Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 lis 2008, 18:22

Super,że Majce nic nie jest :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Ja Paulinkę kąpię miedzy 19.00 - 20.00, zaraz po kąpieli dostaje cycusia i zasypia. Nieraz śpi aż do 3 - 4 nad ranem a nieraz obudzi się o 22.00, podkarmiam i śpi wtedy do 6.00

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lis 2008, 19:13

witajcie, u nas wszystko ok, tylko jakos mialam zalatany dzien i nie mialam weny na dorum...

ja tez kapie Zuzie miedzy 19:00 a 20:00 - ostatnia butle dostaje ok. 21:00 i tez przesypia cala noc, ale nieraz budzi sie kilka razy, bo smok jej wypada, wiec ja tak kursuje do lozeczka - spi do ok. 7:00-8:00...

zjada dziennie gora 650 ml (przy dobrych wiatrach), raz sie tylko zdarzylo (odkad zaczelam zapisywac), ze zjadla 750 ml. Mysle, ze moze i ja powinnam jej dawac w nocy butle na spioch, ale nie wiem czy to dobry pomysl, bo noje sie, ze moze by sie rozbudzila i nie chciala potem spac... nie wiem juz sama...

MARGARITA - super, ze Majce nic nie jest, jak ja bede na szczepieniu 16-ego, to poprosze pediatre, zeby dala nam tez skierowanie na badanie moczu, dla swietego spokoju... malo je, czesto ulewa, chociaz na chora nie wyglada...

aaa, i dzieki Wam za mile komenty na N-K odnosnie mojego nowego image ;)

buziaki

[ Dodano: 2008-11-28, 18:14 ]
sorry, za literówki :)

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

28 lis 2008, 20:45

HEj.....................

Ja mam szpital w domu...dzieci chore(Emi jeszcze nie,odpukać :ico_sorki: )
Starszy syn miał wczoraj wieczorem 40 st. gorączki :ico_olaboga: Dzisiaj jest lepiej.
Męża też zaczyna coś brać.. :ico_olaboga:

Dodałam Emi kleiku do mleka ...mała nie chce pić :ico_noniewiem:

Nocki zazwyczaj przesypia..budzi się na butlę miedzy 4-6 ,wypija i śpi dalej...do 8-9.

Dzisiaj byłyśmy na spacerku...

Kurcze mnie też coś głowa zaczyna boleć :ico_placzek:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 lis 2008, 10:00

witam porannie..

Jagna30, kuruj chlopakow i nie pozwol, zeby Ciebie i Emi zaatakowal ten wirus :ico_olaboga:

Gie, u mnie sie nie zdarzylo, zeby maly sie wybudzil po tej nocnej butli (no moze na 5 min, jak nie umial sobie beknac... ale po wlozeniu do lozeczka, od razu zasnal - na czescie u nas nie ma lulania :ico_sorki: )
mozesz sprobowac raz dac Zuzi i sprawdzic, czy ja ta butla rusza... bo mozliwe, ze nie bedzie chciala pic i bedziesz jej musiala pozwolic spac dalej ;-)

a u nas straszna pogoda, wieje, pada, zimno i ogolnie niezbyt milo jest, dlatego chyba sobie nigdzie nie wyskoczymy dzisiaj :/

jeszcze w dodatku obudzilam sie w takim sobie humorze, bo wczoraj A. podstepnie zmusil mnie do ogladania filmu Iron Man (nie powiedzial mi o czym ten film jest, zanim zaczelismy ogladac.. mimo, ze pytalam) no i okazalo sie, ze to bylo o jakims robocopie, ktory ratuje Ameryke i caly swiat przed Talibami :ico_noniewiem:
on wie, ze ja NIENAWIDZE takich filmow (sci-fi generalnie)... no i jak juz byla 1/3 filmu i godzina 22 to moglam w sumie isc spac, ale Jasper nie chcial spac, tylko gadal do siebie i chcial sie bawic.. i takim sposobem meczylam sie z malym na rekach i terminatorem przed oczami :ico_zly:

no coz... dzisiaj ja go wrobie w ogladanie jakiegos romansu, albo dramatu :ico_brawa_01: (on z kolei tych gatunkow nienawidzi)

[ Dodano: 2008-11-29, 11:46 ]
wpadlam tu jeszcze raz i znowu taka cisza... DZIEWCZYNY! gdzie sie podzialyscie???

mnie dzisiaj juz nie bedzie (no chyba, ze wieczorem), bo jedziemy na wycieczke do Sewilli, pogoda sie zrobila nagle ladna, slonce swieci i nie ma wiatru (tutaj to sie zmienia co 15 min :ico_olaboga: )

w ogole, zauwazylam, ze ta pionowa linia na brzuchu juz znacznie zbladla i (chyba) zanika.. :ico_brawa_01: moze za miesiac juz tego nie bedzie :ico_sorki:
zreszta, teraz to w sumie malo istotne, bo i tak brzucha nigdzie nie wystawiam... a do lata juz bedzie okej i bede mogla na plaze wyjsc bez tej okropnej krechy :-)

ps. za 2 tyg lecimy do Polski :ico_brawa_01: juz sie doczekac normalnie nie moge!!!

Awatar użytkownika
Jagna30

29 lis 2008, 14:47

Witam....

A ja dzisiaj organizuje imprezę 'Andrzejkową"..więc mam troche pracy w kuchni.

