Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

Re: wiosna-lato 2013

17 gru 2012, 17:17

a my dziś z M. wysprzątaliśmy mieszkanko. jeszcze łazienka może na jutro lub środę i koniec porządków.

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 gru 2012, 21:58

hej dziewuszki

Nie wchodziłam do was bo cały czas lezałam w wyrku,pisałam wam,ze spina mi sie mocno macica i jest baardzo twarda,to dziś w nocy przy spojeniu łonowym miałam delikatne skurcze i jak sie zaczeły ok 23 to przeszło dzis po południu dopiero,nawet no-spa nie pomagała :ico_noniewiem: Poszłam do lekarza baa poleciałam,ale nie swojego bałam sie do swojego jechać tak daleko,przyjoł mnie zbadał od stup do głów nawet piersi i potem sprawdził serduszko i czy dzidzia sie rusza,Dostałam natychmiast skierowanie do szpitala i było napisane"PORONIENIE ZAGRAZAJĄCE,NIEWYDOLNOŚĆ SZYJKI MACICY" :ico_noniewiem: i to był Prof nadzwyczajny,Dr Hab,ginekolog itd,,,wiec do szpitala,lekarka mnie zbadała najpierw na fotelu a potem na USG przeprosiła,że robi mi USG, bo jeszcze przez pochwe,ale musiała zmierzyc szyjke macicy i sprawdzić dziecko,bo niby skurcze mam :ico_noniewiem: co sie okazało,szyjka twarda zamknieta i ma prawie 4cm długości,pusciła mi serduszko na cały regulator,serce jak dzwon i jak zwykle małe dupką do mamusi i koniec badania... dostałam no-spe,magnez,itd itp okazuje się,ze to wszystko przez zaparcia :ico_noniewiem: ehh musze zaaplikowac sobie czopki w tyłek nie ma innego wyjścia,zjesc sliwki itd...mówiła,że moze byc gorzej koszmar dzieki Bogu jestem cała i zdrowa :ico_oczko:
mnie dzisiaj ogarnal jakis len potworny..
ja mam dzis to samo i mój mąż tez kochana,chyba ciśnienie niskie moim zdaniem :ico_noniewiem:
to kładłam się często na kanapie, odlaniałam brzuch i czekałam z rękoma na brzuchu. po jakimś czasie było czuć.
to samo wczoraj robiłam i są jednak delikatne ruchy,ale na takie mocniejsze to jeszcze mówią,że poczekam :ico_noniewiem:

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 gru 2012, 23:05

witam

ja też jakaś dziś nie do życia jestem wszystko mnie boli :ico_olaboga: ,

byliśmy dziś na zakupach, trochę pochodziliśmy i jestem padnięta,

w radio słyszałam, że ciśnienie spada i będzie jeszcze spadało, także pewnie przez to się tak fatalnie czuję

misia super, że wszystko jest ok :ico_sorki: , zbadali Cię, zapisali tabletki i na pewno będzie dobrze :ico_oczko:

, to kładłam się często na kanapie, odlaniałam brzuch i czekałam z rękoma na brzuchu. po jakimś czasie było czuć.
ja też tak robiłam, a jak były już mocne koniaczki to nagrywałam aparatem :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

17 gru 2012, 23:15

witajcie Kochane
doczytam Was za chwilke.
Bylam dzisiaj u ginekologa i jestem taka szczesliwa!!! Serduszko mocno bije, malutki babelek fika :) widzialam jak sie rusza i to bijace serduszko. Od razu jak wrocilam powiedzialam mamie i calej rodzinie, nawet sasiadce. Po prostu nie mozna kryc takiej wiadomosci. Teraz jak juz zobaczylam dzidzie wszyscy moga wiedziec :ico_brawa_01:
Kupilam dzisiaj plyty cd dla Oliwierka, jedna to z akademii pana kleksa piosenki, a druga to swiazdy spiewaja dziedziom. Moj Oli musi sie podciagnac z jezyka polskiego, bo nawija tylko po angielsku. Cale szczescie, ze rozumie wszystko po polsku to sie moze dogadac z moja mama.
Jutro ide z rana na badanie krwi.
Trzymajcie sie Kochane

anade
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

18 gru 2012, 08:56

Ojj Misia to się pewnie zestresowałaś, dobrze że wszystko wyszło ok :)
A ziolo tak zapytam z ciekawości - masz męża Polaka, czy w domu mówicie po angielsku? A płyty super, uwielbiałam pana kleksa! :)

