Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 mar 2008, 23:39

GLIZDUNIA, a u nas zaczęło padać :-D wiesz, przysłałaś nam deszcz :ico_oczko:

zborra, no budyń też odpada, zresztą w tych kupnych budyniach to sama chemia
i w kupnym mleku, nawet w tym w woreczku też, wiem coś o tym, bo mieszkam zaraz koło mleczarni i mam tam sporo znajomych :-D

Dobranoc już moje kochane :-D

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 mar 2008, 04:02

i jak ja mam nadazyc z czytaniem skoro tyle piszecie??????

[ Dodano: 2008-03-12, 03:13 ]
Zbora Twoja Hania to je chyba też za moją Kinię!!!

Kinga je mniej wiecej tak:
6-7 - 180ml mleka
10-11 180ml mleka lub śniadanko
14-15 obiadek, aczkolwiek czasami ma chymey i je po kilka lyzek i potem to juz ble...
17-18 deserek
po kapieli okolo 21 - 180ml mleka

W miedzy czasie wpadnie jakis biszkopt, herbatka
czasami kaszka HiPP z serri "na dobranoc" - niestety zadnej innej Kinga nie lubi... :(

A mam takie pytanko: co dajecie dzieciom na sniadanka??

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

12 mar 2008, 08:01

ufff przeczytałam

doris, witaj kochana. Na śnadanko Ala dostaje kaszkę nannę z owocami, chlebek z dodatkami (jajko, pasta z mięska lub ryby itp), owsiankę, jogurt z owocami, biszkopty z jogurtem, twarożek z czymś (np szczypiorkiem albo z owocami), płatki ryżowe, kaszkę kukurydzianą..........

Sikorka, super że na studiach Ci się podoba. Ja już kończę, ale od października zaczynam podyplomówkę :-D

GLIZDUNIA, zdjęcia rewelacja. A to w sklepie z jednym butem po prostu bomba. I jak ładnie Maya stoi.........

zborra, budyń też odpada. Tak jak pisze sikorka w torebce jest sama chemia.
Budyń mleczny
Składniki
180 ml mleka modyfikowanego
8 gr maki ziemniaczanej
Sposób przyrządzenia
Mleko wymieszaj z mąką, zagotuj cały czas mieszając.

Można dodać starte jabłuszko, banana lub jaki tam owoc dziecko lubi :-)

Wiadomo taki budyń z torebki jest lepszy bo słodszy, ale nie koniecznie zdrowszy dla małego brzuszka.

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 mar 2008, 09:19

kaorlinko hania je pieknie!!!!
moja zadko kiedy dochodzi do sówy mleka chyba ze na noc
a jak nie chce jesc warzywek to spoko poczekaj za kilka dni jej sie zachce
moja wczoraj wgoule obiadu nie jadla bo nie chciala
dzisiaj zaczelam ja tuczyc jogurtem to sie ze mnie wysmiała i po 2 lyz dalam sobie spokój
ja rozumiem ze twoja mama za nia lata ale wytlumacz jej ze hanula naprawde ladnie je!!!!
tylko napewno rezygnacja z biszkoptów ale chrupki kuk mogą byc
zero mleka krowiego zadnych budyniów kupnych
zadnych jogurtów i zobaczysz jak bedzie reagowac
bo lekarz tez ci zaleci jakas rezygnacje z posilków ktore uzna za zle i obserwacje bo bez tego nie ma zadnych wniosków

a jesli chodzi o jedzenie w biegu to trudno ale nasze dzieciaczki mają teraz duzo ciekawsze zajęcia niz jedzenie
trudno jest ich naklonic do spokojnego jedzenia jak mozna poszalec na kocyku

bedzie dobrze zobaczysz kochana tylko musisz sie uspokoic bo to najwazniejsze
i chlodny osąd tego co je
a je ladnie i duzo
mleczko pije to najwazniejsze
moja jak nie chce czegos zjesc to tez jej zawsze serwuje jakies mleczko
ale zadko zjada
a cZY jej zageszczasz mleko bo moja np lubi kleik kuk

u nas znowu placze i jedzeni w nocy
jestem polprzytomna

[ Dodano: 2008-03-12, 08:21 ]
wiesz co sikorka a to są jakie studia?
ja kiedys tez myslałam zeby pszedszkolanką zostac ale teraz jak mam swoje dziecko to sie wacham
i poszłam na ekonomie :-D