Dzieci wracaja do zdrowia,razem z naszą kochaną córcią :ico_brawa_01: Dostała kolorków na buzi :ico_sorki:

Mąż stwierdził,że jestem juz "chuda" :ico_szoking: :ico_brawa_01:

Ok...zmykam jeszcze po zakupy....

do jutra

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 lis 2008, 16:39

Dodałam Emi kleiku do mleka ...mała nie chce pić :ico_noniewiem:
Majka też nie chce jeść. Kupiłam jej dzisiaj smoczek 3 może teraz będzie ciągła. Lekarka kazała narazie podawać jej pół łyżeczki tego kleiku do mleka a mała nie chce jeść :ico_szoking:

Kazała też powoli wprowadzać soczki.
Jagna jakie ty kupujesz i podajesz te soczki Emi???

Wyobraźcie sobie, że dzisiaj wyskoczyłam na zakupy a po drodze do fryzjera i obcięłam wlosy :-D :-D :-D :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
P. obrazony że mnie w domu nie było 2,5 godz, bo jest chory. Ma gorączkę 38 ale do lekarza nie chce iść :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
A jak facet w domu chory to wiecie co jest :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Do tej pory mi nie powiedział czy mu się podoba czy nie, ale myślę że mu się nie podoba. On chciał żebym się inaczej obcięła ale ja tak nie chciałam (na pazia :ico_nienie: :ico_puknij: )

Kiedyś nosiłam króciutkie włosy i teraz chyba też bym chciała krótkie, ale P. nie każe :ico_zly: Choć teraz długich też nie mam :-D
Jak P. wstanie i zrobi mi zdjęcie to wam wkleje :-)

Jagna30, udanej imprezki :-)

[ Dodano: 2008-11-30, 09:51 ]
no i wątek umiera :506: :506: :506:

my miałysmy bardzo ciężka nockę. Majka jakoś niespokojnie spała, budziła sie 3 razy.
Zrobiłam tak jak wy i podałam jej ostatnią butle na śpiocha ok. 22,30 a ona ku mojemu zdziwieniu obudziła się o 2,30 :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: a potem o 6 :ico_olaboga:
Mleka z kleikiem nadal nie chce jeść mimo smoczka z większą dziurką.

P. wyprowadza mnie z równowagi i mam ochotę kazać mu wyjść z domu żebym na niego nie patrzyła. Wqurwia mnie strasznie, może to przez zbliżający sie okres. W ogóle udaje umierającego a to mnie do szału doprowadza, dwoje dzieci do obrobienia :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: to nie na moje nerwy :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

No odzywajcie się, piszcie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Jagna30

30 lis 2008, 10:53

margarita83,kupuje te Bobo frut od 4 miesiaca(jabłko z dodatkiem marchewki)

O jaaa ,ale mam mega kacora...heheheheh

[ Dodano: 2008-11-30, 09:54 ]
margarita83, z tymi "chłpami " to tak jest :ico_zly:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lis 2008, 11:25

No ja kupiłam z Hippa marchewkę z jabłkiem i Majka pije :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A teraz obiecana nowa fryzura, tylko nie zwracajcie uwagi na minę bo jestem wqrwiona na P.
Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2008-11-30, 10:26 ]
Aaaaaaaaaaa muszę się pochwalić
Dzisiaj Majka SAMA przewróciła się z plecków na brzuszek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lis 2008, 13:19

margarita83, super fryzurka!! :ico_brawa_01: bardzo mi sie podoba, taka asymetryczna i w ogole, w ciemnym kolorze Ci ladnie :-) moim zdaniem strzal w 10!

a co do pomyslu Twojego P., zeby sie obciac na pazia, to dobrze, ze go nie posluchalas :ico_puknij:

nie wiem, czemu Majka tak Ci sie w nocy budzi.. nie wiem, co Ci doradzic :/
moze tak po prostu ma i na razie tego nie zmienisz...

i brawo dla malej, ze juz zaliczyla swoja pierwsza przewrotke :ico_brawa_01:
u nas to jeszcze nie teraz... poki co maly zaczyna podnosic glowke, jak sie go ciagnie za raczki, czyli jestesmy daleko w tyle za Wami ;-)

my (ja i A.) pojechalismy wczoraj na te wycieczke.. fajnie bylo, ale zimno (tzn. bylo 13 stopni, ale zimny wiatr wial).. polazilismy po parku, poszlismy do muzeum archeologicznego i do centrum na kolacje :ico_brawa_01:
a dzisiaj myslimy co robic, ale planow nie mamy.. wiec chyba zostaniemy w domu i obejrzymy jakis film.

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

30 lis 2008, 14:06

Witam i ja,
Margarita fryzura super no i wielkie brawaza przewrot :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

U nas noc cos marudna byla Jula budzila sie co chwila to na jedzenie to na przytulanie :ico_olaboga: Albo swietowala imieniny taty :-D W kazdym razie troche nie wyspana jestem.No ale jakos do wieczora dociiogne.
Ja tez sie ciesze na wyjazd do Polski bo to juz w ten piatek :-) No i jeszcze sie pochwale ze dalej chudne nie stosujac zadnych diet :ico_brawa_01: jeszcze tak z 5 kg by sie przydalo mniej wtedy juz bedzie super :-)

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”