Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lip 2008, 19:09

no to ja wskakuje na chwilke do wanny aby ogolic nozki itd;p a jutro umyje glowke pod prysznicem bo jakbym dzis umyla i polozyla sie spac to bym miala wlosy jak baran:D

ok laski do jutra buziaki:* spokojnej nocy:)

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

25 lip 2008, 19:45

Ja też sie już pożegnam na dzień dzisiejszy :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

25 lip 2008, 20:10

Poczytalam Wasze komentarze i okazuje sie, ze jestem w lesie. Ja to nie mam zupelnie nic dla Fasoli. Jejku, ja to nawet nie wiem jak sie dokladnie stosuje laktator - gdzies o tym slyszalam i tyle. Nie wspomne, ze musialam sprawdzac co to takiego mata edukacyjna dla dziecka. Ja to mam najwiekszy problem z tymi ciuszkami dzieciecymi. Niby Ananke zrobila liste ale ja najprosciej w swiecie czytam te nazwy i nie wiem jak te rzeczy wygladaja. No i nie dosc, ze nie wiem jak to jest po polsku to nie mam najmniejszego pojecia jak to jest po japonsku. W internecie znalazlam rowniez liste rzeczy po japonsku ale diabli wiedza jak to wszystko w rzeczywistosci wyglada. Wyglada na to, ze jestem niezle zacofana.
No a dzisiaj zaczelam 17 tydzien :ico_brawa_01:
Za tydzien w piatek ide na USG - jak myslicie, bedzie juz widac czy to chlopak czy dziewczynka?
No i mam pytanie. Skad mam wiedziec, ze czuje ruchy dziecka a nie cos innego? jakie to uczucie? Prosze opiszcie mi to w miare dokladnie, bo ja tam cos czuje ale nie wiem co to jest. Moze kosmita :ico_szoking: :-D
Buziaki :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

25 lip 2008, 20:46

hej, wróciłam ze sklepów :-) noo i kupiłam sobie kilka kwiatko

Aniabella.. Kochana, tak, jak dziewczyny piszą - SPOKOJ... i idź do lekarza jak najszybciej, nawet w poniedziałek, masz wyniki badań, które wskazują na tę bakterię i to jest powód do wcześniejszej wizyty w 150%... i rzeczywiście na to dają antybiotyk. Moja koleżanka tak miała, sama nie wie, gdzie i kiedy się tym zaraziła... no i przez 2 tyg leki, a potem zaraz po porodzie jej dzieciaczka zbadali, wymaz z krwi i dostał leki, rydz jak nic, a rozbójnik... :-) także nie czytaj za dużo w necie, bo wiesz.... wiele osób pisze, a wiesz, szczęśliwi nie mieli czasu dopisać w stu miejscach, że mają tę bakterię i żyją :-)

Sandrusia, Kochana :-) to zrób tak: wrzuć sobie allegro i po kolei każdą nazwę i sprawdzaj, co to jest, potem słownik polsko-japoński i do sklepów z listą w dwóch językach.... musisz wyczaić, jakie mają oznaczenia na ubrankach, bo u mnie na przykład nie ma wzrostem tylko na miesiące do 18, czasem 24, a potem na lata :-)

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

25 lip 2008, 23:01

ananke, no z tym allegro to rzeczywiscie dobry pomysl, ze tez sama na to nie wpadlam :ico_haha_02:
No z rozmiarem to bedzie problem, bo z tego co zauwazylam to tu jest to wg. wieku. Z tym tylko, ze japonskie dziecko po urodzeniu wazy okolo 2 - 2.5 kg. A jak bylam w sklepie to znalazlam dla dziecka 3 miesiace ubranka w rozmiarze 52 cm :ico_szoking: . Czuje juz jakie beda jaja :-D Mam kolezanke, ktora urodzila chlopaka (tez mix polsko-japonski) 4.500 kg czym doprowadzila do wielkiego szoku :ico_szoking: personel w szpitalu. Tylko, ze ona zraz po tym pojechala do Polski wiec doswiadczenia w zakupach w Japonii nie nabrala :( No coz nie ma czym sie martwic - zapowiada sie duzo smiechu z dobieraniem japonskich rozmiarow do w sumie polskiego dziecka.
No i w ogole jestem strasznie nastawiona na dziewczynke :-D
http://www.allegro.pl/item402551558_cud ... angli.html
a to znalazlam na rzeczach uzywanych na allegro (oczywiscie dla dziewczynki :-D ) BOSKIE!!!

