Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

21 maja 2008, 21:01

Evik ja cały czas jestem w szoku...tak swoją drogą stosowaliście coś anty i nie zadziałało czy nic nie braliście?
W kwestii ciuchów to ja chodziłam do 6 m-ca w swoich a poźniej kupiłam tylko spodnie, pożyczyłam jeden sweter od mamy drugi od teściowej, a koszulki brałam od Marka :-D
Mamy mały problem z nonono Lenki. Nie wiem czemu sie odparzyła. Przewijam ją normalnie, nie bierze żadnych leków poza tymi co ma od urodzenia. Rozważałam opcje pieluch, ale ma nową paczkę od soboty i kiedyś już je miała. Nie wiem skąd to. Wczoraj ją przebrałam, zjadła i potem szybciutko zrobiła kupsko więc zabrałam się do przebierania i zobaczyłam że coś nie gra. Wietrzyłam ją dziś przez godzinę, posmarowałam kremikiem do buzi bo ma panthenol i mi bardzo ładnie załagodził nos jak miałam podrażniony od kataru więc może będzie lepiej. Jak nie to kupie inne pieluchy i zobaczymy.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

21 maja 2008, 22:15

Janiolek, Kubuś też odparzył pupę (chyba odparzył, bo takie dziwne plamy ma) i nie mam pojęcia jak. Byłam u lekarza, dała jakąś robioną maść ale nie podziałałą. Za to jest gorzej. Najgorzej w kąpieli piszczy i płacze, bo g nonono piecze :(
Udało ci się zawekować te małe słoiczki? Mi zamiast się zamykać to się otwierają. Podejrzewam, że to wina kiepskich gwintów przy zakrętkach. Nie chciało mi się już niestety iśc do garażu po zwykłe słoiki i zamroziłam te nieszczęsne zupki :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 maja 2008, 23:28

Janiolek, dobre to :-D :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Janiolek

21 maja 2008, 23:51

Kubuś też odparzył pupę (chyba odparzył, bo takie dziwne plamy ma)
Ona też ma - tzn generalnie była zaczerwieniona a w paru miejscach miała takie plamy aż malinowe. Kremik troszkę pomógł bo to zaczerwienione zbledło ale plamki dalej są. Zobaczę jutro i jak coś to też pojdę w piątek do lekarki.
Kąpiel przebiegła w miarę sprawnie, ale jak smaruję kremem to ją bardzo piecze. No ale co poradzić? Piecze przez pół minuty ale pomaga przynajmniej. Za to w ramach wietrzenia zostałam 2 razy obsikana! Nie mogła sikać jak leżała na magicznej ceratce (dostałam taką fajną, która z wierzchu jest frotkowa) tylko jak ją brałam na ręce :-)
Zupki nie miałam kiedy ugotować więc zabiorę się za to jutro.
Ika202, możesz się wypowiedzieć w kwestii tego tekstu jako matka trójki dzieci :-D

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 maja 2008, 00:20

Ika202, możesz się wypowiedzieć w kwestii tego tekstu jako matka trójki dzieci :-D
no wiec tak uważam że dużo w tym prawdy ale bez przesady :ico_oczko:

ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

22 maja 2008, 08:06

myszka ale Dominika śliczna nawet jak ma ospę jest zadowolona.

agnieś na pewno wam trudno bez pomocy, a teściowa wraca do was po urlopie ??? Dogadujecie się ??? bo ja bym sobie z moją nie dała rady.

kilolek śliczne zdjęcia Kubusia z imprezy komunijnej, nie dziwię się że wszyscy chcieli mieć z Nim zdjęcie bo śliczny z Niego chłopczyk. Ja zaczynam pisać oceny opisowe w dzienniku, pani dyrektor pozwoliła pierwszy raz nam napisać na komputerze i wkleić do dziennika , tak samo do arkuszy, zostaną mi tylko świadectwa.

barbara czekamy na fotki Twojej Oleńki.

Awatar użytkownika
Janiolek

22 maja 2008, 08:16

Ja zaczynam pisać oceny opisowe w dzienniku, pani dyrektor pozwoliła pierwszy raz nam napisać na komputerze i wkleić do dziennika , tak samo do arkuszy, zostaną mi tylko świadectwa.
Oj pomyslałam, ze niedługo wakacje ale zapomniałam, ze zanim beda wakacje to jest jeszcze sesja :ico_placzek: ale nie jest zle, w poprzednim semestrze mialam 8 egz i 1 zal. a teraz 6 egzaminow i 2 zal (jedno z rosyjskiego wiec gorsze niz egzamin). ech moze sie poucze

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

22 maja 2008, 09:34

Ja zaczynam pisać oceny opisowe w dzienniku, pani dyrektor pozwoliła pierwszy raz nam napisać na komputerze i wkleić do dziennika , tak samo do arkuszy, zostaną mi tylko świadectwa.
Polecam program Vulcan Optivum. Rewelacja! Wybierasz dla każdego dziecka odpowiednie wyrażenia, a program ci je układa w logiczną całość, a potem drukuje w takiej formie jakiej chcesz: do arkuszy, dziennika, no i świadectwa!. Tylko za pierwszym razem trzeba się troszkę pomęczyć i wprowadzić bazę danych dzieci. Jak chcesz to mogę Ci pzesłać kopię. Z resztą można też pobrać ze strony Vulcana.

A ja jednak zostaję a weekand w domu! Mężowi się odwidziało :ico_placzek: walizy już stoją popakowane, a on że nie chce mu się jechać, żę brzydka pogoda że mały marudny (dla mnie dzień jak co dzień :ico_noniewiem: ) :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Janiolek

22 maja 2008, 09:55

a on że nie chce mu się jechać, żę brzydka pogoda że mały marudny (dla mnie dzień jak co dzień )
Tak to już z tymi chłopami jest - zostawiam Lenkę z Markiem na niecale 3 godz i on jest tak zmeczony, bo mala marudzi, a jak ja caly dzien siedze z nia to co ma niby mnie zmeczyc.
kilolek, u nas pupcia jakby lepsza troszke. Mala caly czas smiga w koszulce i pieluszce zawsze to wiecej powietrza niz w gaciach na to.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

22 maja 2008, 10:06

ja wietrzę ile się da. Obsikane mam wszystko :-D We wtorek jadę do alergolog to może obejrzy mu tą pupcię, bo to mi nie wygląda na takie zwykłe odparzenie. Bardziej przypomina świerzb!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”