mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2007, 17:02

Dziewczyny pocieszylyscie mnie, dzieki :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Wiecie ze to chyba moja wina bo ja ja zawsze do odbicia czyw ogole jak ja przenosze to ja na swoje prawe ramie biore no to sie nie dziwie w zasadzie ze sie w lewo odchyla. JAk ja wzielam na lewe ramie to sie odchyla w prawo :-) Glupia szukam dziury w calym :ico_puknij:

Dagmarka, witaj ponownie :ico_brawa_01: mnie sie wydaje ze nie wszystkie dzieci ida ksiazkowo, daj jej tydzien lub dwa jeszcze. Sprobuj jej pokazywac przedmioty czarno-biale bo niektore dzieci jako pierwsze postrzegaja mocno kontrasty. I powolutku przsuwaj jej w odl. ok. 20-25 cm. Mysle ze bedzie ok.

Justyna, ja przerabialam ten balsamik, w ogole wszystko co samoopalajace chyba mialam na sobie :-D I mam swoje sposoby aby nie bylo smug. Po pierwsze piling na cale cialo przed nalozeniem, moze byc nawet z cukru, soli czy fusow z kawy (polecam!!!). Potem posmaruj kolana, lokcie , kostki u nog i dlonie zwyklym balsamem lub kremem (niesamoopalajacym). Po minutce naloz samoopalacz. Zacznij od stop, tam wez malutko balsamu i raczej glaskaj te stopy, tez boki i miedzy palcami, kostki doslownie musnij, i do gory. Kolana , lokcie, tam gdzie kostki ci wystaja nakladaj cieniutka wartstwa. Taka moja rada, a ja nigdy nie mam smug. Aha, no i odczekac te kilka minut zanim sie ubierzesz. Polecam raczej luzny szlafroczek niz opiete dzinsy przez pierwsza godzinke lub nawet dwie.

[ Dodano: 2007-12-13, 16:06 ]
Kocurka, no ja sie naogladalam dzieci z porazeniem piramidalnym i moze stad te moje schizki, ale wydaje mi sie ze jest ok.

eSKa
4000 - letni staruszek

13 gru 2007, 18:42

Dagmara fajnie że znowu jesteś :ico_brawa_01:

Justynko ale z Marcelinki śliczny bobas i super to zdjęcie, jak wy to robicie że tak fajnie wychodzą wam zdjęcia maluszków na brzuszku ja jak robie Olkowi w takiej pozycji to zawsze wychodzi "poruszane" :ico_placzek:

A ja własnie wrócilam ze sklepu, byłam z mamą bo mnie prosiła żebym z nią pojechała bo chciała kupic sobie spodnie, wiec wpakowałam Olka i pojechałysmy :ico_haha_02:
Taki niepozorny sklepik a obie tak sie obkupiłyśmy że aż mi sie humor poprawił :-D

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2007, 19:12

jak wy to robicie że tak fajnie wychodzą wam zdjęcia maluszków na brzuszku
spróbuj z lampą, chociaż wiem,że to niezbyt dobre dla małych oczu. Albo w dzień. Ja mam jeszcze takie ustawienie dla zdjęć z bliska, to taki jakby "kwiatek" na aparacie.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

13 gru 2007, 22:07

Mamo_Zuzi napewno jesteś przewrażliwoina jesli chodzi o to odwracanie główki
ale wcale sie nie dziwie bo ja też schizuje jak cos zaobserwuje ze sie powtarza..ehh taki chyba nasz los
ja codziennie rano zmieniam w łóżeczku położenie poduszki, tzn. jeden dzien Szymuś spi po jednej stronie łóżeczka a drugiego dnia rano przekładam poduszke w drugi koniec łóżeczka i tak mu zmieniam pozycje, doradzili nam to jeszcze w szpitalu zeby dziecko patrzyło z różnych stron.

dagmara1709 spróbuj przystawić małej ręke prawie przy samej twarzy, ale nie dotykając jej i powoli przesuwaj ręke raz w prawo a później w lewo, moze wtedy zacznie wodzić wzrokiem.
Tak robil ten rehabilitant jak bylismy z Szymciem na ćwiczeniach, on miał wtedy 1 mies. i wodzil wzrokiem za ręką a teraz taka ręka go juz nie bawi woli wodzić wzrokiem za pozytywką albo grzechotką:)
Muszisz pewnie dać Majce jeszcze troszke czasu i napewno wszystko bedzie ok.

Justyna_Bochnia no to zazdroszcze tych udanych zakupów na allegro, bo to w sumie juz ostatni dzwonek jeśli sie chce kupić prezenty na allegro bo wiadomo jak to przed świetami z wysyłką, pewnie poczta bedzie robic niezłe opoznienia, ja tez myslalam zeby kupic prezenty na allegro ale jednak stwierdzilam ze kupie w sklepie każdemu jakąs pierdulke

Kocura Bura mamacia zrobiła standardowy obiadek czyli schabowego..hihi ale i tak było pysznie i milutko

eSKa super ze zakupki sie udały
ale nie napisałas co kupiłas....nadrabiaj szybko i pisz bo jestem oczywiscie strasznie ciekawa
jak to zawsze w kwestii zakupów

Dominisia sie niestety dzisiaj nie odezwala
wiec spotkanka nie było
ale ja musialam i tak sie zrelaksowac
wiec wybralam sie na zakupki...oczywiscie z Szymciem:)
kupilam mu w H&M rajtuzki za 50% ceny
w aptece kolejny juz balsam do suchej skóry, na razie to podoba mi sie bardzo jego zapach
ale chciałabym żeby jeszcze poskutkował
aa i w aptece kupiłam gotowe mleczko Nan, wiecie takie juz rozrobione
to na wszelki wypadek jakby Szymuś zgłodniał na zakupkach
bo jakos nie widzi mi sie wyciągać cyca na pasażu w hipermarkecie
pewnie spociłabym sie zanim bym sie rozebrała i dokopała do cyca pod ciuchami...hehe

Szymuś śpi
ja zaraz szybko kąpiel i też lulu
a wiecie co mi M dzis powiedział
ze go zaniedbuje
eehhh juz sobie wymyslilam co mu powiem jak jeszcze raz cos takiego powie
ze jak cos odemnie chce to najpierw niech synka uśpi
jutro w planie tez zakupki
i juz sie ciesze na samą myśl..hihi

a miałam wam napisac jeszcze ze przyszedl mi ten śpiworek z allegro
jest super
teraz juz nie musze żadnymi kocykami Szymcia opatulac
tylko siup w śpiworek i maluszek ma cieplutko :-D
a w sklepie tylko rozsuwam śpiwór rozbieram małego i tak sobie jeździmy

eSKa
4000 - letni staruszek

13 gru 2007, 22:20

Ja mam jeszcze takie ustawienie dla zdjęć z bliska, to taki jakby "kwiatek" na aparacie.
Ja też mam takie ustawienie i zaraz jutro to wypróbuje, mam nadzieje ze sie uda.
nie napisałas co kupiłas
A wiec kupiłam sobie getry i takie dresowe rybaczki (to do chodzenia po domu) i rybaczki sztruksy takie troche za kolana i tam z guziczkiem (są super), Olkowi skarpetki, a męzusiowi pizamke (to jako prezent pod choinke :ico_haha_01: )

[ Dodano: 2007-12-13, 21:21 ]
Wam juz mówie dobranoc, teraaz ide posiedzieć z mężem własnie zrobiłam sobie kawke zbożową i jeszcze na noc wciągnę pączusia ale co tam :ico_oczko:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2007, 22:36