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

12 mar 2008, 10:50

hello!!!! u nas nocka spoko...i od razu lepszy humorek bo tatus udawadnial jak mamusia mu sie podoba :ico_wstydzioch: :ico_oczko:
no co do tych sniadanek to Maya je 2 sniadanka...1 to chlebek z maslem lub jajkiem a 2 to kaszka....wiec zawsze cos tam zje ....ale rano nie je wiecej kaszki niz 100ml....
Wogole to mala je mniej niz kiedys...ale wiadomo...ona to nie chce usiedziec...to udaje bulimie...wiec i tak narazie sie ciesze ze je cokolwiek....a zawsze jeszcze z cycusia cos tam kapnie...
a co do kaszek to od akcji z wymuszaniem wymiotow Maya najbardziej lubi z Nestle.....i poki co takie kupujemy....za niedlugo znow sprobujemy jakas inna...wielozbozową albo manną....

[ Dodano: 2008-03-12, 09:56 ]
aha Doris i jeszcze z wczoraj mi sie przypomnialo...no Maya jezdzi w duzym siedzonku odkąd skonczyla 5,5 miesiaca....to pierwsze bylo juz za male ...nie miescila sie na szerokosc a o ubraniu kurtki juz wogole mowy nie bylo....takk wiec juz dawno sie tak wozi.....i chyba lubi te strone jazdy....tak naprawde to sie wszystko okaze jak pojedziemy w maju do PL...ciekawe ile postoi zaliczymy :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 mar 2008, 11:04

jagodka24, a u mnie odwrotnie, teraz jak mam swoje dzieci to w końcu wiem co chcę robić. Chociaż kiedyś to myślałam nawet o rodzinie zastępczej, tylko mój Sikor raczej by na to nie przystał, mimo że dla swoich dzieci jest wspaniałym ojcem, to nie wie czy dla obcych też by taki był. A studia to są podyplomowe - kierunek "Pedagogika przedszkolna", chciałam żeby to było odrazu też i nauczanie wczesnoszkolne, ale taki kierunek najbliżej w Warszawie i cena nie na moją kieszeń więc jest tylko przedszkole :-D. Szkoda tylko, że ten zawód jest tak malo doceniany, to znaczy mało płatny. Ale może kiedyś otworze własne przedszkole :ico_oczko:

A czy ja się przywitałam??? nawet dzień dobry nie powiedziałam, ale ze mnie gapa.

[ Dodano: 2008-03-12, 10:06 ]
A jak możecie to proszę http://sikorkowa.posadzdrzewo.pl/

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

12 mar 2008, 11:07

GLIZDUNIA, Alicja też je dwa śniadanka. Jedno zaraz po obudzeniu, tj mleczko jakieś 90-130ml i potem koło 9 drugie śniadanko (coś z tych rzeczy co napisałam), koło 12 wypija kaszkę 180 - 210ml, potem je obiadek koło 16 i koło 19 dostaje albo mleczko albo jakiś deserek, biszkopyt no i po kąpieli 180 lub 210 kaszki na dobranoc. Śmierdzi to cholerstwo jak nie wiem, ale młodej smakuje i to jest najważniejsze... W tak zwanym międzyczasie je owoce, chrupki kukurydziane, pieczywko ryżowe i duuuużo pije. Praktycznie po każdym posiłku po 30min musi dostać soczek albo herbatkę 100ml.

dziś na 15;20 jestm umówiona z lekarzem na konsultację wyników. Przy okazji zobaczymy ile przytyła, mam wrażenie że to jest jej urok ze taka drobniutka jest. Wyniki ma dobrae. Zobaczymy co lekarka powie.

A i muszę sie Wam pochwalić. Przytyłam. Ważę w 49kg....

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

12 mar 2008, 11:22

Ewcik...gratuluje przytycia...a jakos specjalnie sie tuczylas czy samosie stalo??

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 mar 2008, 11:33

Witam

Pospałam do 6.30 wybudzeń nie licze bo nie ma sensu...
Zara do pracy...
Dzieci Miłosz lepiej Ula gorzej...

Sikorka, bardzo się cieszę, że trafiłaś na coś co faktcznie lubisz robić, na a sama atmosfera na studiach też jest b. ważna :-)

Ewcik 49 :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: wiem wiem, ważne, że przytyłaś, co nie? :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

12 mar 2008, 11:42

GLIZDUNIA, samo się przytyło :-) podjadam tylko po Alicji jej jedzonko.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”