edzia29, no to się kuruj kochana!!!!!
A ja wczoraj przezyłam pierwszy alarm i odsiadke na izbie przyjęć, a było to tak:
Miałam przez cały dzień strasznie skaczące cisnienie no i zawysokie od 130/95 do 120/100 więc postanowiłam jak
Jola_85, poradziłaś zadzwonić do lekarza

, no i 21 wylondowałam z moim w szpitalu , bo lekarz powiedziała,że nie ma naco czekac tylko jechać. Gdy przyjechaliśmy wszystko wydawało sie ok położna wzieła mnie jako pierwsza do gabinetu , choć w poczekalni były jeszcze 2 osoby, połozyła mnie i podłączyła pod KTG i tak leżałam z 30 min, między czasie przyjeła kobiet której odeszły wody , ale pośpiechu z ich strony nie było wcale, potem po kolei zmierzyła mi ciśnieni 130/97 , wiec pobrała mi krew i mocz do badania i hasło czekamy na lekarza bo mają cesarskie ciecie . wiec czekaliśmy z mężem na korytażu , a kobieta której odeszły wody razem zemną

I wiecie co siedzialam tam do godziny 1 w nocy

4 godziny a babka zemną , wkoncu zjawiła sie pani doktur młoda suka młodsza odemnie, i pani bez wód i już z niezłym wkurw......i bólem została zbadana i odwieziona na patologie, potem ja zbadał mnie , zrobiła USG ,stwierdzila ze szyjka już krutka ale zamknieta więc tabletka na obniżenie ciśnienia recepta i do domu

Przyjechaliśmy to była 2 w nocy byłam tak potwornie zmeczona i wkurwio......

że dopiero wtedy mi ciśnienie skoczyło!!!!!! Masakra mówie wam
Teraz powiedziałam jade tam dopiero jak bede miała skurcze co 5 minut , chyba nawet jaki mi wody odejdą to wole czekac w domu a nie w poczekalni. Szok!!!

POLSKA słóżba zdrowia bo przeciesz jest strajk!!!!!!
[ Dodano: 2007-12-13, 10:43 ]
A dziś gdy zadzwoniłam do mojego lekarza to przeprosił mnie za zaistniałą sytuacje bo to młoda nadgorliwa , a wiadomo nie ma pieniedzy w szpitalach i dla tego pusciła mnie do domu. Kazał kontrolować ciśnienie brać piguły i duzo odpoczywać znowu!!!!!!!

I tyle. jutro jade do niego na wizyte. A jeszce baba mnie nstraszyła,że mam zamało wód płodowych i musze to kontrolować tylko ciekawe jak ??? Mam sobie korek wsadzic , czy pływak aby patrzec jaki jest poziom

Masakra. Całe szczeście dziś czuje sie ok.
Jola_85, a jak tam nasze Wiesiołki cos za bardzo nie działaja co , no mi to chyba choć troszk szyjka sie skruciła , ale czy to przez to
iwona83, my wszystkie z checią byśmy już do ciebie dołączyły , ale widac jeszcze nie nasza pora!!!!!