Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 lis 2008, 11:19

uff maly zasnal, pewnie o 11 sie obudzi na jedzenie.. czyli w sumie byl aktywny przez 1.5 godziny (zapomnialam, ze nakarmilam go o 8:30).

kiedy dzieci zaczynaja spac w "normalnej pozycji", w sensie rece na dole, nogi w miare prosto? nie rozumiem, jak im moze byc wogodnie z tymi rekami nad glowa :-D
probowalam i mi rece scierply :-D

[ Dodano: 2008-11-26, 10:21 ]
hehe, Gie, jak Zuzia dorosnie, to mozesz jej mowic, ze jej pierwsza prawdziwa przyjaciolka byla pieluszka tetrowa :-D

slodko to wyglada :-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2008, 11:27

jak im moze byc wogodnie z tymi rekami nad glowa
ale tak jest bardzo wygodnie... mi sie tez tak nieraz zdarza...

a czemu o to pytasz...? przeszkadza ? Ci to?? moim zdaniem to slodkie...

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 lis 2008, 11:47

a czemu o to pytasz...? przeszkadza ? Ci to?? moim zdaniem to slodkie...
nie nie, nie przeszkadza mi, tez uwazam, ze to jest slodkie...
...tylko jak dla mnie troche (bardzo) niewygodne - bo ja spie w pozycji "na trupa" :-D
tzn. na plecach i rece zlozone na brzuchu, nogi prosto.. i sie nie ruszam przez cala noc :-)

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 lis 2008, 11:56

Cześć.

Nie wiem co z moimi postami, cytuję was i nagle wszystko znika :ico_zly:
No dzisiaj z rana córa mnie zaskoczyła, mianowicie nakarmiona była o 6 ale o 7 była już pobudzona i strasznie się kręciła w łóżeczku i wypluwała smoka. No więc wzięłam ją do siebie, wtuliła się we mnie i franek kimono po 5 min :ico_brawa_01: a ja razem z nią do 8.30 :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Co do kombinezonów to ja nie wiem jak to jest dlatego że Majka ma ten śpiworek i rączki wchodzą tam rewelacyjne a nóżki ma luźno. Też mama wrażenie że w foteliku jest jej nie wygodnie, ale ostatnio spała prawie 3 godz w nim i w kombinezonie, ale w aucie :ico_noniewiem:

Ja również czasami śpię z rękami nad głową i wtedy podobno chrapię delikatnie, P. mnie kiedys nagrał na telefon bo mu nie wierzyłam :ico_haha_01:

Jak na tą chilę Majka ma dwóch przyjacioł- pieluszkę tetrową i smoka :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-11-26, 10:57 ]
bo ja spie w pozycji "na trupa" :-D
ale się uśmiałam :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 lis 2008, 12:01

znalazlam ciekawy artykul, o pozycjach spania i tego, co o nas mowia :-)

Duże znaczenie ma to w jakiej pozycji się kładziemy spać. Właśnie taki układ ciała w jakim się budzimy wiele mówi o charakterze.

Pozycja żaby - na brzuchu z rozłożonymi nogami. Jesteś osobą nie ufną, wahasz się i nieustannie analizujesz swoje postępowanie. Zawsze postępujesz ostrożnie, zgodnie z wcześniej założonym planem. Nie potrafisz improwizować. Jesteś wrażliwy, nie umiesz szybko podejmować decyzji wprawia cię to w popłoch, ponieważ jesteś wyjątkowo podejrzliwy.

Pozycja królewska - na plecach z rękami ułożonymi wzdłuż tułowia.,,Jesteś panem własnego snu, umiesz zasnąć niemal na zawołanie i obudzić się o zaplanowanej godzinie".W dzieciństwie byłeś faworyzowany przez rodziców,a w dorosłym życiu jesteś osobą lubianą i szanowaną. Akceptujesz swój wygląd i charakter, nie posiadasz kompleksów. Potrafisz sie cieszyć życiem. Jesteś osobą która lubi sie wyróżniać w towarzystwie. Pragniesz kierować ludźmi i robisz to wyjątkowo umiejętnie.

