Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 gru 2008, 15:42

margarita83, opisz swoj porod :-) jestem ciekawa, jak to u Ciebie bylo :-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 gru 2008, 17:28

dziewczyny napisalam do pediatrow, bo zauwazylam cos niepokojacego

Witam, moja córeczka ma prawie 4 m-ce (skończy za tydzień), od dwóch m-cy karmię ją mlekiem moyfikowanym. Miesiąc temu córka zaczęła bardzo mało jeść, potrafiła zjeść ok. 450 ml na dobę, na raty po 40-60 ml i z płaczem. Bylismy z nią u lekarza, pediatra ja obejrzala, sprawdzila czy mala nie ma zapalenia ucha, czy z gardlem wszystko jest ok - nic jej nie dolegalo... Oprocz placzu podczas jedzenia byla spokojna, radosna, jak zwykle... 3 tygodnie temu zmienilam jej mleko z NAN 1 na BEBIKO 1. Córka je teraz nieco więcej, ale i tak mniej, niż powinna, bo dzienne maximum wynosi ok. 650 ml. Przedwczoraj wróciliśmy ze spaceru, córka nie jadła 3 godziny i jak się nachyliłam nad nią, żeby rozebrać ją ze śpiworka, ona zaczęła płakać i poczułam z jej buzi dziwny, nieprzyjemny zapach... skojarzył mi się z zapachem ropy. Po jedzeniu zapachł zniknął. Cały następny dzień tego nie czułam, a dzisiaj znowu pojawił się ten zapach, chociaż już nie tak intensywny. Córka nie wygląda na chorą, nie gorączkuje, nie kaszle, nie płacze, zachowuje się jak zawsze, jest grzeczna i pogodna. Czy taki zapach z ust niemowlaka jest objawem niepokojącym i co może oznaczać? Dodam, że córce nie pachnie tak z ust cały czas, były to tylko dwa incydenty kiedy była przed karmieniem, więc wygląda to tak, jakby ten zapach wydobywal sie moze z żołądka, nie wiem...? Bo podczas normalnego oddechu tego nie czuć, tylko jak córka zaczyna płakać i bierze głebsze wdechy i wydechy. Czy mam się martwic? Iść do lekarza? Może to wina zmiany mleka? Proszę o pomoc, bo martwi mnie to bardzo. Pozdrawiam.

:ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

bylam w kosciele i zalatwilam juz wszystko na chrzciny... beda 25 grudnia o 11:00

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 gru 2008, 17:46

Gie, nie mam pojęcia co może być przyczyną takiego zapachu, wydaje mi się,że powinnaś udać się z nią do lekarza, nic nie zaszkodzi a w razie czego szybciej pomogą.
Ciekawa jestem co pediatrzy Ci odpiszą.

Ja na n-k pokasowałam trochę zdjęć mimo tego,że na żadnym ze zdjęć dzieciaczki moje nie były golutkie czy coś takiego no i mam zablokowany profil a zdjęcia w fotosiku od razu blokowałam jak tylko wrzucam tam.

Jeszcze raz bardzo gorąco i mocno prosimy o punkciki dla Paulinki, jutro ostatni dzień klikania. Z góry bardzo dziękujemy
http://www.bebiko.com.pl/#/galeria/90e8 ... ecdccc340e

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 gru 2008, 18:57

Gie, ja tez nie wiem, co moze byc przyczyna tego brzydkiego zapachu, poszperalam troche w necie i znalazlam kilka rad na innych forach:

moja ma to co jakiś czas ale ma stwierdzony refluks przełykowo-żołądkowy (przy
okazji innego problemu w szpitalu zlecili nam USG i tak się wydało).
Jak się refluks nasila, to idziemy do lekarza po Helicyd i dajemy na czczo rano.
Poza tym zagęszczam troszkę mleko kaszką, nie daję pić na leżąco, ograniczam
soki owocowe i ogólnie daję picie w małych a częstych ilościach, żeby się nie
opijała.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

lamblie!!!
tak mój miał 1,5 roku jak mu wyszły. Lekarka - bardzo dobra,
powtarzała czesto ze jeśli dziecku brzydko pachnie z buzi to robaki.
Zróbcie test enzymatyczy na lamblie i będzie wiadomo. Pozdrawiam

----------------------------------------------------------------------------------------------------

To może być objaw: pasożytów, problemów z jelitami, chorób gardła, odwodnienia.....

