Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

14 kwie 2008, 21:46

100/140...to rozmiar poszewki na kolderke tak??...my tez taka mamy chyba,mowisz ze ciezko dostac?...ja tez bede chciala sie za czyms rozejrzec...mama kiedys mi kupila z Ramatti chyba i byla dobra :ico_noniewiem: .....
glodującym sie zycze powodzenia!!!! :ico_sorki: :ico_brawa_01: :-D
ja zajadam sie pistacjami wiec odpadam :ico_wstydzioch: :ico_oczko:

kate_k82
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

14 kwie 2008, 21:47

Mat już śpi 1,5 h a ja staram się odpocząć na TT :-D
aaa udało mi się wynająć dom, ciekawe na jak długo tym razem... kurcze dziś po praz pierwszy tego roku zobaczyłam komara, jak ja ich nie lubię, trzeba znów pomyśleć nad jakąć siatką w oknach bo normalnie zjedza zywcem, aaa co uważacie o raidzie, tym co się go włącza do prądu i nie ma komarów, jak to przy dziecku może być używane???

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

14 kwie 2008, 22:06

Kate,a jak to niby dziala...ze one uciekaja bo slusza takie dzwieki na ich falach nadawane czy to sie cos tam rozpyla?...bo jak sie rozpyla to mysle ze lepiej nie uzywac a jak dziala na dzwieki to spoko chyba :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-04-14, 22:43 ]
nowe fotki....wiec na pierwszym kura :ico_haha_01:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2008-04-14, 22:52 ]
dobra ja lece do sypialni spac...a gdzie sie podziewa Massumi i Ewcik??dawno nie pisaly....

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 kwie 2008, 23:33

Mnie tu jeszcze dziś nie było :-D No ale cóż dziś piękna pogoda więc wyszłam z domu o 11.00, wpadłam na obiad o 14.00 wypadłam o 15.00, na dobre wróciłam o 18.00, kolacja, karol był tak zmęczony chodzeniem po dworzu, że padł o 19.00.

Dziękujemy wszystkim za życzenia, rany dlaczego ten czas tak szybko leci.

No to tak:
GLIZDUNIA, Maya urocza jak zawsze, a może jeszcze bardziej niż zawsze :ico_oczko: Zbabawa w walenie głowami, no to głupia zabawa, chociaż nie wiem czy wiecie, że dzieci często same uderzają głową w ścianę lub w głowę dorosłego i jest to normalne, oczewiście w określonym wieku i umiarkowane :

"Roczne dzieci często z upodobaniem uderzają główką o ścianę albo kołyszą się rytmicznie. Nie ma w tym zazwyczaj nic nienaturalnego, chociaż może bardzo zaniepokoić rodziców.

Kiedy maluch odkrywa u siebie poczucie rytmu, zaczyna go to fascynować, zwłaszcza że takie rytmiczne ruchy jest w stanie wykonywać zupełnie sam.
Kołysanie pojawia się zwykle około szóstego miesiąca i może być też oznaką walki z bólem podczas ząbkowania. Na ogół mija po zakończeniu tego procesu.
Uderzanie głową występuje przeważnie w dziewiątym miesiącu. Co ważne, dziecku nie dzieje się wtedy żadna krzywda (dopóki nie jest posiniaczone bądź nie rozwija się gorzej). "

U nas to przed wczoraj i wczoraj było jeszcze takie zimno, że ja w wełnianym golfie i żakiecie zmarzłam, dziś pięknie ciepło było, ale mój Karol spał dwie godziny na dworzu więc wolałam rajstopki założyć. Ale jak pogoda się utrzyma to pewnie jutro już tylko spodenki, ja też wolę lżej ubierać.

Lady pewnie, że zagaduj inne mamy. Ja dziś poplotkowałam w piaskownicy, gromada dzieciaków wkoło mamuśki, z dzieciakami pogadałam też, muszę jakiejś praktyki zdobyć :ico_oczko: Fajnie było. :-D Karol chodził za rączkę i cieszył się do wszystkich dzieci i przyglądał jak się chłopaki bawią.

Dobra zmykam już....dobranoc...

[ Dodano: 2008-04-15, 08:43 ]
Jeszcze tu nikogo nie było??? No to ja się przywitam i życzenka dla May przesyłam!!! :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

I zmykam moje kochane, dziś też pięknie na dworzu więc muszę się szybko w domu obrobić, żeby wyjść zażywać słonka!!!! Miłego dnia Wam również życzę!!

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 kwie 2008, 08:59

Dzień dobry :)
Mayeczka śliczna a mi najbardziej się podoba jak siedzi na golasa i taką fajną ma grzywę :-D A na rękach masz Hankę?
Sikorka, fajnie tak przebywać na dworze cały dzień i to z synkiem :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Też bym tak chciała.