Pozycja boczna - na boku z delikatnie ugiętymi kolanami. Jesteś osobą odważną, nie boisz się przeciwności losu potrafisz wstawić im czoła. Jesteś wyrafinowany i uparty, aby dopiąć swego. Jesteś rozsądny i trzeźwo oceniasz szanse sukcesu.Powolnym krokiem posuwasz się do przodu. Umiesz odnaleźć swoje miejsce w życiu, wiesz co chcesz robić czym się zajmować. Patrzysz na świat w różowych okularach. Jesteś osoba, która szybko się zakochuje. Uwielbiasz fantazjować i marzyć.

Pozycja embrionalna - kolana zgięte a ciało zwinięte w kłębek. Jeśli tak zasypiasz, sygnalizujesz światu - KOCHAJ MNIE. W głębi duszy czujesz sie bezradnym człowiekiem, który chce być prowadzony za rączkę. Jesteś osobą skrytą i nieśmiałą, którą dręczę kompleksy. Nie potrafisz samodzielnie podejmować decyzji, boisz się odpowiedzialności i kłopotów. Nie akceptujesz swojego wyglądu. W związku nie potrafisz się przełamać i pokazać jaka jesteś na prawdę.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

do mnie pasuje opis pozycji krolewskiej.. i to by sie zgadzalo :-D

[ Dodano: 2008-11-26, 11:03 ]
Nie wiem co z moimi postami, cytuję was i nagle wszystko znika :ico_zly:
to jest tak, ze jak piszesz piszesz i masz juz swoj tekst, a pozniej nagle chcesz kogos zacytowac, to znika Ci caly post - nie wiem czemu :/

dlatego najlepiej na poczatku cytowac innych, a pozniej pisac swoje..

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2008, 12:07

ja spie w pozycji "na trupa"
tzn. na plecach i rece zlozone na brzuchu, nogi prosto.. i sie nie ruszam przez cala noc
no dla mnie to jest akurat dziwne...

ja lubie spac na boku z jednym kolanem prawie przy brodzie :-D , albo na brzuchu... jesli spie na plecach, to wlasnie z rekami tak, jak nasze dzieciaki... na trupa bym na pewno nie usnela... no i kilkakrotnie zmieniam pozycje w nocy :)

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 lis 2008, 12:12

ja lubie spac na boku z jednym kolanem prawie przy brodzie :-D , albo na brzuchu... jesli spie na plecach, to wlasnie z rekami tak, jak nasze dzieciaki... na trupa bym na pewno nie usnela... no i kilkakrotnie zmieniam pozycje w nocy :)
Ja mam dokładnie tak samo, ale z tą różnicą że z reguły jak się kładę tak się budzę :-)

[ Dodano: 2008-11-26, 11:13 ]
to jest tak, ze jak piszesz piszesz i masz juz swoj tekst, a pozniej nagle chcesz kogos zacytowac, to znika Ci caly post - nie wiem czemu :/
może masz rację, będe teraz ostrożniejsza i pisaniu

[ Dodano: 2008-11-26, 11:14 ]
Gie, ty pisalas kiedyś że pójdziesz na zwolnienie po macierzyńskim.

Jak chcesz to zrobić??? Będziesz obciążać pracodwacę czy nie???

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2008, 12:26

Gie, ty pisalas kiedyś że pójdziesz na zwolnienie po macierzyńskim.
MARAGRITA - ja wykorzystam jeszcze tylko urlop z tego roku, nie bede sie juz bawic w zadne zwolnienia chyba... musze zostawic sobie takie ewentualnosci na pozniej, bo jak moja tesciowa ma sie opiekowac Zuzia, to bede potrzebowala zostawic sobie takie wyjscia ewakuacyjne na pozniej, bo ona czesto wyjezdza do sanatoriow (nieraz na 3 tyg)

[ Dodano: 2008-11-26, 11:27 ]
boshe, co ja tam wyzej napisalam... :ico_olaboga: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:
ale wiecie o co chodzi... :-D :-D

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 lis 2008, 12:38

dziewczyny, Wy od stycznia chcecie isc do pracy??

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2008, 12:39

ja chyba w lutym... i wcale nie chce... :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-11-26, 14:09 ]
plamienie rozkrecilo sie na dobre... albo dzisiaj, labo jutro dostane @

przez to dzisiaj jestem taka jakas wkurzona... normalnie wszystko mnie wnerwia i nie mam cierpliowsci do malej... :ico_placzek:

15 minut jej zakladam pieluche, bo ona tak mi skacze po tym przewijaku, ze szlag mnie trafia...

[ Dodano: 2008-11-26, 15:05 ]
gdzie sie podzialyscie??

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”