Objawy przy lambliach mogą być może ich nie być wcale, mogą być rozmaite,
wszystkie na raz albo tylko jeden z nich. Brzydki zapach z ust, biegunki,
zaparcia, kupy ze śluzem, złe wyniki krwi, bóle brzuszka, brak apetytu, nocne
budzenie, lejący katar, ciągły kaszel, itd....U nas był to katar, kaszel w
czasie spania, bóle brzuszka, niewyjaśnione temperatury, brak apetytu no i ten
zapach....
zrób badanie kału w kierunku pasozytów i wszystkiego sie dowiesz.

mojej córce śmierdziało z ust z powodu pasożytów. dokładniej, w badaniach kału
wyszły jaja glisty ludzkiej. odrobaczałam chemicznie kilka razy - zniknął
kaszel, katar, zbielały zęby, przestało śmierdzieć z buzi etc. we wrześniu
ostatni raz odrobaczałam chemicznie, teraz wzięłam się za odgrzybianie balsamem
kapucyńskim.

U nas ten sam problem. Właśnie wczoraj odebrałam wyniki i pasożytów nie wykryto. Lekarka to zbagatelizowała, zasugerowała aby przemywać jej podniebienie rumiankiem, który zabija bakterie.

Brzydki zapach z ust może być spowodowany u dzieci głównie infekcją- ropne czopy na migdałakach ( angina!), czy wydzielina przy zapaleniu zatok przynosowych. Często brzydki zapach jest też przy refluksie. No i zęby, jak dorosły nie umyje, to mu też fiołkami nie pachnie...

Moze to Ci da jakies wskazowki... i rowniez jestem ciekawa,co powiedza pediatrzy (i czy uzyja wiecej niz 1 zdania) ;-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 gru 2008, 19:02

dzieki SHOO... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

czekam z niecierpliowscia na odp. lekarzy i pewnie jutro sie wybierzemy do lekarza, ehh... albo chociaz zadzwonie...

refluks to chyba nie jest, malej nie boli brzuszek i juz tak bardzo nie ulewa jak kilka tygodni temu...

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 gru 2008, 19:17

Gie, no to ciekawe co to jest... a moze to tylko strawione mleko tak nieprzyjemnie pachnie.. moj jak beka to ma taki mleczny oddech, nie jest co prawda nieprzyjemny, ale najpiekniejszym zapachem na swiecie - tez nie jest :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 gru 2008, 19:20

SHOO - wiem o czym mowisz, ale to nie ten zapach... ten, o ktorym piszesz jest chyba taki sam u wszystkich dzieci, bo jak mnie obrzygal na rekawie sweterka synek kolezanki, to moj pies strasznie wachal to miejsce jak wrocilysmy do domu, a ja nie wiedzialam o co mu chodzi... sama powachalam i mi sie przypomnial ten rzyg... i pachnialo tak samo jak "zwroty" Zuzi... :-D

[ Dodano: 2008-12-03, 18:28 ]
no kuźwa, ile można czekac na odpowiedz... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 gru 2008, 19:42

Gie, ja ostatnio czekalam wiecej niz godzine... napisalam posta wieczorem, a dopiero rano mialam odpowiedz :/
jestem ciekawa, jak to wyglada... moze tak sobie dorabiaja lekarze "po godzinach", bo trudno mi uwierzyc, ze ktos ma taka fuche na pelny etat (jezeli jest lekarzem)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 gru 2008, 19:49

mi sie tez wydaje, ze tylko dorabiaja...mam nadzieje, ze dzisiaj mi odpisza... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 gru 2008, 19:56

Gie, no to czekamy :-)

a ja czekam na A., ktory utknal w korku na granicy :ico_noniewiem:

sciagam wlasnie 2 horrory na wieczor (hehe, to ja mowilam, ze juz nie bede ogladac strasznych filmow na noc, bo nie moge spac???)
.. ekhmmm...

zimno mi, ide po polar :/

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”