Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2007, 14:09

eSKa, no pyza nam rośnie :-D
Kiedyś przeczytałam,że takie 3-miesięczne dzieci zaczynają tracić swoje krągłości, np. buzia im szczupleje, hahaha! Ja zauważam coś wprost przeciwnego :-D

eSKa
4000 - letni staruszek

13 gru 2007, 14:18

Ja zauważam coś wprost przeciwnego
:-D
Ja też nie zauważam żeby moje słoneczko gdziekolwiek zaczęło szczupleć, a najbardziej to widać jak zakładam Olkowi czapke a te jego licka to "wylewają" sie z niej na boki :-D :-D

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2007, 14:20

eSKa, ja się zawsze śmieję z Zuzi jak ją mąż zarzuci na ramię- wtedy jej buźka tak się rozpływa na dwa boki :-D

eSKa
4000 - letni staruszek

13 gru 2007, 14:24

Dobra koniec pogaduszek, trzeba sie wziąć do roboty :ico_placzek:
Zmykam powiesić pranie i umyć okno, zostały mi jeszcze dwa ale nie wiem czy oba dziś będą lśniły :ico_oczko:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2007, 14:25

Kolejna gierka by nam zagrac na emocjach
myślisz,że już takie maluchy sa przebiegłe i perfidne? Zuzia się nie drze tak bardzo, a jak już się drze to wtedy jej coś nie pasuje i jak się jej ulży to jest ok.
hihi, nie wiem, tak pisze w ksiazce :-)

[ Dodano: 2007-12-13, 13:36 ]
Aha, dziewczyny.... cos od pewnego czasu mnie gnebi co dotyczy Nell. Otoz wydaje mi sie ze ona ma za duze napiecie miesniowe... Moze jestem przwrazliwiona, ale, czy wasze dzieci tez tak maja:
- Jak ja biore do odbicia na ramie to w dzien zawsze jest wyprostowana, nigdy nie legnie na ramieniu, i glowke odraca na bok i jednoczesnie do gory, nemal zawsze w jej lewa strone.
- generalnie jak spi to tez ma glowke odwrocona na boczek na lewo.
Potrafi odwrocic ja na prawo, bo ja testowalam, ale chyba nie lubi bo sie zniecheca i nie patrzy w te strone dlugo.
Najbardziej jednak martwia mnie te odgiecia do tylu po odbiciu...
W nocy tak nie ma...

[ Dodano: 2007-12-13, 13:37 ]
a schize na tym punkcie mam, bo na studiach mialam terapie dzieci z porazeniem mozgowym wiec zrozumcie i pocieszcie :ico_sorki:

eSKa
4000 - letni staruszek

13 gru 2007, 15:03

Mamo zuzi nie wiem czy o to chodzi ale Olek jak sie go nosi w ciągu dnia to też sie prostuje i lekko odgina do tyłu i nie w głowie mu oprzeć głowke na ramieniu a jak próbuje go tak przytulić żeby jednak sobie ją położył to sie z lekka wkurza :-D /wydaje mi sie że to normalne bo w końcu to dla nich coś nowego, takie trzymanie sie samemu bez podpórki, no niewiem może sie myle/

[ Dodano: 2007-12-13, 14:05 ]
A co do spania to Olus przeważnie zasypia z główką na prawo ale w ciągu nocy to zmienia sobie pozycje.

[ Dodano: 2007-12-13, 14:07 ]
Pranie powieszone , okno umyte teraz biorę sie za obiad. Oluś śpi w wózku - powiedzmy że na świeżym powietrzu :ico_oczko: Zasnął o 12.15 wiec licze że do 15.30 pośpi. No ale to tylko ja tak myśle a jak będzie to zobaczymy.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

13 gru 2007, 15:25

eSKa, ja daje sztuczne mleczko tylko raz dziennie po kapaniu (90ml), a zdarza sie i tak że mleczko zrobie ale Szymuś nie wypije, wiec nie wiem czy to moze byc przyczyna.

