Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 mar 2008, 21:32

wlasnie z miesem to najgorzej
czasem trafi sie na cos ladnego w markecia ale nieczesto

ale sie glodna zrobilam

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 mar 2008, 21:34

Hej - udało mi się dotrzec

Sikorko butki fajowe :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Heh a jak ja mam dobrać odpowiedni rozmiar Wiktorkowi ???

I pytankko - czy wasze maluchy jak chodzą wzdłuż łóżeczka czy kanapy to na palcach ? Bo mój jak baletnica :-D

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 mar 2008, 21:39

kamizela no Mili chodzi od palców na piety :-D

jagodka no własnie o to mi chodzi, ze to chyba taniej wyjdzie raz wydac wiecej niz codziennie, bo w sumie to sie wydaje tu 10 zł tu 20 zł i sie nazbiera..

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

06 mar 2008, 21:41

jagodka24, mięsa i wędliny w marketach nie kupuję nigdy. Jakoś nie mam zaufania.

kamizela, Ala wzdłuż mebli i tapczanu chodzi na paluszkach a w łóżeczku normalnie. :-D ale to ponoć dobrze że na paluszkach chodzą, nie będą miały płaskostopia

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 mar 2008, 21:43

a jesli chodzi o miesko i wedliny to nigdy nie kupiłam i nie mam zamiaru kupowac w supermarketach :ico_nienie: :ico_nienie: kto to wie co oni z tym robia..jak moja kumpela robiła kiedys w "pewnym" supermarkecie, to mi naopowiadała co nieco co robia z mięchem, lodami i innymi mrozonkami jak to przechowuja itp od razu sie odechciewa..

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

06 mar 2008, 21:43

ladybird23, nam na tygodniowe zakupy schodzi maksymalnie 100-110zł, no chyba że pieluchy młodej kupujemy to wtedy więcej.

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 mar 2008, 21:47

a jeszcze bratowa miała kiedys taka akcje, ze widziała jak sprzedawczyni jednej babce dawała mięcho spod lady, a innym z wystawy i jak doszło do niej, to on poprosiła tego mięsa spod lady - bo niby te było swieze - i baba zdebiala i nie chciała jej dac to poprosiła kierowniczke i od razu dostała swieze :-D

[ Dodano: 2008-03-06, 20:54 ]
no mi na same zakupy m-czne dla Mili idzie ok 300 zł :ico_noniewiem: no a wiadomo jak sie jedzie do supermarketu to czesto dokupuje sie tez innych nie koniecznie potrzebnych rzeczy..szczegolnie jesli jade z moim zmierzłym chłopem, ktoremu jak dziecku wszystko by sie przydało..

wogole dzis weszlismy na chwile porozgladac sie za marynarkami bo 29 idziemy na wesele i on nie ma co załozyc i przymierzył jedna - fakt fajna była - ale miała za długie rekawy i powiedziałam mu ze fajna ale nie kupie mu jej bo ma za długie rekawy i jak bedzie wygladac, to sie tak oburzył, ze moze ja to mamuska jego jestem co mu mowi jak sie ma ubierac, normalnie w :ico_szoking: zostałam, zawsze mu doradzałam a teraz taka szopka, juz sie nie odzywałam ale w nonono go mam, niech sie nastroi jak pajac..

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

06 mar 2008, 21:54

http://www.shoesforkids.co.uk/size3girls.htm
mozecie kuknac na te buciki...takie sa u nas dostepne....i nie wiem czy sie nadają...mysle o skorzanych....np. z Clarks'a???
i jaki rozmiar???

Lady ,robimy duze zakupy raz w tygodniu ,przewaznie w piatki bo tutaj w UK czesc pracodawcow placi tygodniowo i zawsze w piatek wiec tak jest latwiej i weikszosc ludzi tak robi zakupy...dzis np. bylismy wczesniej bo wszystko sie skonczylo ....no i tygodniowo dziele budzet...wychodzi ok.100f na tydzien na jedzonko i pieluchy razem :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 mar 2008, 21:56

Jestem znów na chwilkę...zacznę od najświeższych spraw...Karola zaraz obejrzę...
Glizdunia no wiesz...u nas tego się właśnie uczy...od pokoleń...hehehe, jaka jesteś duża, jaki masz kłopot itp...Hanka długo też nie miała chęci i już się śmiałam, że tępak rośnie, a tu z dnia na dzień chłonna wiedzy się zrobiła! no i babcia wymyśla...A potem ja wracam i muszę jak małpę trenować żeby nie zapomniała :ico_haha_01: do tego muszę wyśpiewywać mnóstwo piosenek..."my jesteśmy krasnoludki", "cztery zielone słonie", "jadą jadą misie" no i obowiązkowo "halo dziadku" :ico_haha_01:

Co do zakupów to ja już przetrenowałam wszelkie wersje...i żadna nei jest dobra! bo jak postanowiłam robić większe zakupy powiedzmy na miesiąc...to chemia ok, starczała nawet na dłużej, ale jedzonko szybko się "rozchodziło"...i bez sensu. Teraz kupujemy powiedzmy raz w tygodniu więcej wędliny i mrożę...żeby co ok.2dni było świeże...i tak mniej więcej J kupuje raz w tygodniu żarcie, czasem coś dokupujemy...I tak nie wiem, czy jest do końca ok, ale na pewno zakupy na dłuższy okres czasu się nie sprawdzają. Tygodniowe to jeszcze ok.

Idę znów doczytać poprzednie posty bo się pogubiłam...
A odbywam właśnie rozmowę z mężem...i nie jest lekko...

[ Dodano: 2008-03-06, 21:04 ]
Jeszcze chciałam napisać, że u mnie straszna pogoda i Lady bardzo Ci zazdroszczę słońca...u mnie wieje i leje...i śnieży...i nonono zbita, znów nie byłam na spacerze...

A co do spirali...to 1200zł to strasznie drogo...strasznie...ale w sumie przeliczając te tabsy co bierzesz, to chyba lepsza inwestycja...

Ok, lecę popatrzeć na gwiezdny cyrk...
I męczyć J rozmowami o życiu :-)

spokojnej nocki, buziaki!!!

Moje dziecko jest, w sumie było nieznośne, okropne i nie do wytrzymania...Moja mama już wysiadała...my też...w efekcie poszła spać prawie godzinę wcześniej niż zwykle. Nie wiem co jej było...ale było...oby jej przeszło przez noc, bo umrę...

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 mar 2008, 22:07

My mieszkamy z teściową więc co miesiąc dajemy jej określoną kwotę i ona przeznacza ją na opłaty i jedzenie. My raz w miesiącu jedziemy na zakupy - chemia, kosmetyki, rzeczy dla Wiktorka i pierdoły typu jogurty itp.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”