Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 mar 2008, 16:54

Hello.

Pogoda śliczna to u nas pustki :ico_haha_01:

lady dobrze, że masz taką cudną córcię obok siebie - pomoże zapomnieć ci o smutkach. Jeśli nie chcesz to nie pisz, ale gwarantuję ci, że nas się nie musisz obawiać - zrozumiemy i wirtualnie uściskamy.

A ja od rana latam po lekarzach i wiszę na telefonie. Najpierw pobiegłam z wynikami morfologii do internisty - są w porządku więc dał mi jeszcze skierowanie na TSH - właśnie wróciłam z laboratorium - wyniki w środę po 15 i zaś do internisty.

Dzwoniłam do ginekologa i okazało się, że wynik cytologii kontrolnej zły - nadal stan zapalny :roll: Postanowiłam umówić się prywatnie i wieczorem zadzwonię do ginekologa. Matko trochę się cykam- dwa razy z rzędu stan zapalny i nawet tabletki nie pomogły :roll:

A na 17.40 idę z Wiktorkiem do kontroli - chodzimy do takiej pani doktor mniej więcej co 6 tygodni. Pokażę jej też siusiaka bo nie wiem, czy dobrze odciągam mu skórkę i czy jest ok.

Do wieczorka.

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 mar 2008, 17:35

No właśnie pogoda superowa u nas. I my po długim spacerku, byliśmy na ogródku jordanowskim, Karo''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj,kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkmmmmmmmmmmm hfcvvf4444444444444444444444444////////////////////////////////// /;iijkkkkkkkkkkkknfgtvrc frtby

Tak, tak, to właśnie Karol :-D

Karol bujał się na huśtawce, zjechał ze zjeżdżalni i macał, bo tak to wyglądało, piasek w piaskownicy :-D Potem spał dwie godziny, a my z kacprem chodziliśmy :-D Super, mogłoby już zimno nie wrócić. Odrazu lepiej się czuję :-D

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 mar 2008, 17:41

Hej!!!
oj ja gapa zapomniałam o Alicji... :ico_wstydzioch: Kochana, dużo zdrówka Ci życzymy!!!

Lady Milenka jest świetna!!! śliczne ma oczęta, uśmiech i te minki!!! świetnie wygląda na prawdę!!!
A Ty pisz co tam Ci leży na wątrobie i nie ściemniaj....

Glizdunia no uśmiałam się do łez...U nas by nie było tak wesoło, bo my chyba zaraz byśmy na siebie fukali...Może ja bardziej bym się śmiała, ale J na pewno nie...

Zazdroszczę Wam tych imrez...też bym się gdzies pobawiła, a nie ma gdzie...
Kamizela trzymam kciuki!!! może już zdecyduj się na 1lekarza, bo wiesz...każdy inaczej gada. I sprawdź w jaki sposób pobierają cytologię...i w jkaim jesteś dniu cyklu, bo to ma duże znaczenie...powodzenia!!!

Moje dziecko dziś znów nic prawie nie je...To mleko Nan jej nie służy chyba, bo ma wzdęcia...i od 6dziś się darła...potem zjadła trochę kisielu z biszkoptem...trochę jabłka i banana...resztą pluje tak, że moja mama boi się ją porządnie ubrać ,bo wszysyko w plamach...

Czy Wy też macie taki problem z bebilonem>??? u nas ciągle nie ma 2, nigdzie...dziś znów oblecieliśmy wszystkie sklepy...dzięki Bogu wreszcie gdzies dostaliśmy...masakra.......
Lecę, Hania śpi a ja wreszcie się przebiorę, może pranie wstawię. Pogoda śliczna, aż serce ściska, ze wyjść nie możemy...
Dostałam wypłatę, 200zł musialam oddać....kolejne 200zł na obiady...zostaje300zł...z tego już 100zł wydałam na mleko, pieluchy i kosmetyki dla siebie...I jak tu żyć??? a jakaś kurteczka na wiosnę by się rpzydała...i portki...ale jak? za co??? Chyba znów wyślę J na jakiś dorobek...
ok, nie przynudzam, pa!

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 mar 2008, 17:41

my juz drugi raz jednak nie poszlismy na spacer, jakos tak chmurki nadeszły i troche przywiało..jutro pewnie tez bedzie ładnie...

kamizela tu masz racje, moja corcia mi wszystkie smutki wynagrodzi :ico_oczko: i nie stresuj sie na zapas.. :ico_nienie:

no i dziekujemy za komplementy :ico_wstydzioch:
Milu teraz jak sie wstydzi to wtula twarz w moje ramię :-D

[ Dodano: 2008-03-10, 16:44 ]
zbora a o kasie to nawet nie wspominaj, bo kurna my niby fajne podwyzki mielismy i jak zapłaciłam szkołe to tez nie wiele zostało,a tu praktycznie jeszcze cały m-c i 3 urodzin i wesele i swieta :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-03-10, 17:06 ]
o a tu co??moi poszli spac..siedze sama..zas..i was nie ma.. :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-03-10, 18:37 ]
hmmm..my zaraz kapiel...a co u was????

