Mnie tu jeszcze dziś nie było
No ale cóż dziś piękna pogoda więc wyszłam z domu o 11.00, wpadłam na obiad o 14.00 wypadłam o 15.00, na dobre wróciłam o 18.00, kolacja, karol był tak zmęczony chodzeniem po dworzu, że padł o 19.00.
Dziękujemy wszystkim za życzenia, rany dlaczego ten czas tak szybko leci.
No to tak:
GLIZDUNIA, Maya urocza jak zawsze, a może jeszcze bardziej niż zawsze
Zbabawa w walenie głowami, no to głupia zabawa, chociaż nie wiem czy wiecie, że dzieci często same uderzają głową w ścianę lub w głowę dorosłego i jest to normalne, oczewiście w określonym wieku i umiarkowane :
"Roczne dzieci często z upodobaniem uderzają główką o ścianę albo kołyszą się rytmicznie. Nie ma w tym zazwyczaj nic nienaturalnego, chociaż może bardzo zaniepokoić rodziców.
Kiedy maluch odkrywa u siebie poczucie rytmu, zaczyna go to fascynować, zwłaszcza że takie rytmiczne ruchy jest w stanie wykonywać zupełnie sam.
Kołysanie pojawia się zwykle około szóstego miesiąca i może być też oznaką walki z bólem podczas ząbkowania. Na ogół mija po zakończeniu tego procesu.
Uderzanie głową występuje przeważnie w dziewiątym miesiącu. Co ważne, dziecku nie dzieje się wtedy żadna krzywda (dopóki nie jest posiniaczone bądź nie rozwija się gorzej). "
U nas to przed wczoraj i wczoraj było jeszcze takie zimno, że ja w wełnianym golfie i żakiecie zmarzłam, dziś pięknie ciepło było, ale mój Karol spał dwie godziny na dworzu więc wolałam rajstopki założyć. Ale jak pogoda się utrzyma to pewnie jutro już tylko spodenki, ja też wolę lżej ubierać.
Lady pewnie, że zagaduj inne mamy. Ja dziś poplotkowałam w piaskownicy, gromada dzieciaków wkoło mamuśki, z dzieciakami pogadałam też, muszę jakiejś praktyki zdobyć
Fajnie było.
Karol chodził za rączkę i cieszył się do wszystkich dzieci i przyglądał jak się chłopaki bawią.
Dobra zmykam już....dobranoc...
[ Dodano: 2008-04-15, 08:43 ]
Jeszcze tu nikogo nie było??? No to ja się przywitam i życzenka dla May przesyłam!!! :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:
I zmykam moje kochane, dziś też pięknie na dworzu więc muszę się szybko w domu obrobić, żeby wyjść zażywać słonka!!!! Miłego dnia Wam również życzę!!