Ja odliczam dni do świąt i do l4 :) Już mam plany co porobię w domku m.in. chcę zrobić taką lampę do dziecięcego http://studiopetito.pl/lampa-balon-z-mi ... asito.html zamiast 369 zrobię takową za 20 zł :) Będę tu rzadko zaglądała, w domu nie mam neta :( chyba że mój mąż coś wymyśli w tej kwestii :)

Miłego dzionka! :)

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

18 gru 2012, 08:57

Hej dziewczyny :-)

przylecialam z samego rana sie z Wami podzielic super wiesciami :-) jestem taka szczesliwa bo wczoraj popoludniu dokladnie godzina 16:30 jak lezalam sobie z mezem przed tv moj maluszek w koncu zaczal kopac tak wyraznie ze sama nie wiem jak to opisac :-D poprostu super uczucie :-D przylozylam reke do brzuszka a tu raz za razem kopniaczki i szybko wzielam nawet meza reke przylozylam zeby poczul i tak sie ucieszyl ze w koncu maluszek daje o sobie znac. jak sie rozszalal to potem pol wieczora harcowal :ico_brawa_01: tak sie ciesze ze w koncu zaczelam go czuc ze az mi lezki w oczach stanely :-) take fajne uczucie to jest ja brzuszek w jednym miejscu gdzie dzidzia kopie podskakuje. czulam na dole brzucha te kopniaczki wiec jak na razie maluszek ulozony nozkami chyba do dolu ale z czasem sie moze przekreci i gdzie indziej poczuje te jego male nozynki :-D te kopniaczki to teraz moglabym czuc codziennie o kazdej porze dnia i nocy bo sa tak slodkie ... co do meza to jeszcze tak nie smialo kopie bo jak po jakims czasie znowu przylozyl reke to przestawal kopac a jak tylko zabral reke to odrazu sie harce zaczynaly na nowo. ale przyzwyczai sie z czasem i do dotyku tatusia i bedzie z nim razem sobie pukac w brzuszek. po wczorajszych tych kopniaczkach jestem jakas taka dzisiaj naladowana pozytywna energia :-) mam dzisiaj tyle checi do zrobienia czegos ale najgorsze to jest to ze nie mam co sprzatac bo juz wszystko wysprzatalam. moze troche potem :ico_prasowanko: zeby nie zalegalo bo potem sie wiecej nazbiera i trzeba bedzie godzinami stac przy zelazku.

misia super ze u Ciebie wszystko sie wyjasnilo i ze jest wszystko dobrze :-)
Bylam dzisiaj u ginekologa i jestem taka szczesliwa!!! Serduszko mocno bije, malutki babelek fika :) widzialam jak sie rusza i to bijace serduszko.
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: kochana ciesze sie bardzo!!! super wiesci :-D

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

18 gru 2012, 09:07

ziolo, monika wielkie brawa! :)

ja od rana oddałam krew i moczyk i jutro wyniki i go ginki.

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 gru 2012, 09:31

miasiu aplikuj czopki ile sie da naprawde sliwki nic nie pomagaja td ja mam problem z zaparciami w ciazy boze... normalnie sie zalatwic nie mozna a boli i sie napinasz i skurcze wywoluje sie tak.... takze to nic nie boli a ulga ze fiu fiu:)

monika super za kopniaczki teraz ich bedzie wiecej i wiecej az zaczną się nawet bolesne te kopniaki:P

ziolo super ze wsyztskow porzadku, a i swietne jest to ze Oli mowi po angielsku w przyszlosci mu bedzie latwiej. a mowicie w domu do niego po polsku???? bo jesli tak i np bajki po polsku bedzie ogladac to powinien szybko zalapac bo juz rozumie a to duzo a mowe jednak trzeba cwiczyc tak na studiach pedag przedszkolnej nam mowili:)

ja nie mam pojecia co dzis robic...... czekam na skurcze ale nima:D mam dzwonic do poloznej i sie umawiac bo lekarze to widze ze w tej kwestii to maja g .... do gadania mimo ze mam 2 palce rozwarci anic sie nie dzieje

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

18 gru 2012, 09:42

widocznie Wiktorek chce jeszcze trochę się u mamy pogrzać.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

18 gru 2012, 09:42

:ico_tort: za skończony 11tc!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”