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 mar 2008, 20:46

My na wizycie u pani doktor przeżyliśmy szok :shock: Wiktor dał popis jakich mało - nie chciał się dać zbadać, ubrać, cały czas płakał...A my co - jak dwa nieudaczniki usiłowaliśmy sobie z nim poradzić :twisted:

Rośnie nam rozpieszczone dziecko :roll: Pediatra zasugerowała nam, byśmy nie pozwalali mu na wszystko - teraz jest właśnie ten przełomowy moment, gdy dziecko "testuje" na co może sobie pozwolić...I poradziła, by rezygnować z cyca - ale metodą drastyczną, zero cyca tak z dnia na dzień, czego ja nie pochwalam :roll: Ech, będzie przeprawa z tym oduczaniem :?

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 mar 2008, 20:58

Lady no, masz pociechę na całe życie!!! i pisz wreszcie o co biega u Ciebie...

Kamizela, wiedział kiedy zaszaleć... :-D nieźle...A dlaczego zrezygnować z cyca??? i to w taki sposób??? nie kumam...

Moja zjadła z 6łyżeczek obiadku na kolację...potem usmażyłam jej omlet...zjadła kilka kęsów...marudzi cały dzień :ico_noniewiem: co jej jest??? poszła spać...Ja lecę na emkę, potem szymon...Może zajrzę przed snem. PA!

Awatar użytkownika
anza
Jestem najmądrzejszy na forum!

10 mar 2008, 21:24

ladybird23, no świetna Twoja Milunia :ico_brawa_01: a jakie ma włoski fajne :ico_brawa_01: moja to łysol :-D :ico_oczko: tak jak ja jak byłam w jej wieku hihihi
a moja też tak się zaczęła wtulać we mnie ostatnio jak się zawstydzi albo przestraszy :-)

witam wszystkie Majóweczki i Majowiątka (już pewnie śpiące) - wiecie... lubie sobie z Wami pisać i Was lubię... :ico_wstydzioch:

kamizela, :ico_noniewiem: dziwne jakieś zalecenia, może on wyczół, że coś się kroi nie tak :-D :ico_oczko: no i trzymam kciuki za Twoje badania

zborra, ja się poddałam z Bebilonem u nas też nie było nigdzie i w końcu daję jej Nan... a co do kasy to szkoda gadać u nas to samo :/

Glizdunia :ico_haha_01: :ico_brawa_01:

a my po wczorajszej imprezce u prababci :ico_haha_02: Iga zadowolona poszła spać na 2 godz. w gościach :ico_szoking: no a moja babcia to się cły czas rozpływała w zachwytach :-D zresztą dziadziuś też nie mógł się opanować i cały czas ją dotykał głaskał :-) oni chyba bardzo się cieszą że doczekali prawnuczki :-)

no dobra idę na "m jak..."

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 mar 2008, 21:45

Hmmm z tym cycem to jest tak, że według niej on budzi się na niego z przyzwyczajenia, a nie dlatego, że jest głodny i czas z tym nocnym karmieniem skończyć :ico_noniewiem: Tłumaczyłami coś o psychice dziecka, że wyrośnie na takiego przylepę, kumacie ? Że nie da się oduczyć etapami tylko tak rach ciach - tylko łatwo powiedzieć :ico_noniewiem: Wiktor nie uspokoi się w nocy póki nie dostanie cyca, pewnie wrzeszczałby w niebogłosy dopóki by nie padł ze zmęczenia :ico_noniewiem: Nie twierdzę, że lubię te pobudki w nocy ale nie chcę tak drastycznie go odstawić.

Awatar użytkownika
anza

10 mar 2008, 22:07

kamizela, wiesz co ja też karmiłam cycem i ją odstawiłam ale to się wcale nie wiąże z tym ,że ona nie je w nocy - i tak chce jeść tylko że dostaje butelkę
ja uważam że nocne karmienie wcale nie jest związane z karmieniem cycem - bo wtedy dzieci karmione butlą wcale by w nocy nie jadły a przecież jedzą :ico_puknij:
za to zgodzę się z tym że trudno odzwyczaić dziecko od piersi szczególnie jak już tak długo jest karmione i nie zna butli (nie wiem czy Wiktor pije mleko z butli??), ale mnie się jakoś nie wydaje żeby odstawianie nocnego cyca było konieczne w końcu dzieci właśnie nocne karmienie piersią najdłużej mają i nie uważam żeby to na jego psychikę wpłynęło źle (mówię Ci to jako psycholog :-D )
jeszcze trochę czasu możesz mu dać - ważne żeby nie przegiąć oczywiście ale w żadną stronę :ico_oczko:
ja moją odstawiałam stopniowo - najpierw zrezygnowałam z jednego karmienia w dzień potem po jakimś czasie z drugiego i za jakiś czas z trzeciego... i w końcu karmiłam tylko przed snem i w nocy a potem to jej nawet nie wystarczało przed snem więc była butla + cyc a potem sama butla i było ok a w nocy na samym końcu zrezygnowałam w sumie siłą rzeczy bo po prostu zrobiło mi się bardzo mało pokarmu a właściwie prawie wcale i w ogóle nie miałam żadnego problemu z odstawianiem
uważam że stopniowo jest lepiej bo dziecko może w ogóle tego nie zauważyć tak jak moja :-D
ale się wymądrzyłam sorki :ico_sorki: :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 mar 2008, 22:15

anza :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: U nas jest tak, że Wiktor nie akceptuje w ogóle butelki !!! A cyca doi ok.11 jak usypia i później po kapieli na noc i w nocy. Najgorsze jest to, że bez cyca trudno mu zasnąć :ico_olaboga:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”