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

25 lip 2008, 23:08

ananke, no z tym allegro to rzeczywiscie dobry pomysl, ze tez sama na to nie wpadlam :ico_haha_02:
mi też koleżanka podpowiedziała, jak jej się zwierzyłam, że bladego pojęcia o współczesnym niemowlaku nie mam, bo ostatniego swojego 8 lat temu miałam :-D
No z rozmiarem to bedzie problem, bo z tego co zauwazylam to tu jest to wg. wieku. Z tym tylko, ze japonskie dziecko po urodzeniu wazy okolo 2 - 2.5 kg. A jak bylam w sklepie to znalazlam dla dziecka 3 miesiace ubranka w rozmiarze 52 cm :ico_szoking:
:ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: dobre.... kurczęta.. musisz podumać, czy nie opłaciłoby się sprowadzić z Polski... może masz rodzinkę, ktora zamierza Cię odwiedzić to by Ci przywieźli... a jak nie - to paczki, ubranka są lekkie, także dużo wejdzie...
No i w ogole jestem strasznie nastawiona na dziewczynke :-D
heh.. ja też bym chciała dziewoję :-) Amelka mi chodzi po głowie cały czas.. al pewnie Alan będzie :-D
a to znalazlam na rzeczach uzywanych na allegro (oczywiscie dla dziewczynki :-D ) BOSKIE!!!
potwierdam, boskie do sześcianu i widać, że te ciuszki zadbane, ale cenę nieźle podbijają :-)

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lip 2008, 07:31

czesc dziewczuszki z rana:) ja juz wstalam:) zjadlam:) i sie wyprożnic musialam:D

teraz czekam na meza ale spi na wsi:P ide zaraz głowe umyje ... i jade do siebie:( wiec niebede miala neta;/

albo mi sie wczoraj zdawalo i przez cala noc tak ze babelki mi w brzuchu sie pojawily... nie wiem czy to maluszek trudno mi to rozroznic:) nie bede wiedziala jak kopie nawet no zobaczymy jak to bedzie:D
ja juz nie moge sie doczekac 4D USG u nas 200 zł ale to co .... na 100% warto:)

[ Dodano: 2008-07-26, 07:32 ]
jak poranek u was mija? u mnie nawet słonecznie:) :ico_oczko:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

26 lip 2008, 09:53

a ja zacznę od życzonek :-)

Kochana Anie!!!
Wszystkiego, wszystkiego najlepszego - niech te pozostałe miesiące naszych ciąż upływały spokojnie, brzuszki rosłe duże, a dzidzie zdrowe :-) a tu dla Was kwiatki :-D
Obrazek

[ Dodano: 2008-07-26, 11:58 ]
hej Styczniówki :-)
ja wczoraj niestety nie kupiłam tamtego zestawu z odciągaczem, bo juz nie było... heh.. ale za to dzis znalazłam w necie taki http://babyoka.co.uk/avent-isis-out-abo ... -set/p-262 i właśnie zamówiłam :-) jest suprr i ma więcej butelek niz w tamtym, jakieś smoczki dla niemowląt i torbę podróżną na cały ten komplet, a to juz w ogóle suprrr :-)

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

26 lip 2008, 12:43

A co tu dziś tak cichutko?:)
Pozwólcie,że i ja dołączę się do życzeń i pozyczę wszystkim Annom najlepszego :ico_prezent: A ja mam Anna na drugie :-D
ananke, ten zestaw faktycznie jest superaśny i wart swojej ceny.Ja mam laktator ręczny Canpola,był taniutki ale byłam z niego zadowolona.Za to uważam,że butelki z Aventa są zdecydowanie najlepsze,zwłaszcza te antykolkowe.Bardzo polecam szczególnie dla noworodków.
heh.. ja też bym chciała dziewoję

O i ja mam zamówioną Dziewuszkę,mam nadzieję,że się nie zawiodę :-D.Z tym,że mojej córuni dałabym chyba Julcia,tak sobie mój mąż wymyslił :-DA jak będzie chłopczyk to nie mam pojęcia jak mu damy na imię :ico_olaboga: Może Szymon...

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

26 lip 2008, 12:47

Witam i ja sie oczywiscie dolanczam do zyczen!!!!!!!!!!!!wszytkiego naj naszym dorgim Aniom :-D :-D :-D :ico_prezent:

[ Dodano: 2008-07-26, 12:48 ]
A ja chce wykorzystac zę moj kochany jest dzis w domku i wyciagnąc go na zakupy-musimy sie rozglądnac za mebelkami dla dzidziusia i obraczkami :ico_haha_01: tylko musze go od komputera odciagąć..

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”