A ja wczoraj się trochę podłamałam. Byliśmy po raz kolejnyy u lekarza na kontroli z Krystkiem i dowiedziałam się że jest z nim gorzej niż w piątek. Kurna, od ponad tygodnia bierze antybiotyk i jest gorzej? Chyba coś tu jest nie w porządku :( Lekarka powiedziała że to prawdopodobnie alergia na kurz, bo u nas w domu ciągle coś się dzieje. Remonty nie pokończone i dlatego to wszystko na niego działa :ico_placzek: No i co mam się wyprowadzić z tego domu? Sprzedać i kupić inne czy nie wiem gdzie pójść? Jestem z jednej strony załamana bo jeśli się potwierdzi alergia na kurz to Krystek ma przerąbane, a z drugiej strasznie zła że od ponad tygodnia nic nie robiła z tym. Zapisała nam nowy antybiotyk i czopki wykrztuśne. W czwartek na kontrolę. Jak nie będzie nic lepiej to zmieniam lekarza, albo coś jej zrobię. :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Co do ubierania to ja Krystka ubieram dosyć ciepło i rajstopki zawsze, ale on jest ciepłolubny jak i ja więc widzę że mu to nie przeszkadza, a u nas pogoda jest strasznie zmienna więc nie mogę eksperymentować na razie.

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 kwie 2008, 09:46

witam sie i ja

Kinga juz lepiej - nie ma temperatury, ale wysypki tez brak wiec moze to nie byla trzydniowka??? sie okaze

ja dzisiaj na noc do pracy idem i bede mogla byc spokojna, bo kinia ma sie juz ok, nie marudzi usmiecha sie - normalnie moje dziecko wrocilo :)

Glizdunia, mam pytanie... widze ze pod szafka z tv masz pelno pierułek - Maya sie do nich dobiera?? ja to musze wszystko przed Kinga chowac

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

15 kwie 2008, 10:01

hello z ranca!!!!!
stawiamy kawe z rana dla zaspanych mam :ico_brawa_01: z okazji naszej miesiecznicy i dziekujemy za zyczonka!!!!
Doris,pierdolki pod stolem to rzeczy Mayi,jej ksiazeczki i gazety :-D :ico_haha_01:
Sikorko...dobre info,ale ja mialam konkretnie na misli celowe walenie glowa w sciane bo mama nauczyla ze tak jest fajnie.....takie bujanie i sprawdzanie na scianie co to jest glowa to wiem ze nic zlego.....ale uderzyc glowa w cos i bic sobie brawo :ico_puknij:
Pati...z Krystkiem gorzej?lo matko,moze faktycznie alergia ale lepiej zeby nie!!!!moze lekarka faktycznie niezbyt do niego podeszla :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 kwie 2008, 10:30

Oj ja zapominalska :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: dla Mayeczki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 kwie 2008, 11:15

dobry dobry :ico_chory: u nas szpital - ja chora - antybiotyk - mały od dzis tez 38 ... na 13 do lekarza ..zobaczymy ...

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 kwie 2008, 11:20

Zajęłam się praniem i pierdołami i mi dziecko z nudów usnęło :-D No nic poczekam aż się wyśpi, zjemy i dopiero w rejs ruszymy :-D

Patrycja.le, jeżeli to alergia no to nie wesoło, zresztą żadna choroba nie jest miła, ale ja jeżeli już alergia to brałabym pod uwagę pyłki roślin również w końcu wiosna. Chociaż odpukać w nie malowane, lepiej żeby nie. Może jakaś konsultacja u alergologa, a może jakaś homeopatia, u nas lekarze stanowczo za dużo przepisują tych antybiotyków, często zupełnie nie potrzebnie.

doris, dobrze, że Kini już mija. Oj te choróbska okropne.

A jeżeli chodzi o chowanie pierdułek, to tylko te najbardziej niebezpieczne rzeczy chowam przed Karolem, a jeżelicoś rusza czego nie powinien, naprzykład ciągle chce gmerać przy wieży to mówię, że "nie wolno" i staram zająć czymś innym, musi się od samego początku uczyć co mu wolno, a co nie. I słuchania poleceń. To trudne jak cholera, bo czasami mi się nie chce, no ale cóż.

To lecę jeszcze gary sobie zmyć i pewnie mój książe zaraz wstanie :-D

[ Dodano: 2008-04-15, 11:21 ]
No nie mogę, co to się dzieje, że tyle dzieciaczków naszych choruje. Gosia A, zdrówka życzę!!!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”