W spermie znajdują się prostaglandyny, które zmękczają szyjkę macicy, a oksytocyna wywołuje skurcze więc działanie jest inne. Oksytocyna wytwarza się w organiźmie kobiety np przez drażnienie brodawek. Ale tak jak już wcześniej pisałam bardzo żadko się zdaża aby to zadziałało. Może tylko przyśpieszyć jak już się coś zacznie.o tym w szkole rodzenia mówili. nawet zalecają współżycie w okolicach terminu bo sperma zawiera jakiś tam hormon który działa jak oksytocyna i pomaga wywołać poród
koniecznie daj znac jak juz bedziecie po badaniach!!!trzeba wykonać badania,mamy wizytę na 19stą i może się okazać,ze zostanę z małym jak wyniki będą złe na naświetlanie...
popdrzuc jaks stronkeja na allegro oglądam ubrania japan style, ostatnio strasznie mi sie podobają
no ale sens mojej wypowiedzi był podobny. wiedziałam, że snasienie coś daje ale nie pamiętałam coW spermie znajdują się prostaglandyny, które zmękczają szyjkę macicy, a oksytocyna wywołuje skurcze więc działanie jest inne. Oksytocyna wytwarza się w organiźmie kobiety np przez drażnienie brodawek. Ale tak jak już wcześniej pisałam bardzo żadko się zdaża aby to zadziałało. Może tylko przyśpieszyć jak już się coś zacznie.
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość