lilo

06 sie 2009, 12:35

A pisałam, że ja marzę o porodzie w sylwestra, kiedy będą strzelać fajerwerki, pamiętasz?? hih
Łoj ale pół szpitala może być też pod wpływem :ico_haha_01: :ico_oczko:

Końcówka jest fajna ale lepiej urodzić przed terminem, bo zaraz przed ale po to człowiek już strasznie zmęczony i zniecierpliwiony jest :ico_sorki:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 sie 2009, 12:51

Ja niedawno wróciłam od dentysty.Jeszcze tylko druga ósemka mi na wtorek została i już.
:ico_chory: oj w zyciu bym nie dala rady robic osemki, ja juz przy szostkach mam problem z otworzeniem szeroko buzi :ico_chory:
Co prawda troszkę trzeba się starać trzymać buzię otwartą jak najszerzej się da,ale nie jest tak źle.Z resztą ja musiałam iść bo w plombie się szczelina zrobiła i okazało się że ząb zaczął się już lekko psuć.W drugiej ósemce taka sama sytuacja.
u nas tylko ja lubie dlugo pospac :ico_oczko:
to mezu bedzie mnie z rana wyreczal :ico_haha_01: :ico_oczko:
Ja wprost uwielbiam spać,nie wiem co to bedzie jak się dziecko urodzi.Będę się musiala przestawić jakoś na nocne wstawanie,bo mój mąż raczej się nie ruszy.Z resztą nawet nie miałabym sumienia go o to prosić.W końcu bida pracuje na 3 etaty i często ma dyżury nocne w szpitalu.
no nie wiem Rybka, ale w święta to już będzie tak bliziutko :-) że tylko czekać kiedy.
Może i się faktycznie rozpakujecie jakoś na święta.Ja to wcześniej jak po Nowym Roku to nie planuję.Ale jak już skończą strzelać petardy to mogę jechać na porodówkę (chociaż to by było 2 tyg przed terminem więc wątpliwe) byle nie wcześniej.To musi być w przyszłym roku i już.
o to to!! :ico_sorki: dziś coś mnie "szturcha" od środka ale nie wiem czy to dziecko :-) jak mnie kopnie porządnie to uwierzę.
Jak Cię coś szturcha poniżej pępka to na pewno dziecko.Tak więc gratuluję pierwszych wyczuwalnych ruchów. :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-08-06, 12:53 ]
Łoj ale pół szpitala może być też pod wpływem :ico_haha_01: :ico_oczko:
Oj to prawda.U mojego meża na święta i sylwestra są takie imprezy organizowane że nikomu nie życzę się połamać w tym okresie i jechać do nich na zdjęcie RTG czy tomografię.O rezonansie nie wspomnę.Lekarze też z nimi imprezują,więc tam każdy ma troszkę promili we krwi.

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 sie 2009, 14:04

witajcie :-D my mamy teraz 2 gosci - mojego brata i brata meza, wiec glupio tak przed komputerem siedziec...
we wtorek mam wizyte u ginki, ale bez usg, wiec sie za bardzo na nia nie ciesze, ma przeprowadzic jedynie badania ginekologiczne... wolalabym sprawdzic, czy z dzidzia wszystko o.k. :ico_sorki:
ze brzuch jakis taki inny, twardy
mi moj brzusio wydaje sie od wczoraj bardziej twardy, zaczalby sie ten moj lobuziak w koncu do mnie odzywac (czyli kopac), to przynajmniej bym sie uspokoila... a tak chodze troche rozdrazniona i nawet maz dziala mi na nerwy...

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

06 sie 2009, 15:24

zaczalby sie ten moj lobuziak w koncu do mnie odzywac (czyli kopac), to przynajmniej bym sie uspokoila
spokojnie Helen tylko niektóre mają to szczęście, że czują wcześniej. Czytałam, że niektóre dopiero od 23 tc zaczynają coś czuć więc się nie niepokoje. CHoć dziś coś tam czuję...sama nie wiem.
w każdym razie życzę Ci mocnego kopniaka :-) na uspokojenie. No i sobie też :ico_oczko:
Jak Cię coś szturcha poniżej pępka to na pewno dziecko.Tak więc gratuluję pierwszych wyczuwalnych ruchów.
:ico_sorki: oby oby...niech się robią mocniejsze z każdym dniem. Już się nie nastawiam, bo wcześniej wydawało mi się że coś czuję a to chyba były jelita bo była kilku tygodniowa przerwa :ico_noniewiem:

nic nie mówię mężowi dopóki nie poczuję mocno i wyraźnie.

