Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 maja 2011, 14:46

wróciłam, Maja śpi a ja buszuje po necie

no to sie pochwalę :-D
załatwiłam dziś dodatek mieszkaniowy :-D szef dał Przemkowi na umowie najniższą krajową czyli 1041 netto/1400 brutto + renta Natalii i nasz dodatek dla rodzin zastępczych to wyszło w sam raz i od teraz przez 6 miesiecy nie musimy czynszu płacić :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: ulga wielka bo to 700zł :ico_olaboga: teraz wyjdziemy szybciej na prostą, bo trzeba przecież 6000zł zadłuzenia po mamie zapłacić :ico_oczko: a załatwiania troszke było bo skomplikowana ta nasza sprawa :/ no ale warto było :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: tak sie ciesze :ico_brawa_01:

swoją drogą -szef Przemka świnia, pracuje u niego tyle czasu a on nadla mu nie dał umowy na tyle ile zarabia :/ na papierze jak dziad 1400zł a reszta "do łapy" :ico_noniewiem: niby fajnie bo nalezy nam sie ten dodatek itp, ale z drugiej strony jaka potem ta emerytura :ico_szoking:

[ Dodano: 2011-05-04, 14:52 ]
ach i w ogóle to 18 maja o godz 15.55 mamy usg dzieciątka :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 maja 2011, 16:31

ach i w ogóle to 18 maja o godz 15.55 mamy usg dzieciątka
ja też mam 18 maja o 16 USG :-D

ja tez juz w domu, w sobote musze jechac uspac jednego ze szczurków, weterynarz powiedzial że na jego agresje nic nie poradzi, chyba ma jakies problemy psychiczne i trzeba go uspac bo jest zagrożeniem dla nas. Smutno mi :ico_placzek:

A dziś powiazałam moja plantacje pomidorow do tyczek mam 12 krzaków, szczypiorek, koper, melisa, bazylia, begonie i pietruszki wszystko powoli powschodzilo. Aż oko sie cieszy.

Ide zjeść obiadek, bo w brzuszku burczy :-D

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 maja 2011, 17:53

Cześć!

Dziękuję, Dziewczyny, za wszystkie miłe słowa :-)

izuś_85, rewelacyjnie z tym czynszem :ico_brawa_01: Spora kwota Wam zostanie :ico_sorki: I fajnie,że tak cały czynsz Wam odpuszczają.

izuś_85, izabelllla123, no to razem idziecie na usg :-D
Ja mam wizytę 10 maja, no i usg w "cenie" :ico_oczko:
A w piątek sobie zaplanowałam ten test glukozy :ico_noniewiem:

A jak tam u Was z wagą?
U mnie prawie 5 kg :ico_szoking:

[ Dodano: 2011-05-04, 17:56 ]
w sobote musze jechac uspac jednego ze szczurków
przykre :ico_noniewiem: Ale jak trzeba to cóż.
Ja miałam 2 chomiki i żyły sobie w zgodzie, aż coś jednemu odbiło. Ja wyjechałam z M. na wakacje, a mama im dawała jeść. No i jak wróciłam to jeden drugiego zagryzł i uwaga drastycznie będzie!!!!- wyjadł mu oczy. Obrzydliwie to wyglądało :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 maja 2011, 18:33

A jak tam u Was z wagą?
U mnie prawie 5 kg
ja mam 6kg na plusie /a to prawda że w pierwszej ciąży więcej sie tyje?/ ja mieszcze się we wszytskie ciuchy tylko biust i brzuch wielki mam :-D
Ja miałam 2 chomiki i żyły sobie w zgodzie, aż coś jednemu odbiło. Ja wyjechałam z M. na wakacje, a mama im dawała jeść. No i jak wróciłam to jeden drugiego zagryzł i uwaga drastycznie będzie!!!!- wyjadł mu oczy. Obrzydliwie to wyglądało
masakra, u nas też tak może własnie być, wczoraj mojego M. ugryzł 3 razy bo wkładal im miskę z jedzeniem do klatki :ico_szoking: byle pretekst i gryzie.
izuś_85, izabelllla123, no to razem idziecie na usg
dokładnie.
A w piątek sobie zaplanowałam ten test glukozy
a to w jakiś konkretnych tygodniach sie robi taki test bo mi gin na razie nic nie wspomina o tym??

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 maja 2011, 18:55

a to w jakiś konkretnych tygodniach sie robi taki test bo mi gin na razie nic nie wspomina o tym??
hmmm... no właśnie z tego, co się orientuję to ten test robi się bliżej 30 tyg., a mnie gin kazała zrobić przed kolejną wizytą, więc go sobie tak zostawiłam na ostatnią chwilę i idę w piątek, u mnie to będzie 23 tydz. Ale może ja dlatego tak wcześniej, bo przy Zuzi miałam cukrzycę, więc teraz jest duże prawdopodobieństwo,że też będzie.
a to prawda że w pierwszej ciąży więcej sie tyje?/
o tym nie słyszałam :ico_noniewiem: Ja przy Zu przytyłam o 12 kg (z 70 do 82).