Odwołałam ta jutrzejsza wizyte u dermatologa
bo po pierwsze M na dniówke
a po drugie tak sobie pomyślalam ze ta lekarka to weźnie mnie za jakas panikare
kupilam w aptece kolejny juz balsam do skory suchej i bardzo suchej i zobaczymy
najwyzej jak nie bedzie poprawy to znow sie zapisze :ico_olaboga:

teraz jedziemy do mojej mamy na urodzinki
kobitka konczy dzis 47 lat :-D
jakis pyszny obiadek przygotowała
wiec zmykam bo głodna jestem ze ho ho :-D

Awatar użytkownika
dagmara1709
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

13 gru 2007, 15:58

Hej dziewczyny Dawno mnie nie było,ponieważ miałam zepsuty komputer:(
ale już oki:)
mam pytanko,moja Maja dzisiaj kończy 2 miesiące ,wyczytałam że dziecko już powinno wodzić wzrokiem za zabawkami,a ona nie bardzo:(patrzy na mnie i na tatę ale też tylko wtedy jak ma na to ochotę,wydaje mi się,że patrzy na karuzelkę ale martwię się czy z jej wzrokiem ok.

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

13 gru 2007, 16:01

eve81, wszystkiego dobrego dla mamy :) :ico_tort:

Mamo_zuzi Moja Marcelina tez nie ma ochotuy odpocvzywac na ramieniu z oparta główka woli się napręzyć i wygiąć bo wtedy wszystko pięknie widzi :)

Oh zrobiłam sobie relaksujacy wieczorek wczoraj z Telewizorkiem i szklaneczka martinii Bianco... tylko jakoś nie smakowało za dobrze mi samej... za to noc prawie nie przespana marcelina cos była nispokojna i spać wcale ale to wcale nie spała.

Zakupiłam sobie wczoraj balsamik opalający z Nivea i wiiecie co jest nawet spoko poza tym że rano czuć samoopalaczem troszke tylko ja to chyba nie umiem dokłądnie posmarować sie wczoraj smarowałam się 10 minut i drugie 10 stałam w łazience czekając żeby sie ubrać żeby balsam najpierw się dobrze wchłonął rano patrze no i są jakieś nierówności...ale może jak wiecej sie posmaruje np za 3 dni to już bedzie ok :P

Prezenty pod choinkę juz zakupione...? Ja oczywiście zrobiłam pare zakupów na allegro, nic drogiego same upominki, liczy się gest hehe. Kupiłam krawat dla Ojca M. (standardowy prezent ale mi sie strasznie spodobał do tego gustownie zapakowany) Dla M chociaz nie powinnam, skórzany portwel (nubuk), wczoraj dokupiłam jeszcze kalendarz z Bulterierami, bo mamy juz na ten rok a wiem jak bardzo chciała taki na 2008, to nic że kalendarz kosztował tyle co portwel. No i Nasz wspólny prezent tzn. i dla niego i dla mnie to ta Haleczka co Wam link posyłałam. Marcelinie nic jeszcze nie kupiłam bo stwierdziłam że kupimy jej coś razem, bo w sumie na allegro nie znalazłam nic coby mnie zainteresowało.

Wklejam zdjęcie Marcelinki, takie w mierę aktualne... Idę się położyćpóki Mała śpi. CAŁUJĘ!!

Obrazek

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2007, 16:31

mama_zuzi1980, kurczę, nawet nie wiedziałam,że można się tym martwić. Po prostu mnie się wydaje,że ona jest wszystkim bardzo zainteresowana i dlatego taka jest wyprostowana, korzysta z tego,że może się rozglądać. No chyba,że zaśnie przy cycu i w nocy to wtedy leży na ramieniu.
eve81, i co pysznego mamusia upichciła? Młoda kobitka z Twojej mamci. Moja ma 55 latek, no ale ja mam jeszcze starszą o 6 lat siostrę.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”