Ja po poludniu padlam, chyba mialam goraczke i usnelam z mala pod pacha :) Obudzil mnie mezu i nawet sie cos zajal mala i zrobil mi goracej herbatki i byl taki troskliwy... Ale oczywiscie "przepraszam" nie uslyszalam....
No ale sie odzywamy, bo ja nie potrafie sie nie odzywac, predzej awanture zrobie ;)

Eska, fajnie ze zakupki sie udaly :)
Eve, no to moze to spotaknko innym razem. Musicie wziasc sprawy w swpoje rece bo Dominike jak porwali rodzice to sie pewnie Jasiem nacieszyc nie moga, w koncu jej mama to nawet go nigdy nie widziala. Juz sobie wyobrazam co oja bedzie wyprawiala jak przyjedzie :ico_szoking: :-D

Zaraz sie chyba poloze, dlugo nie wytrzymam,
do jutra, papapa

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2007, 22:41

mamacia zrobiła standardowy obiadek czyli schabowego..hihi ale i tak było pysznie i milutko
zawsze lepiej smakuje jak ktoś ugotuje :-D
To sprzedają takie gotowe mleczko? Pierwszy raz słyszę....
nie widzi mi sie wyciągać cyca na pasażu w hipermarkecie
rozumiem doskonale. Ja jak się gdzieś wybieram sama to zaraz po karmieniu i jakby co to mąż ma dać Nan, ale przeważnie zdążę wrócić. A jak jedziemy gdzieś razem to też tuż po karmieniu, żeby zdążyć wrócić. Wszędzie piszą,że to nie wstyd karmić publicznie, ale ja bym się dziwnie czuła. Dziwi mnie,że takie miejsca do karmienia nie są standardem. Skoro toalety są wszędzie to takie miejsca też powinny być wszędzie. A Wa zdarza się karmić publicznie?
na noc wciągnę pączusia
oczywiście zachciało mi się pączka od razu :-)

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

13 gru 2007, 22:55

To sprzedają takie gotowe mleczko? Pierwszy raz słyszę..
no sprzedają sprzedają
na tą buteleczke nawet dajesz smoczek jednorazowy i butla dla dzidzi gotowa :-D
wszystko do kupienia w aptece

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2007, 23:15

eve81, eeee, to bajer :ico_oczko:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 gru 2007, 00:29

Jestem jeszcze bo kapiel mnie troche otrzezwila :-)

My tutaj mamy mleczko Nan w kartonikach jak soczki, tylko przelewam do butli i juz. Tylko ze trzeba i tak podgrzewacz albo mikrofala, albo jak ostatnio z Agnieszka na kawce... aga miala termos z goraca woda to tylko na chwile butelke z mleczkiem do kubka z ta woda i juz. Ale najczesciej korzystam z mikrofal, w kazdym sklepie z jedzeniem, czy knajpce czy kawiarni z usmiechem podgrzewaja te 25 sekund :-) Poza tym tutaj mamy zakaz palenia we wszystkich knajpach, kawiarniacha nawet dyskotekach i jest on naprawde przestrzegany. Wiec spokojnie mozna sobie kawke pic i czuc aromat ciastek i kawy a nie smrodu papierosow.

Karmienie publiczne? Dla mnie zaden problem :-) Nawet jak bylam na kawie z Aga pierwszy raz to najpierw ona wyjmowala cyca dla Kuby potem ja dla Nell i bylo ok. Chyba tutaj to nikogo nie rusza. Nie wiem jak jest w polsce, ale jak dziecko ryczy to mi wszystko jedno czy kto sie patrzy czy nie ;-)
Wstydzilam sie na poczatku z Zuzia karmic przy tacie i bracie no i doroslych kuzynach. No jakos tak glupio po prostu.... Do taty i brata sie nawet przelamalam, ale do kuzynow nigdy.... :ico_noniewiem:

Jutro kawa z Aga na miescie. Mam nadzieje ze juz sie bede lepiej czula.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”