Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

08 gru 2007, 15:51

Witam ja oststnio tez mam strasznego lenia i nic mi sie nie chce i tez bardzo szybko się mecze i wiecie co ! nie mogę stać w kolejkach bo zaraz mi się słabo robi :ico_olaboga:
Co do tych przeciwcial to ja chyba nie będę miała robionych badań bo oboje z mężem mamy ARh- to chyba jest ok.
Macica też czasami mi sie stawia ale nie często tak np 2-3 razy dziennie to maks

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 gru 2007, 15:55

Witam was kochane.
No to ja juz zakupiłam Mustelle i będę czekac na efekty po porodzie :ico_oczko: O czywiście wiem, że wszystko zależy od systematyczności i od tego czy ktoś ma skłonności do rozstępów czy ich nie ma.
u mnie pogoda dziś całkiem znośna nie pada ale jest pochmurnie i co najważniejsze jest ciepło. A wczoraj 3 godziny spędziłam u fryzjera i myslałam, że jajko ziosę :ico_olaboga: Ale od razu mi się humor poprawił jak już wyszłam i miałam wszystko za soba a poszłam dlatego aby uniknąć tłoku przed świętami :ico_ciezarowka:
Bo jakby nie patrzył za 2 tyg. będziemy dziewczynki juz po świętach :ico_brawa_01: i bliżej do spotkania z naszymi pociechami.
Z mężem doszlismy jak na razie do takiego porozumienia, że nasz synek najprawdobodobniej :ico_haha_01: będzie miał na imię Mikołaj. Bo dzień św. Mikołaja kojarzy się ludziom z prezentami i radością a nam tak kojarzy sie nasz mały gapulek. :-D

Safaryn
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

08 gru 2007, 16:07

Hej, marcóweczki, długo nie pisałam, bo złapałam anginę! Musiałam brać Amoksycylinę przez co mam teraz jeszcze gorsze wyniki krwi. :ico_olaboga: Tyle, że na początku miałam anemię z powodu niskiej ilości żelaza, a teraz okazuje się, że mam po prostu skrajnie za mło czerwonych krwinek i grożą mi transfuzją. Możliwe, że będę musiała iść do szpitala, ale to jeszcze nie jest pewne na 100%. Na razie myślę optymistycznie o świętach i o tym, że z dziećmi wszystko ok, bo są niezwykle ruchliwe i wczoraj miałam USG. :-)
Oj dziewczyny, jak ja już chcę do mety. :-) 20 marca to będzie cudowny dzień...albo gdzieś te okolice.

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 gru 2007, 16:27

A ja dzis zrobiłam mojemu kochanemu mezowi pyszna domową pizze za to ze tak slicznie pomył okna i powiesił firanki.

Moj synek dzis sie rozpycha az caly brzuch mi skacze :ico_haha_02:

[ Dodano: 2007-12-08, 16:06 ]
Safaryn, super ze z maluchami wszystko ok :ico_brawa_01: a jak brzuszek duzo urusł ?

basia24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 gru 2007, 17:27

Sylwia.O., mi tez sie tak dzieje jak stoje dlugo w kolejce,ale taki nasz los a te kasy w marketach co sa dla kobiet w ciazy,albo dla kobiet z malenkimi dziecmi to sa do nonono za przeproszeniem ,bo albo sa ciagle zamkniete albo ktos inny sie do nich pcha :ico_olaboga:
moja mala zuzia dzis troszeczek sie chyba zmeczyla i nie jest taka aktywna,przekrecila sie i ma glowke nad moim zoladkiem a miesic temu byla glowka w dol,ciekawe kiedy sie przekreci tak jak powinna, papapap caluskow 102 :ico_buziaczki_big:

[ Dodano: 2007-12-08, 16:31 ]
Safaryn, ja mam termin na 19 marca super,ciekawa jestem ktora z nas szybciej urodzi haha pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
Madi
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

