Awatar użytkownika
karolina-ch
Śmigam już bez trzymanki po forumku

24 mar 2008, 20:48

witajcie!
ja tez nie zlozylam wam zyczen bo zwlekalam a potem wylaczyli tik taka, ale napewno byly udane na swoj sposob.

u nas nie bylo swieconki, to znaczy taka na niby bo jedlismy tradycyjne sniadanie ale nie bylo ono swiecone, no bo tu tego nie znaja, poza tym u nas snieg paadal cale swieta, wprawdzie zaraz topnial ale to i tak strasznie dziwne zwlaszcza tutaj,
dzis przebila nam druga jedynka wiec mam taka nadzieje ze Amelka bedzie znosniejsza :ico_noniewiem: bo ostatnio byla okropnie nieznosna a ten zab nie mogl sie wogole przebic, a [poza tym to Amelcia szaleje, zaczela tak gadac, ale poki co to tylko jajaja, gagaga, dadada :ico_szoking: i robienie buzia grrrrrrr i brrrrrrrr opanowala do perfekcji, poza tym szaleje na podlodze, kreci sie z boku na bok, gdzie sie da :ico_szoking:
no a poza tym to co swieta swieta i po swietach, moj mezus byl w domku z nami, zrobilam dobre jedzonko, nawet upieklam takie kruche ciasto, bylo fajnie, tylko pogoda paskudna...

wisienko zdjecia superowe :ico_brawa_01: napewno bylo fajnie a szymus to kawal chlopaczka juz :ico_brawa_01:

wracajcie do zdrowia dzieciaczki :ico_haha_01: :ico_haha_01:

ja tam nie chodze na spcery bo napewno bysmy cos zlapaly :ico_noniewiem:

tyle poki co trzymjacie sie wsyztskie ciepllo :)

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 mar 2008, 06:34

:ico_brawa_01: dla Amelki za druga jedynke!!! :ico_brawa_01: no i za gadanie!!! :ico_brawa_01:

Ja wzielam sie ostro do pracy!!! Dzis zapisalam sie na nowa silownie. Taka z basenem, sauna i klasami salsy, hip-hopu itd. Kosztuje tyle samo co stara, a ma duze lepsze sprzety (no i basen przede wszystkim) :ico_haha_01: Jutro lece na trening z osobistym trenerem. Zobacze w koncu JAK powinnam cwiczyc. Bo do tej pory cwiczylam ,ale chyba nizbyt dobrze :ico_noniewiem:

Od diety na razie musialam odstapic bo znowu cukier sie obnizyl niebezpiecznie. :ico_zly: Wiec poki co wcinam 5 razy dziennie w miare zdrowo, ale bez szalenst typu KFC. A cukier zeswirowal po Chicago gdzie caly czas jedlismy fast foody :ico_placzek: No, ale teraz sie biore do roboty!!!

Ciekawe na ile starczy mi tego zapału :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
karolina-ch

25 mar 2008, 11:47

Ale ja Ci zazdroszcze tej silowni :-) u mnie to nwet nie ma nic takiego wiekszego, pzoa tym nie ma czasu , ja od przyszlego tygodnia wracam do pracy na pol etatu, ale nie moge sobie pozwolic na cos takiego a strasznie bym chciala :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-03-25, 10:48 ]
a u mnie Amelka szaleje, cwiczy gardlo i chyba moje nerwy :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 mar 2008, 11:51

No ja też nie zdążyłam wam złozyc zyczeń Wesołych świąt. :-D

Anitko Mam nadzieje, że Kacperkowi szybko przejdzie. Angina to paskudztwo, a jeszcze u takiego maluszka... bądźcie dzielni.

wisienko Zdjęcia przefajne, a Szymuś to już prawdziwy mężczyzna. Zazdroszcze Ci takiej fajnen siłowni, u nas niby też są fajne, ale wszystkie jakby za daleko ode mnie i na razie się nie zanosi, żebym miała czas do nich uczęszczać :ico_placzek:

A u nas święta całkiem fajnie. W sobote i niedziele było nawet ładnie, słonce przeświecało choć było mroźno. Byliśmy z Tosią święcić, choć i tak większość przespała, obudziła się na sam koniec. pierwszy dzień swiąt u moich rodziców, obiad w drugi u teściów, tak że przyjemnie. Dzisiaj mam jeszcze wolne, więc idziemy z Tosia niebawem na kontrole z naczyniakiem, jestem zestresowana bo ostatnio jak u tej lekarki byłyśmy to mi wysnuła podejrzenia guza u Tosi, boje się co tym razem powie. Zwłaszcza że Tosia od piątku ma non stop rumience na twarzy mimo, ze nie ma gorączki.

Aga78
Umiem skakać na skakance po całym forum

25 mar 2008, 12:53

wchodzę dzisiaj na tt i nie ma mojego postu, który pisałam przed świętami m.in. z życzeniami i się :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: gdzieś mnie wywaliło :ico_placzek: ale widzę że jakieś problemy na forum były....trudno...

