Monika 25
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

16 sie 2009, 15:39

Shiva , jest jedynakiem , a podjal decyzje ze wraca do domku , uwazam ze dobry masz pomysl z tym zeby jezdzic z nim do tesciowej i nie pozwolic jej na jakies glupie gadki , jednak musze teraz poczekac bo narazie nie jestem w stanie na nia patrzec a co dopiero przebywac z nia dluzej niz godzina , ale pewnie z czasem jak z mezem mi sie ulozy bede potrafila grac , tak jak to ona robi od dnia naszego slubu .

Dziekuje Wam za wszystkie rady , kazda w jakims stopniu pomoze . Co do dzidziusia to coraz wyrazniej czuje ruchy dzisiaj jak jadlam buleczke slodka , to tak fajnie zaczal sie ruszac , oczywiscie sa to ruchy bardzo delikatne , bo kopniaczkow nadal niema tylko ten jedyny .
We wtorek USG , coraz bardziej sie denerwuje , i mam nadzieje ze wszytsko bedzie oki . No i oczywiscie moze juz bede wiedziala na 100% czy chlopiec czy dziewczynka .

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 sie 2009, 18:06

Monika 25, Cieszę się, że taką właśnie podjął decyzję. Teraz przed Tobą długa droga, ale warto :-) Tak się domyślałam, że mamy do czynienia z jedynakiem. To wiele wyjaśnia. Teściowa prawdopodobnie boi się, że straci jedynego synka, nie potrafi się pogodzić z faktem "utraty" kontroli nad jego życiem i decyzjami. Tym bardziej musisz zapewnić męża, że nie bronisz mu kontaktu z nimi. Niestety musisz cierpliwie znosić obecność teściowej, mimo że nie możesz na nią patrzeć. Bo Twój mąż za głęboko w tym siedzi, więc możliwe są tylko powolne próby zmiany jego nastawienia do Ciebie i całej sytuacji.
Dobrze, że maluszek daje Ci o sobie znak. To wspaniałe, bo czujesz że masz jego miłość i wsparcie. A to dodaje sił :-D No i koniecznie daj znać po wtorkowym usg.

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 sie 2009, 18:37

Monika 25, a moze pogadaj tez z tesciowa? powiedz jej ze nie straci syna ale tez zyska wnuka...

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

16 sie 2009, 20:45

Shiva, no wlasnie patrze na ta fotke,ze jakas inna i brzusio okazaly :ico_brawa_01:

Zapisalas sie juz na odliczanko od 120 dni?
bede potrafila grac
- jesli chcesz go dla siebie,to szybko zacznij grac - dla dobra waszej rodziny,pokaz,ze jestes madrzejsza,badz dla niej mila - "chytry dwa razy traci",ona straci a Ty zyskasz :ico_brawa_01: Ciesze sie,ze maz wrocil do domu i zycze,zeby sie wam udalo stworzyc kochajaca sie i zgodna rodzine,dla tej malej kruszynki :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 sie 2009, 21:39

iw_rybka, tak, zapisałam się na odliczanko, dziś już 112 dni..... No a brzusio troszkę urósł :ico_oczko: . Specjalnie robię fotki w tej samej bluzeczce, bym widziała, że rzeczywiście jakiś postęp jest :-D

Dziś niunia bardzo aktywna, wystarczy, że się na lewy bok położę i zaczyna kopać i wiercić się :ico_brawa_01: Chyba niezbyt lubi tą pozycję :ico_wstydzioch:

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

17 sie 2009, 08:15

wpadłam się przywitać z ranka Obrazek

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

17 sie 2009, 08:28

Shiva, brzuszek już duży :ico_brawa_01:
Monika 25, dobrze że tak się skończyło, mnie za to wczoraj teściowa wpieniła pinda grochowa, mieszka na dole a nie przyszła do syna na urodziny bo wczoraj robiliśmy, i nie chodzi tu o mnie ale przykro było dziecku, dobrze że byli koledzy to tak się nie przejmował, ale tak się nie robi teść przyszedł a ta piz... nie, ale zła jestem, mąż miał łzy w oczach i był strasznie zły że ma taka matkę i że taki wstyd, ale w sumie to nie pierwszy raz ja do niej też nie pójdę jak coś będzie robić, jeszcze jej wypomnę :ico_zly:

[ Dodano: 2009-08-17, 08:35 ]
śpioszki kupowałam takie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=706468527
kaftaniki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=706473188
kojec http://www.allegro.pl/show_item.php?item=713766193 kolor 03 2 niebieskie misie

Monika 25
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

17 sie 2009, 09:01

Aj tam z tymi tesciowymi , to zawsze byla sa i beda problemy .
Wczoraj dostalam takiego kopniaka od mojej dzidzi , ze az troche zabolalo , ma duzo sily , ale uczucie super . Ogolnie mam dzidziusia bardzo spokojnego , wiec jak sie urodzi to da popalic :ico_brawa_01:
a jutro zdam relacje jak tam po usg mam na 15-30 .
co do meza spedzilismy fajny wieczor , moglismy szczerze porozmawiac , i narazie tesciowa ma sie od nas odczepic , bo rozmawial z nia . Wiec moze bedzie wszystko ok .

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 sie 2009, 10:34

Ogolnie mam dzidziusia bardzo spokojnego , wiec jak sie urodzi to da popalic
no Mateusz to i w ciazy mi dawal popalic i odkad sie urodzil to wiercipieta straszny :ico_olaboga: dlatego sie martwie bo druga dzidzia tez juz bardzo ruchliwa. jak ja wytrzymam z takimi dwoma urwisami :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

17 sie 2009, 12:03

cześć Dziewczyny :)
Shiva śliczny brzuszek i widać różnicę zdecydowanie się powiękdzył :ico_brawa_01:
Monika 25 buduj dobre relacje ze swoim mężem. Oby się opamiętał. Szczerze mówiąc moja mama powiedziała że jak by jej syn przyjechał pomieszkać i zostawił żonę w ciąży to by mu dała popalić i nakładała rozumu, powiedziała że ma wracać do żony idziecka.
Ja lubię swoją teściową, choć ostatnio też mnie wkurzyła trochę tłumacząc mojemu mężowi, że ciąża to normalna sprawa, że Ona to wszystko w ciąży robiła, szorowała dywany, myła okna...a do porodu to pojechała autobusem (na stojąco) a po drodze jeszcze zakupy zrobiła :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: i jak czasem proszę męża żeby w czymś mi pomógł albo że chcę żebyśmy zostali w domu to się burzy że ciąża to przecież nie choroba :ico_zly:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”