutno czytać o waszych skurczach.... uważajcie na siebie. i nie denerwujcie się bo to nie pomaga... .ja miałam tylko jeden taki wieczór z twardniejącym brzuchem i skurczami... byłam przerażona, ale to na szczęście tylko jeden wieczór.
dalej za to walczę z tarczycą. pogarsza mi się też kondycja żył w nogach. ja mam patologię żył i czasem dostaję zapalenia żył... to grozi zakrzepicą. i ostatnio zaczynają mnie nogi pobolewać. upały im nie pomagają, muszę o nie bardziej dbać... , ale większości środków nie można w ciąży stosować... .
u mnie dziś początek 21 tygodnia, także :ico_tort: dla wszystkich :ico_ciezarowka:
połowę mam za sobą... . czas szybko leci. chciałabym jak najszybciej wiedzieć czy z moją dzidzią wszystko ok... i cz jest chłopcem, czy dziewczynką... .
pozdrawiam Was gorąco i życzę zdrówka!!!

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

05 sie 2009, 12:08

meg brawa za 21 tydzień :)
życzę Ci udanego koncertu, uważaj na siebie w tłumie.
A z dzieckiem na pewno wszystko dobrze a 12 sierpnia nie daleko :-)

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 sie 2009, 12:48

Dzięki dziewczyny :-) Wprost nie mogę się napatrzeć na to moje maleństwo :579:

iw_rybka, dorotaczekolada, czekamy w takim razie do 18, mam nadzieje, że usłyszycie same dobre wieści :-D No a potem usg, oby dzidzie były łaskawe i pokazały się z najlepszej strony :ico_brawa_01:

meg, :ico_brawa_01: za skończony 20 tydzień, połowa już za Tobą :-)
Baw się dobrze. Uważaj na siebie na koncercie, no i dbaj o te swoje nogi! Trzymam kciuki, by bóle szybko minęły.
Zobaczysz, czas szybko mija i zanim się obejrzysz, a już będzie 12 i usg, będziesz miała pewność, że dzidzia jest zdrowa :ico_brawa_01:

Wizyta na 15, więc po powrocie dam znać co i jak z tym brzuchem i szyjką. Oby było dobrze :ico_sorki: :ico_sorki:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

05 sie 2009, 13:06

Shiva będzie wszystko dobrze..., Justynce jest tam dobrze u Ciebie w brzuszku... więc spieszyć się tak bardzo nie będzie :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-08-05, 13:09 ]
Shuva, czy usg miałaś nagrywane na płytkę?

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 sie 2009, 14:00

meg, tak, ale niestety nie całe badanie, tylko filmik 2,5 minuty ze zbliżeniem twarzy i jak rusz buzią i rączkami. Ale dobre i to :-D

[ Dodano: 2009-08-05, 17:19 ]
Tak więc jestem po wizycie. Załamka normalnie :ico_placzek: Szyjka ma długość 29 mm, a zgodnie z tym co mi powiedział lekarz, z reguły przy porodzie ma ok 25 mm. Dodatkowo na zewnątrz szyjka zamknięta, ale od środka już się otworzyła :ico_szoking: widziałam jak dzidzia tyłkiem na nią napiera :ico_olaboga: Lekarz zwiększył mi luteinę 2x2, a na twardnienie brzucha przypisał mi Cordafen. Niestety lek działa dodatkowo obniżając ciśnienie, które u mnie i tak jest niskie :ico_noniewiem: ale podobno ma też działanie rozkurczowe. Tak więc mam leżeć plackiem i mieć nadzieję, że wszystko się dobrze skończy :ico_sorki: :ico_sorki: Za 2 tygodnie do kontroli.

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

05 sie 2009, 17:36

ja dziś leże bo mnie znów pobolewa podbrzusze :ico_noniewiem:

macie fotke :-)
Obrazek

shiva no córcia śliczna :-D ;-)

meg trzymaj jak najczęściej w ciągu dnia nogi do góry żeby pomagać tym żyłom pracować ;-) musi być dobrze :-) staraj się nie przemęczać swoich nóżek :-) czyżbyś była fanką rockową? ;-)

shiva chyba jednak to jedzenie obiadów przy stole nie pomagało :( trzymam kciuki za ciebie i leż cały czas! dasz rade jeść na leżąco :-) ja jakoś daje ;-) a na tą skracającą się szyjke nie może założyć ci krążka czy czegoś takiego??

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”