08 gru 2007, 17:48

Safaryn, głowa do góry :-) są takie soki jednodniowe buraczkowe, chyba z dodatkiem selera. Jakoś da je się wypić. Mi na anemię przed ciążą pomogły, tylko trzeba pić codziennie. Trzymam kciuki :-)

Awatar użytkownika
Aneta 30
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 gru 2007, 17:57

Witam dziewczynki
Safaryn, kochana nic sie nie martw wszystko bedzie ok
A dziewczynki do do tego kremu Mustela to unas w aptece jest cos takiego
MUSTELA ZESTAW STRATOWY DLA PRZYSZLEJ MAMY MUSTELA 9 MIESIECY
-KREM PODWOJNIE DZIALAJĄCY PRZECIW ROZSTEPOM 125ML
-KREM DO PIELEGNACJI BIUSTU 10ML
-ZEL BLYSKAWICZNIE USUWAJACY ZMECZENIE NOG 10ML
-PRZEWODNIK PO SWIECIE URODY
.
tez zestaw kosztowal 59,99,a teraz w promocji kosztuje 49,99 Apteka sie nazywa Zdrowie :-)
Z tego co czytalam to nie jest drogie na te wszystkie ceny to nawet dostepna cena :-)
A ja dzisiaj sobie zrobilam sledziki w smietanie
i upieklam piernik na prube bo chce robic na swieta a jeszcze nie robilam
No i jednym slowem musze powiedziec pierniczek jest palce lizac :-D

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 gru 2007, 20:41

Aneta 30, uwielbiam sledzia w smietanie jem je zawsze w wigilie razem z ziemniaczkami ale mi ochoty narobiłas :ico_wstydzioch:

monika83
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

08 gru 2007, 20:42

czesc kobietki
nie mogę stać w kolejkach bo zaraz mi się słabo robi
to nie jestes sama ,bo ja mam to samo .
dzisiaj pierwszy raz poczulam jak mi macica twardnieje,dziwne uczucie niby jestes rozluzniona a tu brzuszek skalka.
dzis bylismy z mezem w centrum handlowym ogladalismy wozki i powiem wam ze niby jest ich troche ale nie latwo znalezc to co by sie chcialo

[ Dodano: 2007-12-08, 19:43 ]
uwielbiam sledzia w smietanie jem je zawsze w wigilie razem z ziemniaczkami ale mi ochoty narobiłas
ja tez ja tez ja tez uwielbiam!!!!!!!!!!1 :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-12-08, 19:47 ]
długo nie pisałam, bo złapałam anginę!
safaryn biedactwo ty nasze :ico_pocieszyciel: obys juz wiecej nie chorowala :ico_nienie: ale najwarzniejsze ze z dzieciakam wszystko ok :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: trzymaj sie :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 gru 2007, 20:56

Aneta30 to nawet , że przystepna cena. A co do kolejek to też mam ich dośc i coś mnie trafia jak mam dłużej stać. Więc dzisiaj wstałam o 7.30 i poszłam na zakupy i jak się okazało to był strzał w 10!! W sklepach panowały jeszcze pustki :-D wiec szybko się uwinęłam.
A jutro rano też mam wcześniej wstać bo jedziemy z mężem na giełdę staroci do Rzeszowa.

[ Dodano: 2007-12-08, 20:05 ]
A i zauważyłam jeszcze coś u siebie :ico_haha_02: bardzo często kicham :ico_noniewiem: i iewiem czy to przypadłość z ciąży czy może tak po prostu. Ale bardzo często kicham co wczesniej mi sie nie zdarzało.

[ Dodano: 2007-12-08, 20:06 ]
A i zauważyłam jeszcze coś u siebie :ico_haha_02: bardzo często kicham :ico_noniewiem: i iewiem czy to przypadłość z ciąży czy może tak po prostu. Ale bardzo często kicham co wczesniej mi sie nie zdarzało.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”