Już po świętach więc życze4ń składać nie będę bo to chyba już głupio :ico_wstydzioch:

Przed świętami oczywiście mnóstwo roboty mieliśmy: porządki, zakupy, gotowanie i pieczenie :ico_olaboga: w efekcie mam całą lodówkę załadowaną i teraz następny problem co z tym zrobić :ico_puknij:
Święta spędziliśmy u jednych i drugich rodziców....niestety Julia już od soboty nam gorączkuje aż do 39 stopni...non stop, strasznie marudzi i nie da sobie z buzi smoka wyciągnąć ...... dzisiaj 0 14.00 idę z nią do lekarza bo nie wiem co mam z nią robić i niepokoi mnie ta nieustępująca gorączka....

a tu fotki ze świąt:

Obrazek

i smutna Julia wysyła sms-y z dziadziem
Obrazek

[ Dodano: 2008-03-25, 11:56 ]
Ula śliczne zdjęcia :ico_brawa_01:

sorry, że nikogo nie chwalę ..... ale nie zdążyłam przeczytać Waszych postów a moja maruda teraz na pewno mi nie pozwoli.....obiecuję, że nadrobię :ico_sorki:

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 mar 2008, 15:55

:ico_olaboga: to sie nam dzieciaki pochorowały :ico_olaboga: Mam nadzieje, ze bedzie lepiej. Trzymam kciuki!!! :ico_oczko: Dajcie znam co u tych lekarzy :ico_noniewiem:

U nas jakby lepiej z zasypianiem. Nie chce byc zlym proprokiem, ale wczoraj sie udalo i Szymek zasnal sam w swoim lozeczku. Bez lulania, kolysania i bez nas :ico_szoking: Wystarczylo go jeden dzien przetrzymac i zrozumiał? To mozliwe? :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 mar 2008, 17:05

Aga Zdjecia super :ico_brawa_01: Jaka ty szczupla jesteś, pozazdrościc :-D a Julia wygląda ślicznie. Współczuje trwającej gorączki i mam nadzieje, ze to od ząbków a nie jeakies paskudztwo.

My wróciłysmy od lekarza, wyczekałyśmy się 2h bo akurat wezwali nam lekarke do zabiegu. W sumie ocenia Tosie dobrze, naczyniaki sie nie powiekszyły, w sumie bez zmian, ale przynajmniej nic nowego nie wyskoczyło, nastepna kontrola jak Tosia skończy roczek.

Ale chmurzysko zawisło obok , pewnie zacznie u nas prac sniegiem za chwilke..

[ Dodano: 2008-03-25, 16:16 ]
A tutaj jest troche zdjęć ze świąt:
http://picasaweb.google.pl/gaustohasyou/Wielkanoc2008

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

25 mar 2008, 17:20

no iscie wiosenna pogoda :ico_zly: jak sie nam aura nie zmieni to te cholerne choroby sie beda mnozyc...
Z Kacprem troche lepiej przynajmiej noc przespalismy bo goraczka spadala ale strasznie kaszle macie moze jakies sposoby nie wiem moze czyms go nasmarowac, oklepac...
a jakby tego wszystkiego bylo malo to po antybiotyku zaczyna nam sie rozwolnienie dalam smekte zobaczymy... Chore dziecko jest strasznie biedne... :ico_placzek:
co do ilosci uzebienia to u nas juz 8 1i2 w kaplecie...
co do spania to ja przez ta chorobe rozpuszczam :ico_szoking: 3 noce Kacper spal ze mna i tez mysle ze bedzie problem...
Aga Julka rzeczywiscie jakas markotna na tych zdjeciach ale wy dziewczyny z córciami macie dobrze tak fajnie mozecie stroic...
Ula Szymek tez taki radosny chlopak i jakie on ma niebieskie oczy :ico_szoking: no i zdjecia z wycieczki robia wrażenie te wierzowce :ico_szoking:
no i :ico_brawa_01: ze Toska zdrowa bo ona to juz wykorzystała limit ...

Aga78

25 mar 2008, 17:43

wróciliśmy od lekarza i w sumie...nic :ico_olaboga:
dostała tylko nifuroksazyd bo to być może od brzuszka - sama nie wiem, nic nowego nie jadła
jutro mocz do badania i zobaczymy, nadal bardzo marudzi i strasznie płacze- nosimy ją na zmianę ale ręce odpadają

Pruedence, wielkie dzięki :ico_sorki: , ale to tylko na zdjęciu tak wyglądam :-D , a Ty niby sdzczupła nie jesteś???? :ico_oczko: , śliczne zdjęcia właśnie oglądnęłam :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

79anita, koniecznie dawaj jakiś lakcid czy coś podobnego jeżeli mały bierze antybiotyk- mój synuś kiedyś po antybiotyku miał "grzybka" na siusiaku - antybiotyki są straszne, bo bardzo wyjaławiają organizm, ale jak mus to mus
....na pewno będzie coraz lepiej

wiesz z tym strojeniem dziewczynek to też nie tak do końca, jak Adrian był mały to wydawało mi się, że dla dziewczynki same cuda robią, ale jak teraz przychodzi mi coś jej kupić to ciężko coś naprawdę fajnego wybrać :-D

Awatar użytkownika
karolina-ch

25 mar 2008, 18:02

fotki bardzo ladne, ja tam nie mam takich typowo swiatecznych no bo u na ste swieta jakies takie malo switeczne byly...

ogolnie mam dzis bardzo zly dzien :ico_placzek: :ico_placzek: siedze w domu z malutka, sama bo mezus w pracy, nudze sie strasznie i wogole jakos mnie tak cos przytlacza, zazdroszcze wam troszke tej rodzinki blisko i wogole u mnie tutaj nuda... poza tym nie wychodze dzis z mala bo sie boje zeby czegos nie podlapala, za tdzien pewnie jak wroce z pracy to nie bede miala na nic sily ale ogolnie dzis mam tak strasznie nudny dzien :ico_placzek: :ico_placzek:

Amelka szaleje po dywanie, ona to ma fajnie bo ma wszystko gdzies... a ja sie dzis martwie wszystkim na zapas...a szkoda slow....

cos mi poczta nie chodzi wiec nie wiem nawet ze cos piszecie :ico_noniewiem:

a to na jutro dla wszystkich stawiam :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: bo jutro konczymy kolejny miesiac, i dla Amelci Yvone :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”