CO do tego picia, to rzeczywiście trafiłyśmy na najbardziej pitny okres w roku...
i wiecie co zastanawiam się czy nie zagadać z mężem wcześniej żeby nie pił w te ostatnie 2 tyg grudnia :ico_noniewiem: wy tak robicie czy liczycie że sami z siebie nie będą się stołować procentami z rodzinką?, a może będą pić i Wam to nie przeszkadza??
Pomyślałam o tym, bo mój brat ostatnio przyznał, że spił się z kolegą prawie do nieprzytomności a jego żona była po terminie! No więc chłopy czasem nie myślą...przyznał że jak wytrzeźwiał to był przerażony bo dopiero pomyślał co by było jakby rodzić zaczęłą. Mieli mieć rodzinny poród :ico_olaboga:
Z drugiej strony wiem jak jest z taksówkami w święta i sylwestra. Zamówienie graniczy z cudem...

lilo

06 sie 2009, 15:32

anusiek, powiem ci że nie myślałam o tym piciu wcześniej :ico_noniewiem: Mój mało pije, nie zdarzyło mu się podczas znajomości ze mną że tak powiem "urżnąć". Ale faktycznie głupio by było gdyby nie miał mnie kto zawieźć :ico_oczko: Ja mam termin trochę później więc nie wiem czy to będzie mnie niepokoić... Zobaczymy - jak będzie to wydam zakaz picia :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 sie 2009, 15:35

Czytałam, że niektóre dopiero od 23 tc zaczynają coś czuć
podobno w 1. ciazy poczucie ruchow dzieciaczka dopiero miedzy 20 a 24 tc. to zupelne normalne... ale jakos mnie wczoraj schiza zlapala, bo taki spokoj, a brzusio troche twardszy sie zrobil, moze to i normalne, ale rozne rzeczy sie mysli... zrzuce na hormony i tyle :ico_oczko:
a co do picia, to szwagier, ktory sam prawie 2 miesiace temu zostal tata, juz zapowiedzial mojemu A., ze pod koniec ciazy nie bedzie mogl pic :ico_haha_01: to ja mam z glowy i nic mowic nie musze :ico_oczko:
ale nie ma co liczyc na ich zdrowy rozsadek, bo jeden pomysli i pic nie bedzie, a inny zapomni sie raz czy drugi i zabaluje z kumplami...

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 sie 2009, 15:37

hejka

ja jakos mam kiepski nastroj dzisiaj :ico_noniewiem:
nic mi sie nie chce
i wiecie co zastanawiam się czy nie zagadać z mężem wcześniej żeby nie pił w te ostatnie 2 tyg grudnia wy tak robicie czy liczycie że sami z siebie nie będą się stołować procentami z rodzinką?, a może będą pić i Wam to nie przeszkadza??
ja juz mojemu powiedzialam ze swieta i sylwestra w tym roku spedza bez alkoholu
niby przyjal to do wiadomosci ale co z tego bedzie to zobaczymy
chociaz jestem dobrej mysli
bo on juz panikuje ze jak my trafimy na porodowke??
ze nie wiemy gdzie i wogole :ico_haha_01:
to ja go uspokajam ze do grudnia, stycznia to jeszcze ta porodowke znajdziemy i oblukamy najlepsza trase :ico_haha_01: :ico_oczko:
mi moj brzusio wydaje sie od wczoraj bardziej twardy
moj nie to ze jest jakos strasznie twardy tylko po prostu czuc macice :ico_oczko:
czasami mi twardnieje ale nie za czesto :ico_sorki: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 sie 2009, 15:42

ja nawet nie wiem, gdzie my bedziemy spedzac swieta i sylwestra, szkoda, ze do domku nie bedzie jak pojechac, wiec albo u nas, albo u szwagierki, w hamburgu czulabym sie pewniej ze wzgledu na szpital, ale wtedy gotowanie spada na gospodynie i nie wiem ile bede miala na to checi i sil pod koniec ciazy...

[ Dodano: 2009-08-06, 15:43 ]
moj nie to ze jest jakos strasznie twardy tylko po prostu czuc macice
mysle, ze i u mnie jest podobnie, ale twoj maluszek zaczal juz do ciebie pukac i mozesz byc spokojniejsza...

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 sie 2009, 15:46

ale twoj maluszek zaczal juz do ciebie pukac i mozesz byc spokojniejsza...
no niby jestem :ico_brawa_01:
ale wystarczy ze cos mnie zakluje i juz stres :ico_chory:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 sie 2009, 15:48

ale wystarczy ze cos mnie zakluje i juz stres
hehe, my troche nienormalne jestesmy :ico_oczko: ale chyba takie uroki pierwszej ciazy :-D przynajmniej na tym etapie

[ Dodano: 2009-08-06, 15:50 ]
leona, za 2 dni wskoczysz w piate okienko :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”