Tak powyzej 4kg to cesarka, ale nie martw sie za wczesnie, bo waga z USG potrafi sie mylic o bardzo duzo. Tak mi lekarka powiedziala, ze czasami lekarze decyduja cesarki a okazuje sie, ze dziecko jest o wile mniejsze niz USG pokazalo.poradzic z urodzeniem a oni powyzej 4 kg sugeruja cc
Ja ostatnio sie pytalam ile ma cm ten moj brzuszek, no to ja mam 36cm. Tez sadze, ze moje dziecko bedzie duze, wogole czuje ze ma ciasno bardzo sie wyciaga i martwi mnie to, ze nie rusza sie tak duzo jak kiedys (miesiac temu czy dwa). Tez zauwazylyscie ta roznice?
Chyba szybciutko sie dziewczynka rozwija, no ale jak lekarka wyczuwa nisko glowke to moze jdnak przyjdzie Zuzanka na poczatku czerwcawychodzi ze to poczatek 38 tygodnia

Ja pamietam te klucia w mojej pierwszej ciazy, zaczely mi sie miesiac przed porodem. Czulam, ze poprostu dziecko sie pcha do wyjscia. Teraz tego narazie nie odczuwam. Czasami bardzo mi jezdzi po pecherzu, az odczuwam taki dziwny bol.A i to moje kłucie w srodku to po prostu zaczynajace sie skurcze