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

04 maja 2011, 19:42

Hej :ico_ciezarowka:

Od wczoraj neta nie miałam przez te anomalia pogodowe :ico_noniewiem: Dziś już mi to naprawili :ico_sorki: Wiki grzeczniejsza, już tak nie marudzi :ico_sorki: Dziś sama z nią siedzę, bo mąż do 22-iej jest w pracy :ico_noniewiem:

Kocura Bura, no twój mąż to ma pokaźną brodę :ico_brawa_01: Wszyscy wyglądacie świetnie :-D A córcia przesłodkie minki robi, ślicznotka :-D
Dla Elizy pierwszy tydzień był ok teraz lekko zdezorientowana i przez to trochę marudna
a co się działo w ostatnim tyg?

izuś_85, super, że Maja tak pięknie mówi :ico_brawa_01: To teraz dopiero będziecie z niej boki zrywać :-D Współczuję chłodu w mieszkaniu, my sami musimy palić, dlatego zawsze jest ciepło :ico_sorki:

izuś_85, izabelllla123, też mam wizytę 18 maja :-D

izabelllla123, szkoda, że musicie uśpić szczurka :ico_noniewiem:
U mnie prawie 5 kg :ico_szoking:
ja 4,6kg, więc podobnie jak u Ciebie, a już myślałam, że nie przytyję w ogóle :ico_oczko:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 maja 2011, 20:36

izuś_85, izabelllla123, też mam wizytę 18 maja
jak zaczniemy zdawać sprawozdania z wizyt to miejsca na forum braknie :-D :-D

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

04 maja 2011, 21:04

hej wieczorową porą :-D

To może i ja usg sobie zamówię na 18 maja :-D jak wszystkie to wszystkie :ico_oczko:

Izabela szkoda szczuraska :ico_placzek: no ale jak nie ma innego wyjścia.
Mój mężuś dzis nam przez skype pokazał dziewuszki i chciało by się wyczochrać moje
ogonki :ico_oczko:

Izuś fajnie wam się udało z tym dofinansowaniem do mieszkanka, jaka ulga dla
kieszeni :ico_sorki:
A skoro macie jeszcze jakieś długi do spłacenia to taka pomoc jak najbardziej potrzebna :ico_oczko:
No i brawa dla Majuni za gadulstwo :ico_brawa_01:

Inia no bo wiesz pierwsze dni są zawsze fajne a później jednak człowiek
odczuwa zmęczenie bo wszędzie biegiem, każdego odwiedzić to dziecko też
umordowane, każdy coś chce itd :ico_oczko:

Kocura no ja pamiętam, że przy Elizie jakoś w 20 którymś tygodniu robiłam na
glukoze test. Myślałam, że wszystko zwróce bo w poprzedniej ciąży w ogóle słodkiego
nie tykałam.
Teraz też zrobie przed wylotem bo w UK nie wiem czy robią :ico_noniewiem:
Pewnie Elibell by wiedziała :ico_oczko:
No a że Ty miałaś z Zu to większe prawdopodobieństwo niestety :ico_noniewiem:

Co do wagi to u mnie pewnie ze 4kg na plusie, przed wylotem miałam ok.3kg.
no a teraz takie pyszności się jadło :-D

Moja młoda już lula, padła biegiem, ledwo baje przeczytałam a jej już oczka się kleiły.
No ale pobudke zrobiła o 7 :ico_noniewiem: co prawda ja też wyspana już byłam.

elibell
4000 - letni staruszek

04 maja 2011, 21:52

Kinga_łódź, szczerze nie mam pojęcia jak tutaj z testem na cukrzycę, ja nie miałam robionego bo nie było powodów ku temu, wiem, ze robią, ale kiedy co i jak nie pamiętam:)

Moja mała w łóżeczku, z szafy zadowolona zwłaszcza, że ma lustro to się ciągle przegląda i całuje i gada do siebie i najchętniej to by w szafie posiedziała sobie hehehe:)

izabelllla123, co do wagi w pierwszej ciąży, że większa to pierwsze słysze jak mam byc szczera, czy to nie jakiś zabobon??? Każda z nas przytyje tyle co potrzebuje hihihi. I nawet wydaje mi sie, że jak odstęp między jedną ciążą a drugą jest niewielki (2 lata zajmuje całkowita regeneracja organizmu) wtedy można więcej przytyć ale w drugiej ciaży, z racji iż organizm po pierwszej jeszcze nie unormował swoich podstawowych funkcji, jak hormony i metabolizm. Ja w pierwszej ciaży 10 miałam na plusie na koniec ciąży a dziś już mam 4-5, w tamtym tyg było 4 a byłam pewna, że więcej utyję bo więcej tez w domu siedzę, ale póki co nie jest najgorzej:) i nie palę, a to duży wpływ na małe kilogramy w pierwszej ciąży miało na pewno.

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

05 maja 2011, 07:29

Dzień dobry Laski :-D

U nas znów przymrozek... brrr... ja trochę podziębiona, na szczęście Wiki zdrowa :ico_sorki: Dziś w nocy przesikała pieluchę, a po przebraniu nie chciała zasnąć, więc wzięłam ją do nas do łóżka. Jejku, jak ona się rozwaliła, ani ja ani mąż się nie wyspaliśmy :ico_oczko: W dodatku Maluch kopał na maksa, chyba też mu było niewygodnie :-D Dziś mamy szczepienie i jeszcze na zakupy przed pracą R. jedziemy. A popołudniu moja mama przyjeżdża. Odkąd nie mieszkamy razem relacje są o niebo lepsze :-D

Kinga_łódź, ja nie wiedziałam, że jesteście w PL

elibell, super, że Elizie się tak podobają meble :ico_brawa_01:
i nie palę, a to duży wpływ na małe kilogramy w pierwszej ciąży miało na pewno.
czyli w pierwszej ciąży paliłaś :ico_nienie: A jak to się stało, że teraz nie palisz? Rzuciłaś wcześniej, czy dopiero jak się dowiedziałaś o ciąży?

Miłego dzionka :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”